سردار تقی مهری، رییس پلیس راهور ناجا امروز در حاشیه نشست فصلی پلیس راهوران ناجا در خصوص حذف شرط سربازی از گواهینامه رانندگی گفت: قانون جدیدی که امسال تصویب شد قانون مربوط به بیمه ها بود. در آنجا بندی اضافه شد ،کلیه کسانی که دارای کارت پایان خدمت و یا برگه معافیت نباشند می توانند برای اخذ گواهینامه اقدام کنند.
وی اظهار کرد: دستورالعمل اجرایی آن را در دست اقدام داریم و به زودی اجرایی خواهیم کرد. به دلیل اینکه یک سری جزییات در مورد مشمولان غایب وجود دارد و همین طور مشمولان فراری ،این امر نیازمند یک دستورالعمل اجرایی داشت که در حال تدوین هستیم و در سال جاری اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
وی با اشاره به اخذ گواهینامه برای موتورسیلکت ها گفت: برابر قانون کلیه وسایل نقلیه چه خودرو و چه موتورسیکلت باید دارای برگه معاینه فنی باشند. خوشبختانه در سطح کشور مراکز معاینه فنی مخصوص موتورسیکلت آماده شده است و بسیاری از مراکز فنی ما هم برای خودرو و هم موتورسیلکت برگه معاینه فنی صادر می کنند و برابر قانون داشتن برگه معاینه فنی الزامی است و کسانی که فاقد برگه معاینه فنی برای وسیله نقلیه خود باشند و یا اینکه تاریخ آن گذشته باشد برابر قانون جریمه خواهند شد.
وی با اشاره به 3400 نقطه حادثه خیز در کشور خاطرنشان کرد: شناسایی نقاط حادثه خیز در سال های گذشته هم توسط پلیس و هم توسط همکاران در سازمان راهداری انجام می شد. در سال جاری اقدام مشترکی که صورت گرفت با بهره گیری از تجهیزات و JPS نقاط و محدوده نقاط پرحادثه شناسایی شد و هنوز هم در حال شناسایی هستیم. 3400 نقطه در درون شهرها و حدود 2000 نقطه هم در برون شهرها وجود دارد البته این عدد در گذشته حدود 8 هزار نقطه بوده که هم اقدامات وزارت راه موجب کاهش این نقاط شد و هم شهرداری ها در این کاهش دخیل بودند اما هنوز هم این نقاط باعث گرفتن جان رانندگان و سرنشینان آنها می شود.
وی در ادامه اظهار کرد: با اقدامات مشترک صورت گرفته ،اولین کاری که ما پیگیری کردیم آشکارسازی این نقاط است ،یعنی اینکه با نصب علایم، تجهیزات و سرعت گاه ها به این سمت حرکت کردیم که برای راننده از فاصله مشخصی این نقاط مشخص شود که سازمان راه سازی همکاری خوبی در این زمینه داشته است.
رییس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: ما همچنان به دنبال این هستیم که نقاط حادثه خیز کاهش یابد و هر چقدر از تعداد این نقاط کمتر شود قطعا در امنیت تردد نقش مهم و اساسی خواهد داشت.
سردار مومنی با اشاره به تخلف خودروهای سیاسی گفت:آمار کلیه خودروهای خارجی که وارد کشور می شوند و یا سفارتخانه ها، کنسولگری و یا دفاتر سیاسی و بین المللی که در کشورمان مستقر هستند، مشخص و روشن است ،چه خودروهای باری و چه خودروهایی که به صورت ترانزیتی وارد می شوند اگر خلاف مقررات عمل کنند، برخورد می شود.
وی با اشاره به ساماندهی پلاک های جدید گفت: ما برای ساماندهی همه دستگاه هایی که دارای پلاک هستند به صورت ملی تعریف شده و در آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب هیئت وزیران است و به صورت قانون و مقررات کلیه خودروهایی که در سطح کشور تردد می کنند، برخورد می شود.
وی گفت: سفارتخانه ها و کلیه دستگاه هایی که به نوعی با کشور ما ارتباط دارند به ویژه مسئولان دیپلماتیک، سرویس ها و سفارتخانه ها این دو پلاک برایشان تعریف طراحی شده، رنگ آنها آبی است و حرف D برای سفیر مربوطه و سفارتخانه ها می باشد و سرویس هم برای خود سفارتخانه می باشد و عدد S نشانه سرویس می باشد و دقیقا برای پلیس و تجهیزات آن مشخص و تعریف شده است ، فونت آن هم با فونت پلاک ملی همخوانی دارد ، ما برای یکسان سازی تمام کسانی که از پلاک استفاده می کنند پلاک را برای آنها تعریف کردیم به هر حال ما به سمت ساماندهی پلاک ها می رویم تا بتوانیم در کنترل رفت و آمدها و همین طور سیستمی کردن تمام ترددها اقدام کنیم و خوشبختانه این اتفاق هم افتاده است.
نظر شما