موزه صنعت و معدن زنجان به بهره برداری می رسد

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان زنجان با اشاره به تبدیل کارخانه کبریت زنجان به محل موزه صنعت و معدن استان، گفت: این موزه ماه آینده به بهره برداری می رسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، علی یگانه فرد، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع معادن استان زنجان در مراسم بازدید از محل موزه صنعت و معدن، گفت: این مجموعه به عنوان سومین کارخانه کبریت در سال 1316 توسط پهلوی اول افتتاح شد.
 

وی با اشاره به اینکه این محل در سال 81 بعنوان آثار ملی ثبت شده است، افزود: تا پایان سال 89 کارهای مطالعاتی برای تبدیل این محل به موزه صورت گرفته است تا اینکه به عنوان موزه صنعت و معدن به ثبت رسید.
 

این مقام مسئول با بیان اینکه در 19 بهمن سال گذشته کلنگ تغییر کاربری این محل به زمین خورد، ادامه داد: قرار بود این محل در عرض 6 ماه آماده شود که متاسفانه به دلیل اختلافاتی که با مالکین این محل داشتیم ماه آینده موزه صنعت و معدن استان زنجان آماده بهره برداری است.


وی هدف از ایجاد این موزه را نگهداری و ثبت اسناد تاریخی استان زنجان و ماشین آلات قدیمی عنوان کرد و ادامه داد: با ایجاد این موزه که به عنوان مرجعی برای کشور تبدیل خواهد شد نشان می دهیم که استان زنجان از 100 سال قبل صنعتی بوده است.
 

یگانه فرد، اختصاص 700 میلیون تومان اعتبار برای این موزه را یادآور شد و ادامه داد: برای فرهنگ سازی و تشویق مردم و مسئولان برای تجهیز این موزه نیازمند همکاری رسانه ها هستیم.
 

در ادامه این بازدید عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران و رئیس اسبق اتاق بازرگانی زنجان در توضیح بخش های مختلف این موزه، گفت: سقف این مجموعه به دلیل قدیمی بودن محل از بین رفته بود که با تلاش کارشناسان 95 درصد مجموعه بازسازی شده است.
 

ابراهیم جمیلی با اشاره به اینکه سعی شده است بنا به شکل قدیمی بازسازی شود، ادامه داد: به دلیل برخی کدهای امنیتی از درب و پنجره های آهنی در بخش بیرونی استفاده شده است.
 

وی زیربنای این مجموعه را 2300 مترمربع عنوان کرد و گفت: ماشین آلات مربوط به تولید چوب کبریت بازسازی شده و در محل موزه به نمایش گذاشته می شود.
 

این مقام مسئول، یکی از اهداف ایجاد این موزه را شناساندن صنعت به دانش آموزان ونسل جوان عنوان کرد و گفت: این موزه باعث می شود تا زنجانی ها و دیگر بازدید کنندگان با تاریخ صنعت زنجان که مربوط به صدها سال قبل می شود، آشنا شوند.
 

جمیلی ادامه داد: به جهت دست نبردن به بنای تاریخی سیستم گرمایشی و سرمایشی و سرویس های بهداشتی به زیرزمین منتقل شده است.
 

وی به تاریخ اقتصادی زنجان اشاره کرد و گفت: ایالت خمسه زنجان در گذشته هشتمین منبع دولت مرکزی از نظر مالیات بوده است.
 

جمیلی به 10 مرکز چاپ در گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از این مراکز در زنجان و دیگری در سلطانیه قرار داشت.
 

وی به بازار زنجان اشاره کرد و افزود: این بنای تاریخی با آن عظمت نشان گر اقتصاد بی نظیر استان زنجان در گذشته بوده است.
 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اتاق تجارت زنجان در سال 1311 تاسیس شده است، ادامه داد: جمع آوری ونگهداری اسناد مربوط به تاریخ صنعتی استان می تواند موجب مطرح شدن این موزه در سطح بین المللی باشد.

 

در ادامه این دیدار دکتر ثبوتی مدیر مرمت این مجموعه نیز با تشریح عملکرد خود، گفت: چهار ماه مدت زمان کوتاهی برای مرمت یک بنای تاریخی است ولی ما سعی کردیم در این مدت کوتاه این کار را با همت و پشتکار عوامل به سرانجام برسانیم.
 

وی با اشاره به اینکه 2 هزار و 600 مترمربع نخاله از این محل جمع آوری شده است، افزود: یک هزار و 920 مترمربع طاق با هندسه قبلی ایجاد شده است.
 

احیای 350 مترمکعب احیاء اندام های ساقط شده، 2640 مترمربع مرمت حوزه ای، پنج هزار و 270 مترمربع سفیدکاری، 240 مترمربع سیستم گرمایش و سرمایشی و 2 هزار و 400 مترمربع بام سازی از دیگر اقدامات انجام شده در این محوطه عنوان شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 58505

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha