به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمدرضا صالحی، استاندار خراسان شمالی و رئیس شورای فرهنگ ایثار و شهادت امروز (12 آبان) در همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که در محل سالن اجتماعات استانداری برگزار شد، اظهارداشت: کلمه «شهید» قداست خاصی دارد و این قداست نه به کلمه بلکه به مصادیق آن بخشیده شده است.
وی با بیان اینکه هرکسی تلاش می کند در زندگی خود به بالاترین درجه ها دست یابد، بیان کرد: شهدا با نثار جان خود، به بالاترین درجه ها دست یافته اند.
استاندار خراسان شمالی در ادامه در تبیین موانع عمده بازدارنده ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، با بیان اینکه عدم شناخت صحیح و کافی نسلهای جدید به واسطه ایجاد شکاف بین نسل جوان و نسل شهدا و ایثارگران از جمله این موانع است، افزود: زمینه سازی برای این شناخت و انتقال این فرهنگ به نسل جدید وظیفه ماست.
رئیس شورای فرهنگ ایثار و شهادت خراسان شمالی، جنگ نرم و تهاجم فرهنگی، وجود دغدغه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی؛ عدم ارتباط کافی خانواده ها با نهادهای فرهنگی، برخورد سلبی و غیر تربیتی با نسل جوان و عدم استفاده از زبان و ادبیات مناسب در ارائه الگو به نسل جوان را از دیگر موانع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برشمرد.
وی همچنین در تبیین عوامل تقویت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بر فرهنگسازی، ارتقای سطح آگاهی و تقویت باورهای دینی مردم بهصورت مستمر و به شکل همافزایی دستگاهها و بخشهای مرتبط بافرهنگ ایثار و شهادت، معرفی شهدا و ایثارگران بهعنوان الگوهای راستین جامعه، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و رفع مشکلات جامعه ایثارگری در چارچوب قوانین تأکید کرد.
حجتالاسلام تقی عزیزی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی هم در این همایش بر درس آموزی از مکتب قرآن و اهل بیت در معرفی فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد.
دبیر شورای فرهنگ ایثار و شهادت خراسان شمالی با بیان اینکه قریب به 200 آیه در قرآن در وصف مجاهدت و شهید و شهادت سخن گفته، بیان کرد: صرفا با برگزاری یادواره و منبر کتاب نمی توان این فرهنگ را ترویج داد بلکه مسئولان باید کمک رسان بنیاد شهید برای تحقق آرمان های این نهاد باشند.
وی در ادامه بر لزوم همافزایی و تعامل دستگاهها با بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد.
نظر شما