به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، پژوهشگر علوم حوزوی در جمع عزاداران حسینی در بیت شریف آیت الله مرتضی صدوقی مازندرانی با بيان اينكه آزمایش یک سنت همگانی الهی است و تأثیر بسزایی در پاداش و کیفر انسان ها دارد، عنوان داشت: خداوند متعال در اين دنيا انسان رابه سه قسم امتحان مي نمايد.
وي با بيان اينكه يك قسم از امتحان خدا از انسان فتنه است، گفت: فتنه از فـَتـَن به معناي مفتون شدن و تحت تاثير قرار گرفتن است.
حجت الاسلام صدوقي با اشاره به آيه 46سوره كهف«الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا...» تصريح كرد: خداوند مال و فرزند را باعث زيبايي زندگي دنيا قرار داده است.
وي با بيان اينكه فقر بدترين امتحان كه ممكن خدا از انسان بگيرد و بدترين مشكل در زندگي انسان اينكه پدر در نزد زن و بچه اش شرمنده بشود، افزود: در روايات آمده اگر انساني از روي فقر ناسزاگفت اگر ديديد ريشه اين كفر از فقر است آن فرد مجازات ندارد.
حجت الاسلام صدوقي به آيه 15سوره تغابن (إِنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلادُكُمْ فِتْنَة اموال و فرزندانتان فقط وسيله آزمايش هستند) اشاره كرد و گفت: مال و فرزند انسان را مفتون (غافل) مي كند و ممكن هر گناهي انجام بدهد حتي براي تامين خواسته هاي خانواده تن به نزول بدهد؛ پدر و مادر به خاطر مهر و محبت نسبت به اولاد از حق غافل مي شوند.
وي ادامه داد: يكي از ابتلائات جامعه اين كه مادران دهه 30-40-50حجاب شان درست اما همان مادران به دختردهه60-70خود مي رسند تلاش و همت نمي كنند و عشق و محبت مادر به فرزند موجب مي شود درمقام تشويق و ترغيب كم آورد.
حجت الاسلام صدوقي با تاكيد اينكه فتنه به انسان خاصي اختصاص ندارد چرا كه در آيات قرآن آمده كه براي موسي و داوود پيغمبر نيز فتنه قرار داديم، اظهار داشت: قسم دوم كلمه امتحان از محن به معناي مهنت است بدين ترتيب كه اختلاف طبقاتي رقابت هاي بزرگ و كوچك با هم سبب مي شود يكسري محنت در زندگي ما ايجاد شود.
وي با اشاره به اينكه خالق يكتا حضرت ايوب را با اين محنت امتحان مي كند، گفت: قسمت سوم ابتلا نسبت به وجود معصوم (عليهم السلام) محنت و فتنه اي كه بعنوان آزمايش باشد وجود ندارد امام مفتون نمي شود.
این پژوهشگر علوم حوزوی ضمن یادآوری اینکه معصوم در جايگاهي قرار گرفته كه هيچ گاه غافل از حق نمي شود، بيان داشت: پيغمبر به گونه اي زندگي كرد كه خدا مي گويد عبادت بس است ما قرآن را نفرستاديم كه شما در عبادت به مشقت بيافتيد.
وي عنوان داشت: امام سجاد بعد از واقعه عاشورا هرصحنه اي را كه مي ديد يك مقداري شبيه واقعه عاشورا بود ياد از كربلا و عاشورا مي كرد از بازار كه گذر مي نمودند قصاب كه در حال ذبح گوسفند بود امام مي فرمودند: به گوسفند آب داديد مبادا بچه اش مي ديد هنگام سربريدن؛ اما در كربلا جلوي چشم ما با لب تشنه سربابا را بريدن. امام سجاد(عليه السلام) سي و چند سال گريه مي كرد براي اتفاقات روزمره اي كه شبيه واقعه كربلا بود و جابراز صحابه پيامبر(صلي الله عليه وآله) ماموريت يافته بود كه از امام(عليه السلام) بخواهد كه مقداري گريه، تضرع و عبادت را كم كند و امام سجاد(عليه السلام) فرمودند: اگر فهرست عبادت امام علي(عليه السلام) را براي شما بازگو نمايم متوجه مي شويد من عبادت كم مي كنم.
حجت الاسلام صدوقي با اشاره به اينكه در اسلام ضرر، اكراه، حرج و ظلم نيست، گفت: اگر حكمي از احكام اسلام به هر دليلي تبديل ظلم، حرج، اكراه و ضرر شد انسان مكلف احساس حرج و مشقت و ظلم وضرر كرد حكم باطل است به طورمثال دختر مي خواهد به عقد مردي درآيد اگربه ظلم پدر اجازه ندارد مي تواند اين عقد را انجام دهد.
وي با بيان اينكه امام مفتون به دنيا نمي شود و امام امتحانش محنت نيست چرا كه امام ابتلا دارد، اظهارداشت: ابتلا امتحان ما «غير معصوم» در برابر امام است.
حجت الاسلام صدوقي با اشاره به اينكه ابتلاي امام امتحان براي ما انسان ها از آدم ابوالبشر تا لحظه ظهور است و هر امتحاني از خوبان و بدان شد برمحور ولايت شد، افزود: ولايت امتحان است از براي معتقدين به توحيد و نبوت.
وي با بيان اينكه ادعاي ايمان بشود بدنبال آن امتحان است، تصريح كرد: با توجه به آيه 124سوره بقره (وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ ...) به خاطر بیاورید هنگامي که خداوند ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود. وآيه 34سوره ص(وَلَقَدْ فَتَنَّا سُلَيْمَان) ما سلیمان را آزمودیم. وآيه 40سوره طه (وَفَتَنَّاكَ فُتُونًا) و تو (موسی) را بارها آزمودیم. خداوند انبيا الهي را نيز در قالب امتحان، فتنه و ابتلا برمحور ولايت اميرالمومنين علي(عليه السلام) وبچه هاي آن حضرت امتحان كرد.
حجت الاسلام صدوقي با بيان اينكه امتحان ماافراد غير معصوم هم در توحيد و نبوت نيست بلكه امتحان ما در هدايت به ولايت است، گفت: خداوند در قرآن خطاب به پيغمبر(صلي الله عليه وآله) مي فرموده:انّما انْتَ مُنْذِرٌ وَ لِکُلِّ قَوْم هاد قوم حاد پيغمبر تو نظاره گرباش و حق سيطره بر امت نداري تو هدايت بكن اما خداست كه گزينش مي كند كه چه كسي بايد نور ايمان در او مستقر بشود.
وي با بيان اينكه محور، محك و آزمايش هدايت وجود مقدس اميرالمومنين علي(عليه السلام) است، خاطرنشان كرد: خداوند همه انسان ها را شيعه دوازده امامي نيافريد و امت واحده نشد براي ابتلا.
نظر شما