به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه رای اعتماد به صالحی امیری، سلطانی فر و دانش آشتیانی، تصویب موادی از لایحه هوای پاک، ارسال گزارش سه ماهه سوم روند اجرای برجام برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
صالحی امیری، سلطانی فر و دانش آشتیانی در سنگ محک مجلس
پس از آن که حسن روحانی رئیس جمهوری به منظور ترمیم کابینه خود دست به پذیرش استعفای وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان زد سه وزیر را به نمایندگان ملت معرفی کرد تا فردا سه شنبه در جلسه با حضور خود روحانی پارلمانی ها در خصوص ورود آن ها به هیات دولت تصمیم گیری کنند.
بنابراین گزارش، رضا صالحی امیری که در حال حاضر رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور است توانست اعتماد روحانی را برای معرفی به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی جلب کند.
رضا صالحی امیری در سال 92 همزمان با انتخابات ریاست جمهوری به عنوان معاون فرهنگی ستاد روحانی منصوب شد و پس از پیروزی او در انتخابات به سمت ریاست کارگروه شناسایی و تعیین اعضای فرهنگی کابینه مشغول فعالیت شد. بسیاری گمان میبردند که صالحی امیری، گزینه اصلی تصدی معاونت رئیس جمهور در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باشد و عدهای با توجه به صبغه و عقبه او، معتقد بودند وی برای پست وزارت ارشاد یا آموزش و پرورش به مجلس معرفی خواهد شد اما این گمانهها به حقیقت نپیوست و صالحی امیری فقط به عنوان یکی از همراهان حسن روحانی در مراسم تحلیف شرکت کرد پس از این که سلطانی فر، وزیر پیشنهادی روحانی برای تصدی وزارت ورزش نتوانست رأی اعتماد نمایندگان مجلس را کسب نماید؛ در تاریخ ۲۶ مرداد سال ۱۳۹۲، دکتر روحانی طی حکمی سید رضا صالحی امیری را به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان منصوب کرد. شامگاه شنبه ۲۷ مهر ۹۲ بود که دکتر روحانی طی نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس نهم، سه وزیر پیشنهادی علوم، ورزش و آموزش و پرورش را به مجلس معرفی کرد. در جلسه علنی مجلس که در تاریخ ۵ آبان ۹۲ به منظور بررسی صلاحیت سه وزیر باقیمانده از کابینه یازدهم تشکیل شده بود بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان و نیز دفاعیات وزرای پیشنهادی، نمایندگان مجلس نهم به رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت ورزش و امور جوانان رأی اعتماد ندادند و صالحی امیری از مجموع ۲۶۱ رأی مأخوذه نمایندگان، با ۱۰۷ رأی موافق و ۱۴۱ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع موفق نشد رأی اعتماد مجلس را به دست آورد و از راهیابی به کابینه یازدهم بازماند. پس از این سید رضا صالحی در تاریخ ۹۲/۱۱/۳۰ از سوی رئیس جمهوری به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب شد و امروز 2 آبان 95 دکتر حسن روحانی طی نامه ای به رییس مجلس برای کسب رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.
علاوه براین، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی هم که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اعلام شده فردا در سنگ محک نمایندگان قرار می گیرد.
فخرالدین احمدی دانشآشتیانی (زاده ۱۳۳۴ در آشتیان)، استاد دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، رئیس مجتمع آموزشی مفید، عضو شورای سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی جمهوری اسلامی ایران و معاون اسبق طرح و توسعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است.
دانش آشتیانی، تحصیل کرده مدرسه علوی است و در سال ۱۳۵۲ دیپلم گرفته است. در سال ۱۳۵۸ در رشته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه امیرکبیر لیسانس گرفت و کارشناسی ارشد را نیز در سال ۱۳۷۰ در دانشگاه امیرکبیر بودهاست. او سپس در سال ۱۳۷۵ دکترایش را از دانشگاه امپریال کالج انگلستان در رشته مهندسی زلزله اخذ کرده است.
وی در حال حاضر دانشیار دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در دانشکده مهندسی عمران است. پیش از این عضو هیئت امنای دانشگاههای خواجه نصیرالدین طوسی و تربیت مدرس و ریاست کمیسیون هیئت امنای دانشگاههای تربیت مدرس، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه شهید چمران اهواز را در کارنامه کاری خود دارد.
او مدتی سرپرست دانشگاه ایلام هم بوده است. او همچنین تدریس در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، انجام پروژههای مختلف، بیش از ۴۰ پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری، چاپ بیش از ۵۰ مقاله علمی پژوهشی در مجلات داخلی و خارجی و کنفرانسهای بینالمللی و... در پرونده خود دارد. کتاب وی با موضوع رفتار اتصالات چارچوبهای فولادی، در برخی دانشگاههای جهان به عنوان منبع به دانشجویان معرفی میشود.
در ۲۶ آبان ۱۳۹۴، حسن روحانی، رئیس جمهور، به پیشنهاد علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، طی حکمی، فخرالدین احمدی دانشآشتیانی را به همراه شش تن دیگر بعنوان عضو شورای سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی منصوب کرد.
همچنین مسعود سلطانی فر نیز قرار است فردا از سوی نمایندگان مورد رای گیری برای راهی شدن به پاستور به عنوان وزیر ورزش و جوانان قرار بگیرد.
مسعود سلطانیفر (متولد ۱۳۳۸ در تهران)، سیاستمدار اصلاح طلب، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عضو غیرموظف هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش، عضو سابق فراکسیون اصلاح طلبان چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران و از اعضای حزب اعتماد ملی است. وی معاون اسبق سازمان تربیت بدنی، قائممقام مصطفی هاشمیطبا در زمان ریاست وی بر سازمان تربیت بدنی به مدت دو سال (در سال های ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵) و همزمان معاونت اداری و مالی این سازمان، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.
سلطانیفر دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی است. وی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و سابقه همکاری با حسن روحانی را داراست و به عنوان مسئول کمیته ورزش روحانی فعالیت کرده است. سلطانیفر به عنوان نماینده مردم تهران در شورای شهر نیز انتخاب شده است.
وی در دورهای که تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ راه یافت و هنگامی که دولت اصلاحات تازه روی کار آمده بود، قائممقام مصطفی هاشمی طبا شد.
سلطانیفر یکی از سه وزیر پیشنهادی کابینه حسن روحانی بود که موفق به اخذ رای اعتماد از مجلس نهم نشد. وی که به عنوان وزیر ورزش و جوانان معرفی شده بود با ۱۱۷ رای موافق، ۱۴۸ رأی مخالف و ۱۸ رأی ممتنع موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نهم نشد.
صالحی امیری فردی صاحب نظر در حوزه فرهنگ است
محمد فیضی، عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به سه وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه های آموزش و پرورش و ورزش و جوانان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: رئیس جمهور افراد خوبی را برای سه وزارتخانه موردنظر معرفی کرده اند و تا آنجایی که از آنها شناخت داریم و برنامه آنها را گوش داده ایم برنامه هایشان خوب و تجربه کاری انها نیز در حوزه تخصصی شان است. و می توانند در راستای اهداف دولت به دولت کمک کنند.
وی اظهار کرد: ما معیارها و شاخصهای این وزرا را سنجیدهایم و برای رای اعتماد مجلس و و کسب رای اعتماد مجلس به آنها تلاش می کنیم.
فیضی تصریح کرد: این تغییرات در این سه وزارتخانه را جو عمومی جامعه میطلبید و رئیس جمهور به موقع بحث ترمیم کابینه را انجام داد.
وی با اشاره به تجربه کاری و شخصیت صالحی امیری برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای صالحی امیری تجربه کار فرهنگی را دارند و فردی صاحب نظر در حوزه فرهنگ هستند و در دانشگاه پژوهشهای مختلفی را در این حوزه انجام داده است و کارهای اجرایی بسیاری را در حوزه مدیریت فرهنگی انجام داده است و از نظر ما گزینه بسیار این وزارتخانه بوده اند و قطعاً رای بالایی را نیز در مجلس کسب خواهند کرد.
هر موقع دچار مشکل می شویم دست در جیب مردم می کنیم
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در خانه ملت در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 9 آبان و در طرح سوال خود از وزیر نیرو در رابطه با دلایل افزایش قیمت انشعاب برق در سالهای اخیر، سهم مردم از سرمایه گذاری در صنعت برق و اقدامات این وزارتخانه در کاهش تلفات خطوط انتقال برق گفت: آقای شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور در نامه ای به وزارت نیرو خواهان افزایش هزینه های انشعاب برق شده است این در حالی است که رئیس جمهور در نامه ای به وزیر نیرو تاکید کرده اند که افزایش هزینه های انشعاب برق بر چه مبنایی برای سال 95 صورت گرفته است و این افزایشها قابل قبول نیست بعد از نامه رئیس جمهور معاون اول رئیس جمهور آقای جهانگیری نیز در نامه ای به آقای چیتچیان خواهان این مطلب شده اند که چرا باید افزایش هزینه های انشعاب برق صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه مساله به این مهمی حق الناسی است و حقوق حقه مردم است گفت: آیا نباید نامه ای را که رئیس جمهور و معاون اول ابلاغ کرده اند در وزارت نیرو اجرایی شود قطعاً مردم پول پرداخت این افزایش هزینه را ندارند و بعد از مدتها از دستور رئیس جمهور ما همچنان شاهد افزایش هزینه های انشعاب برق هستیم و همچنان این مبلغ را از مردم میگیرند.
وی با تاکید بر اینکه اگر قرار است افزایش هزینه های خدمات را داشته باشیم نباید این خدمات یک دفعه برای مردم گران شود گفت: ما باید در افزایش قیمتها مشکلات مردم، وضعیت رکود و گرانی و اشتغال را نیز در نظر بگیریم.
وی اضافه کرد: یکی از دلایل اصلی اینکه مردم در برخی از مناطق کشور برق دزدی می کنند نتیجه همین تصمیمات وزارت نیرو است مردم، از کجا باید بیاورند یک دفعه انشعاب برق 200 هزار تومانی را 1 میلیون و 250 هزار تومان پرداخت کنند.
نماینده مردم قم در خانه ملت خطاب به وزیر نیرو گفت: شما با این کارتان به رکود بخش صنعت و ساختمان کمک کردید این در حالی است که ما به این وزارتخانه اختیار دادیم که تدبیر کند اما نه اینکه خدمات را گران کند.
امیرآبادی با اشاره به هدر رفت برق در خطوط انتقال نیز یادآور شد: در قانون هدفمندسازی یارانه ها مجلس دولت را مکلف کرده است هدر رفت برق در خطوط انتقال برق را به 14 درصد برساند اما همچنان این عدد 20 درصد است.
وی با اشاره به بدهی 30 هزار میلیارد تومانی دولت به وزارت نیرو خواهان تدبیر در این زمینه شد و گفت: شرکت توانیر در حال ورشکستگی است قطعاً باید وزارت نیرو در زمینه پرداخت بدهی های دولت به این وزارتخانه تدبیری بیاندیشد.
عضو هیئت رییسه مجلس تاکید کرد: مردم چه گناهی کرده اند که هر موقع ما دچار مشکل می شویم باید دست در جیب آنها کنیم چرا آنها باید فقط افزایش قیمتها را لمس کنند.
هزینه های انشعاب برق را متناسب با نرخ تورم افزایش نداده ایم
حمید چیتچیان وزیر نیرو با حضور در جلسه علنی امروز یکشنبه 9 آبان و در پاسخ به سوال احمد امیرآبادی نماینده قم در مورد دلایل افزایش قیمت انشعاب برق در سالهای اخیر گفت: وقتی ما یک انشعاب برق به مشترک جدید می دهیم نگاه این است که از سر تیر برق یک سیم جدا می شود و به مشترک داده می شود در حالیکه این تصور اشتباه است چرا که به ازای هر انشعاب جدید ما باید سیستم جدیدی را ایجاد کنیم و همین موضوع هزینه های بسیار سنگینی دارد.
وی اظهار کرد: وقتی یک مصرف کننده مصرفش بالا می رود به همان اندازه و شاید بیشتر هزینه های وزارت نیرو بیشتر می شود و هزینه های اضافی به این وزاتخانه تحمیل می شود تا بتواند در مورد نیاز مشترک را تامین کند.
چیتچیان ادامه داد: اگر ما از سال 83 که آخرین مصوبه هزینه انشعاب را داشتیم را متناسب با نرخ تورم سالانه را اعمال می کردیم بایستی به طور متوسط هزینه هر انشعاب را 1 میلیون و 600 هزار تومان به ازای افزایش تورم از مشترک دریافت می کردیم.
چیتچیان با تاکید بر اینکه هزینه های انشعاب را متناسب با نرخ تورم افزایش نداده ایم گفت: در 6 کلانشهر کشور هزینه های انشعاب 1 میلیون و 770 هزار تومان است این در حالی است که این هزینه برای خود وزارت نیرو با نرخ واقعی بیش از 4 میلیون تومان است و ما در کلانشهرها فقط هزینه 42 درصد از هزینه را از مردم دریافت می کنیم.
وی گفت: هزینه انشعاب در روستاها 324 هزار تومان است که این فقط 9/6 هزینه را پوشش می دهد.
وی با تاکید بر اینکه ما به طور متوسط در کل کشور حداکثر 20 درصد از هزینه های واقعی انشعاب را از مصرف کننده می گیریم گفت: ما در حال حاضر بدهی قابل توجهی به پیمانکاران داریم و نمی توانیم آنها را به دلیل کمبود بودجه و امکانات پرداخت کنیم.
وی تصریح کرد: در طول تاریخ صنعت برق کشور اقدامی را که در این سه سال برای کاهش تلفات برق داشته ایم بی سابقه بوده است و این تلفات از بالای 15 درصد به زیر 11 درصد رسیده است.
چیتچیان تاکید کرد: صنعت برق ما 14 امین صنعت بزرگ دنیاست و این برای ما یک افتخار است.
وی تاکید کرد: ما از ابتدای امسال 32 هزار میلیارد تومان بدهی انباشته داریم این بدهی را باید از کجا بیاوریم که پرداخت کنیم، مجلس که به ما بودجه نمی دهد و اگر قرار است ما از مردم نگیریم باید چه اقدامی انجام دهیم.
امیرآبادی از پاسخهای وزیر نیرو قانع شد
در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 9 آبان سوال احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در خانه ملت از وزیر نیرو در مورد دلایل افزایش قیمت برق در سالهای اخیر و سهم مردم از سرمایه گذاری در صنعت برق و همچنین اقدامات این وزارتخانه در کاهش تلفات خطوط انشعاب برق و پس از پاسخهای چیتچیان، امیرآبادی اعلام کرد که از پاسخهای وزیر قانع شده است.
امیدوارم دانش اشتیانی در صحن مجلس رای بیاورد
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس در رابطه با جمع بندی این فراکسیون برای وزرای پیشنهادی در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون نظر هیئت رییسه فراکسیون امید نسبت به سه وزیر پیشنهادی مثبت است فردا نیز در نشست مجمع عمومی فراکسیون این مسایل مطرح شده و سوالات نمایندگان طرح و در نهایت نظر فراکسیون امید اعلام می شود.
وی اظهار کرد: فعلا شورای مرکزی درباره سه وزیر پیشنهادی نظر مثبت دارد و تصمیم نهایی را باید خود مجمع فراکسیون اتخاذ کند.
عارف تاکید کرد: در بحث رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی هر فراکسیون مجلس نظر خود را دارد و در این رابطه کمیته های تخصصی و مجامع استانی فراکسیونها در حال رایزنی و فعالیت هستند و آنها نیز فردا نظرشان را اعلام می کنند.
وی در رابطه با دستور کار این فراکسیون برای انتخاب اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان نیز گفت: امروز قرار بود در نشست فراکسیون تصمیم گیری شود و هیئت رییسه و اعضای شورای عالی را انتخاب کنیم اما این دستور کار به جلسات بعدی موکول شد و سه نماینده فراکسیون برای شورا صبح روز چهارشنبه انتخاب و اعلام می شود.
رئیس فراکسیون امید همچنین درباره دیدارهای این فراکسیون با رئیس جمهور بیان کرد: دیدارهایی به طور طبیعی با رئیس جمهور انجام می شود البته هر دیدار و نشست زمان و برنامه ریزی می خواهد و قطعاً هر موقع که لازم باشد با دولت و رئیس جمهور جلسه برگزار می کنیم.
وی ادامه داد: قرار بود که اعضای فراکسیون روز پنجشنبه با رئیس جمهور دیدار داشته باشند که به علت سفر ماموریتی برخی از اعضای هیئت رییسه این مساله به اینده موکول شد.
وی همچنین در رابطه با مسایل مطرح شده درباره نظرات شورای نگهبان و عملکرد مجلس گفت: خود اقای کدخدایی اظهاراتشان را اصلاح کردند و از این رو شورای نگهبان نظارت بر گزاری انتخابات را دارد، بنابراین براساس قانون فعلی نظارت قانون شورا تا زمان انتخاب نمایندگان است و پس از آن نیز با سازوکارهایی که در مجلس و با توجه به قانون تهیه می شود نظارت صورت می گیرد.
عارف همچنین در رابطه با مواضع برخی از نمایندگان مجلس در مورد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: طبیعی است که تندروها از یک فرد برجسته دانشگاهی حمایت نمی کنند، البته وی در موسسه مفید مسئولیت داشته و به عنوان معاون وزیر علوم نیز خدمت کرده است و اشراف بسیار خوبی بر بحثهای آموزشی دارد.
نماینده مردم تهران در خانه ملت با ابراز امیدواری از اینکه مجلس به دانش آشتیانی رای بدهد گفت: شخصاً امیدوار هستم که دانش آشتیانی در نشست روز سه شنبه مجلس از سوی نمایندگان مجلس رای اعتماد دریافت کند.
رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در رابطه با موضوعات مطرح شده درخصوص اختلاف شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان با شورای هماهنگی اصلاح طلبان گفت: این بحثها مطرح نیست بلکه این موضوع مطرح است که شورای عالی سیاستگذاری به خوبی نتوانسته است باعث تقویت احزاب شود که قطعاً در راستای تقویت احزاب تلاش خواهد شد.
گزارش سه ماهه سوم روند اجرای برجام به هیئت رییسه ارسال شده است
علی لاریجانی رئیس مجلس پس از قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی مجلس در مورد روند اجرای برجام گفت: از این کمیسیون برای ارایه گزارش تشکر می کنیم, گزارش سه ماهه بعدی نیز ارسال شده است که به کمیسیون امنیت می دهیم.
وی گفت: از کمیسیون امنیت می خواهیم این گزارش را مطالعه کند و براساس آن مجلس را در جریان قرار دهند.
موافقت مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه برخورد با کارگران معدن
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 9 آبان با تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه برخورد با کارگران معدن روستای آق دره تکاب با 120 رای موافق، 36 رای مخالف و 9 رای ممتنع موافقت کردند.
نادر قاضی پور نماینده ارومیه در مجلس به عنوان یکی از نمایندگان تحقیق و تفحص گفت: علت اصلی شلاق خوردن این کارگران چیست؟ 14 درصد است هر ساله در حین خدمت کشته می شوند که ما آنها را جزو شهدا محسوب نمی کنیم چرا به شکایات کارگران هیچگاه به طور اساسی پرداخته نمی شود.
گزارش ۶ ماهه کمیسیون امنیت از روند اجرای برجام قرائت شد
سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 9 آبان گزارش این کمیسیون در مورد روند اجرای برجام را که در راستای ماده 49 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تهیه شده بود قرائت کرد.
این گزارش، گزارش 6 ماهه اول روند اجرای برجام است که شامل یک مقدمه و فصلهایی همانند مبانی و منابع گزارش، اجرای تعهدات جمهوری اسلامی ایران، اجرای تعهدات 1+5، وضعیت رفع تحریمها، موارد نقض احد و پیمان شکنی امریکا و جمع بندی و پیشنهاد است.
مجلس موادی از لایحه هوای پاک را مصوب کرد
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 9 آبان و در بررسی جزییات لایحه هوای پاک در ماده 1 این لایحه مصوب کردهاند: اصلاحات بهكار رفته در اين قانون داراي معاني مشروح زير است:
1- آلودگيهوا: عبارت است از انتشار يك يا چند آلاينده اعم از آلايندههاي جامد، مايع، گاز، پرتوهاي يونساز و غيريونساز، بو و صدا در هواي آزاد، بهصورت طبیعی یا انسان ساخت، بهمقدار و مدتي كه كيفيت هوا را بهگونهای تغيير دهد كه براي سلامت انسان و موجودات زنده، فرآيندهاي بومشناختي(اكولوژيكي) يا آثار و ابنيه زيانآور بوده و یا سبب از بین رفتن یا کاهش سطح رفاه عمومی گردد.
2- حدود مجاز انتشار آلایندهها: میزان مجاز خروجی آلایندهها از منابع آلودهكننده هوا
3- منابع آلودهكننده هوا به شرح زير عبارتند از:
- منابعطبیعی: شامل طوفانهای گرد و غبار، طوفانهای شن، آتشسوزی جنگلها، مراتع، آتشفشانها و هواویزهای دریایی میباشد.
- منابع انسان ساخت: شامل؛
الف) منابعمتحرک: هرگونه منبعی که در اثر حرکت ایجاد آلودگی میکند. از قبیل وسايل نقلیه موتوری و غیرموتوری
ب) منابعثابت: هرگونه منبعی که در محلی ثابت سبب انتشار آلایندهها میگردد. از قبیل صنایع، عمليات معدني، كشاورزي، بخشهای خدماتی، تجاری، اداری و خانگی
4- مواقع اضطراري: مواقعي است كه با استمرار پایداری جوی(براساس اعلام سازمان هواشناسی) و یا افزایش میزان غلظت آلایندهها (براساس اعلام سازمان) شرایط بهگونهای در کوتاهمدت، سلامت انسان و محيطزيست را دچار مخاطره جدی بنماید.
5- سازمان: برای رعایت اختصار، در این قانون واژه«سازمان» بهجای «سازمان حفاظت محیطزیست» آورده میشود.
وکلای ملت در ماده2 مقرر کرده اند: تمامي اشخاص، دستگاهها و مؤسسات اعم از دولتي و غيردولتي و دستگاههايي كه شمول قانون بر آنها مستلزم ذكر و يا تصريح نام است و تمامي اشخاص مستقر در مناطق آزاد تجاري- صنعتي، مناطق ويژه اقتصادي، شهركها و نواحي صنعتي موظفند مقررات و سياستهاي مندرج در اين قانون را رعايت نمايند. سازمان مسؤول نظارت برحسن اجراي اين قانون ميباشد.
آیین نامه های فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگیهای موضوع این قانون برعهده سازمان میباشد.
همچنین نمایندگان در ماده3 مقرر کردهاند: در مواقع اضطرار، سازمان با همکاری وزارت کشور ممنوعیتها یا محدودیتهای موقت زمانی، مکانی و نوعی را برای پیشگیری از اثرات زیانبار و مقابله با منابع آلودهکننده هوا برقرار نموده و بلافاصله مراتب را از طریق رسانههای همگانی، بهاطلاع عموم ميرساند. با برطرف شدن شرایط اضطراری و کاهش آلودگی هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعیت و محدودیت برقرار شده، اقدام و مراتب را به نحو مقتضی به عموم اطلاع ميدهد.
طبق تبصره1 این ماده ميزان و نحوه جريمه نقدي و توقف واحدهاي مشمول متمرد از دستور سازمان و دارندگان وسايل نقليه موتوري كه وارد محدوده ممنوعه ميشوند بنابر پيشنهاد مشترك سازمان و نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران به تصويب هيأت وزيران ميرسد.
براساس تبصره2 ماده فوق در این شرایط تمامی دستگاهها و ارگانهای ذیربط در محدوده ضوابط قانوني موظف به همکاری و رعایت الزامات اعلامی سازمان میباشند. مسؤولان و مدیران مستنکف از این حکم، مشمول ماده(576) قانون مجازات اسلامی (كتاب پنجم- تعزيرات) میگردند.
همچنین نمایندگان در تبصره3 این ماده مصوب کردهاند: سازمان موظف است آييننامه اجرائی مدیریت شرایط اضطرار و بهروزرسانی آن را با همکاری وزارتخانههاي بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، كشور، صنعت، معدن و تجارت و نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران تهیه كند و حداکثر ششماه پس از ابلاغ این قانون بهتصویب هیأت وزیران برساند.
نظر شما