استقبال ایران از انتخاب رئیس جمهور در لبنان/آمادگی ایران برای همکاری‌ نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا

خبرگزاری شبستان:سفرای جدید ایران راهی ۸ کشور مقصد شدند، استقبال ایران از انتخاب رئیس جمهور در لبنان، آمادگی ایران برای همکاری‌ نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا، تفاهمنامه پژوهشی وزارت خارجه و میراث فرهنگی برخی از سرتیترهای اخبارسیاست خارجی درهفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سفرای جدید ایران راهی ۸ کشور مقصد شدند، استقبال ایران از انتخاب رئیس جمهور در لبنان، آمادگی ایران برای همکاری‌ نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا، تفاهمنامه پژوهشی وزارت خارجه و میراث فرهنگی برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

تفاهمنامه پژوهشی وزارت خارجه و میراث فرهنگی

طی مراسمی، تفاهمنامه همکاری میان مرکز  آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سازمان میراث فرهنگی به امضای روسای دو مرکز رسید.

در این مراسم دکتر سید محمد کاظم سجادپور رئیس مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه تاکید کرد: نباید صرفا به امضای این اسناد بسنده شود بلکه لازم است اجرای مفاد آن پیوسته پیگیری شود.  مهندس بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز گفت اسناد موجود در مرکز اسناد وزارت امور خارجه از نظر کمیت، کیفیت و اهمیت در کشور بی نظیر و منحصر بفرد است.

در این تفاهمنامه دو طرف درباره همکاریهای اسنادی ، مرمت و نگهداری اسناد تاریخی ، تبادل هیات های کارشناسی ، حفاظت از میراث فرهنگی ایران در خارج از کشور ، تبادلات و همکاریهای کتابخانه ای ، گفتگوهای تاریخی – تمدنی و همکاریهای آموزشی و انتشاراتی توافق کردند.

سفرای جدید ایران راهی ۸ کشور مقصد شدند

سفیران جدید جمهوری اسلامی ایران در نروژ، قطر، مقدونیه، بلغارستان اوگاندا، صربستان، غنا و نامیبیا روز دوشنبه و پیش از عزیمت به محل ماموریت خود با رییس جمهوری دیدار و گفت وگو کردند. حجت الاسلام حسن روحانی در این دیدار، ضمن آروزی موفقیت برای سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای محل ماموریت خود، بر تلاش و اهتمام آنان در راستای توسعه، تقویت و تحکیم روابط و مناسبات همه جانبه ایران با دیگر کشورها تاکید کرد.

رئیس جمهوری همچنین معرفی توانمندی ها و ظرفیت های کشورمان به سرمایه گذاران و بخش های خصوصی و دولتی دیگر کشورها و فراهم کردن زمینه های مناسب برای ارتقا سطح همکاری ها و اجرای پروژه های مشترک را از جمله وظایف سفرا در دوران ماموریتشان در کشورهای خارجی عنوان کرد.

محمد حسن حبیب الله زاده سفیر جدید ایران در نروژ، محمد علی سبحانی سفیر جدید ایران در قطر، حسین کریمی سفیر جدید ایران در مقدونیه، حمیدرضا ناطق نوری سفیر جدید ایران در بلغارستان،مرتضی مرتضوی سفیر جدید ایران در اوگاندا، حسین ملاعبدالهی سفیر جدید ایران در صربستان، نصرت الله مالکی سفیر جدید ایران در غنا، و وحید کریمی سفیر جدید ایران در نامیبیا،  نیز گزارشی از محل ماموریت خود به رییس جمهوری ارائه کردند.

استقبال ایران از انتخاب رئیس جمهور در لبنان

بهرام قاسمی، سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌یی وزارت امور خارجه حصول توافق میان جریان‌های مختلف سیاسی لبنان درخصوص انتخاب رئیس جمهوری این کشور را گام مهمی در راستای نهادینه کردن دموکراسی و استمرار ثبات در لبنان برشمرد.

 سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اهمیت این اقدام در شرایط حساس کنونی منطقه اظهار کرد: سرانجام جریان‌های مختلف سیاسی لبنان و نمایندگان منتخب مردم پس از حدود دو سال و نیم رایزنی گسترده، به توافقی مهم  و حساس درخصوص انتخاب رییس‌جمهور لبنان دست یافته و جریان‌های سیاسی با برگزیدن سپهبد میشل عون به عنوان رییس‌جمهور لبنان، بر این مهم صحه گذاشته‌اند که لبنان هم‌چنان مهد طوایف و مذاهب مختلف و نمونه بارزی از همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان و مذاهب مختلف در کنار یکدیگر بوده و تنها راه‌حل مشکلات، توافق و رایزنی جریان‌های سیاسی با یکدیگر است.

او افزود: جمهوری اسلامی ایران ضمن تبریک به مردم، گروه‌های مختلف سیاسی و شخص آقای میشل عون، ابراز امیدواری می‌کند که در دوره ریاست جمهوری ایشان، شاهد رشد و شکوفایی لبنان و هم‌چنین گسترش هرچه بیش‌تر روابط دو کشور باشیم.

ایران به همه تعهدات خود در اجرای برجام پایبند بوده است

آژانس بین المللی انرژی اتمی که مامور بازرسی از ایران در روند اجرای برجام است علاوه بر گزارش های فصلی خود در چند روز اخیر در دو تریبون از طریق مدیرکل خود این مهم را که ایران بر همه تعهدات خود پایبند بوده است تاکید کرده.

بنابراین گزارش، طبق ترجمه باشگاه خبرنگاران جوان "یوکیا آمانو،" مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی  در گفت و گو با روزنامه فرانسوی "لوموند" اعلام کرد: ایران به توافق هسته ای که سال گذشته با شش قدرت جهانی منعقد کرد، پایبند بوده است.

وی با تأیید نتایج گزارش محرمانه آژانس که ماه گذشته میلادی بوسیله رویترز منتشر شد، گفت: تهران علیرغم مخالفت های موجود، به توافق هسته ای عمل کرده است. این توافق از ماه ژانویه (حدود 9 ماه پیش) تاکنون بدون هیچ مشکلی اجرا شده است. فقط یک مورد کوچک در ماه فوریه رخ داد. ذخایر آب سنگین ایران اندکی از 130 تن تعیین شده تجاوز کرد. ما به سرعت این موضوع را به ایران منتقل کردیم و تهران همه اقدامات لازم را برای حل این مشکل انجام داد.

آمانو در ادامه خاطرنشان کرد: جدا از این مسئله، من تضمین می دهم که تهران به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است. ایرانی ها در حال انجام تعهدات خود به جامعه بین المللی هستند.

علاوه براین طبق ترجمه خبرگزاری فارس، دانشگاه قطر یکشنبه (دیروز) میزبان «یوکیو آمانو» دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بحث درباره برنامه و توافق هسته‌ای ایران بود و آمانو در این نشست بار دیگر به کشورهای عربی درباره برنامه‌ای هسته‌ای ایران اطمینان خاطر داد.

بر اساس گزارش «الشرق» قطر، «درویش العمادی» رئیس (بخش) استراتژی و توسعه (در دانشگاه قطر) در این مراسم اعلام کرد: این مراسم در راستای یادداشت تفاهمی که میان دانشگاه قطر با «کمیته ملی منع انتشار سلاح» (در قطر) در ماه می 2015 امضا شده، برگزار می‌شود.

«آمانو» در سخنرانی خود بر اهمیت استفاده از انرژی هسته‌ای در بخش‌های انرژی، پزشکی، تولید برق، از بین بردن شوری آب دریا و غیره اشاره کرد. وی در خصوص «امنیت هسته‌ای» نیز گفت: آژانس اتمی نقش مهمی در تقویت امنیت هسته‌ای و رصد هرگونه اقدامی برخلاف توافق‌های امضا شده یا هر خلاف دیگری در این زمینه از جمله «نشت هسته‌ای» دارد.

آمانو درباره توافق هسته‌ای ایران و 5+1 گفت: « از سال 2003 آژانس در راستای حل بسیاری از مشکلات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران تلاش می‌کرد و از ژوئیه سال گذشته (2015) شاهد پیشرفت‌هایی مثبت در این زمینه بود که به امضای توافق ایران و 5+1 انجامید. این توافق ، مسالمت‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تضمین می‌کند و تاسیسات هسته‌ای ایران را تحت نظارت آژانس قرار می‌دهد تا مسالمت‌آمیز بودن آن را تایید کند. ایران (اجرای) این توافق را از ژوئن سال جاری آغاز کرد.

ایران ادعای حمایت از طالبان را بی ربط و دروغی آشکار خواند

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص اظهارات سخنگوی طالبان افغانستان درباره حمایت جمهوری اسلامی ایران از این گروه ضمن تکذیب این موضوع اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره در بین کشورهای منطقه در مبارزه با گروه‌های تروریستی نقش پیشتاز داشته و در مبارزه با این گروه‌ها تاکنون هزینه‌های مادی و معنوی بسیاری پرداخت کرده است.

قاسمی ادامه، اظهارات سخنگوی طالبان را یک اقدام از پیش طراحی شده و به دستور حامیان تروریست پرور این گروه تروریستی و با هدف مشوش کردن افکار عمومی و ایران هراسی عنوان و تاکید کرد که ادعای حمایت ایران از این گروه یک دروغ آشکار، بی ربط و نادرست است.

موگرینی به صورت ویژه برای تبادل نظر نه مذاکره در مورد سوریه به تهران آمده بود

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در حاشیه همایش مشترک وابستگان نظامی و نمایندگان دفاعی و انتظامی کشور در جمع خبرنگاران درباره سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران اظهار داشت: خانم موگرینی به صورت ویژه برای تبادل نظر ـ و نه مذاکره ـ در مورد سوریه، پایان دادن به درگیری‌ها و پیدا کردن راه حل سیاسی برای سوریه به ایران آمده بود. ما هم نظرات خودمان را هم در مورد ضرورت مبارزه با تروریسم و هم در مورد نحوه رسیدن به راه حل سیاسی که همانا توجه و اعتماد به خواست مردم سوریه است، با جزئیاتی که پیش از این در دیدگاه‌های جمهوری اسلامی بیان شده بود مطرح کردیم.

وی افزود: در ملاقات با رئیس‌جمهور نیز در مورد اجرای برجام و تلاش‌هایی که نیاز است از سوی اروپایی‌ها برای اجرای بهتر برجام صورت بگیرد، گفت‌وگو شد و بحث‌های خوبی هم در این زمینه صورت گرفت.

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه ما معتقدیم همه دنیا باید با تروریسم بدون پیش شرط مقابله کند، تصریح کرد: سیاست‌هایی دیگری را که اروپایی‌ها در گذشته به اشتباه داشتند، به جای خود با آنها در آن خصوص بحث و تبادل نظر خواهیم کرد.

ظریف ادامه داد: به عنوان یک نظام مردم‌سالار و نظامی که همواره بر اساس رای مردم در صحنه بین‌المللی حضور داشته و همین رای مردم هم مهم‌ترین عامل قدرت ما بوده و حمایت مردم است که موجب شد تحریم‌ها شکست بخورد، معتقدیم این نظام از اینکه در سایر حوزه‌ها هم نظراتش را مطرح کند نگرانی ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سیاست خارجی و روابط خارجی یک مجموعه‌ای از اقدامات است که توسط دستگاه‌های مختلف شکل می‌گیرد و این اقدامات در سایه یک نظام منسجم ملی می‌تواند در راستای اهداف کشور باشد.

آمادگی ایران برای همکاری‌ نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا به منظور حل بحران سوریه

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که شب گذشته به تهران سفر کرد، صبح امروز (شنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در محل وزارت خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا و تحولات منطقه به ویژه بحران جاری در سوریه و راه‌های پایان بخشیدن به آن با نگاه به آینده گفت‌و‌گو و رایزنی شد.

ظریف در این دیدار ضمن استقبال از نقش سازنده اتحادیه اروپا در بحران سوریه، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا اعلام کرد.

موگرینی بعد از دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران، به ریاض سفر می‌کند.

وزیر خارجه بوسنی: مسلمانان و کاتولیک ها در کنار هم و در آرامش هستند

ایگور پراداک در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، در خصوص توسعه روابط فرهنگی بین تهران و سارایوو گفت: «ما در حال حاضر روابط فرهنگی بسیارخوبی با ایران داریم و می خواهیم آن راتوسعه دهیم؛ این بخشی از تصمیماتی است که در حال حاظر می خواهیم راجع به آن صحبت کنیم . ما آماده ایم تا در زمینه فرهنگی روابط خوب وقوی داشته باشیم. »

رئیس دستگاه دیپلماسی بوسنی با اشاره به اینکه بزرگترین مسجد این کشور در پایتخت، سارایوو ساخته شده، گفت: « مسلمانان و کاتولیک ها روابط بسیار خوبی با هم دارند و کنارهم بدون هیچ مشکلی زندگی می کنند. ما باید تلاش کنیم که ازنظر سیاسی مشکلاتمان را کاهش دهیم و روابط را قوی تر کنیم . »

وی در ادامه با اشاره به شرایط روز دنیا، تصریح کرد: « ما باید مسائل امنیتی را در نظر بگیریم وهیچ کس نباید در خطر باشد؛ همه باید درآرامش و آسایش باشند. »

وزیر خارجه بوسنی  در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره برخورد دولت بوسنی با مسلمانان، این طور توضیح داد: « باید سعی کنیم برخوردهای سیاسی را کمتر کنیم. ما هیچ موردی از لحاظ امنیتی با آنها (مسلمانان) نداریم و کاملا در صلح و آرامش زندگی می کنیم و هیچ کس در خطر نیست.»

دیپلمات شماره یک بوسنیایی ها با توصیف روابط مطلوب ایران و کشورش، در این رابطه عنوان کرد: « روابط بین ایران و بوسنی یک رابطه مسلمان - مسلمان است که این خوب نیست و محدود است، ما می خواهیم مسیحی ها ، کروات ها و مسلمانان تواماً با ایران ارتباط داشته باشند. »

ایگور پراداک همچنین با اشاره به دیدار اخیر خود با محمد جواد ظریف، اظهارداشت: « پیام های خیلی خوبی از کشور میزبان مان ایران دریافت کرده ام؛ من فکر میکنم این ها ، پیام های بسیار خوبی برای ارتباط و همکاری بیشتر ایران و بوسنی و ارتباط مسلمانان با هم باشد»

کد خبر 585010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha