به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، دهمین سوگواره بین المللی هنر عاشورایی عصر سه شنبه، 11 آبان ماه با حضور شخصیتهایی همچون محسن مومنیشریف رئیس حوزه هنری و جمعی از مدیران ستادی این نهاد انقلابی و همچنین اساتید و هنرمندان پیشكسوت عرصه تجسمی و شركت كنندگان در این سوگواره در حوزه هنری به كار خود پایان داد.
در ابتدای این مراسم، مرتضی گودرزی دیباج مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری با بیان اینكه 10 سال است كه خیمه سوگواره بین المللی هنر عاشورایی را برپا كردهایم، اظهار كرد: از علی قربانی مدیر مركز محافل و جشنواره های حوزه هنری تشكر میكنم كه در طول این مدت ما را یاری كرد تا سوگواره به بهترین شكل برگزار شود.
وی ادامه داد: هر ساله حدود 600 شركت كننده در این مراسم حضور دارند و آثارشان را ارسال میكنند و امسال، دومین سالی است كه سوگواره هنر عاشورایی به صورت بین المللی برگزار میشود. در دورههای ابتدایی برگزاری این سوگواره، از یك رشته تجسمی شروع كردیم و امروز این مسابقه در 3 رشته هنری برگزار می شود.
گودرزی دیباج خاطرنشان كرد: برخی بخش های این سوگواره هنوز در ابتدای راه و جوان است و امیدواریم در سال های آینده آثار به لحاظ كمی و كیفی رشد داشته باشند. البته در بخش پوستر و پرچم های عاشورایی آثار بسیار خوبی به دستمان رسیده است و دوستان تلاش می كنند كه به سمت نماد سازیهای جدید بروند. در دوره های پیشین مصاحبه كردم و گفتم كه متاسفانه در خلق آثار تجسمی مرتبط با عاشورا به ویژه پوستر به تكرار افتاده ایم و باید به دنبال شناخت بیشتر این موضوع برویم. مرحوم جابر عناصری در همان دوران با من تماس گرفت و گفت كه درباره نمادشناسی عاشورا در حال تالیف كتابی است، اما متاسفانه عمر ایشان به اتمام كتاب كفاف نداد و دار فانی را وداع گفتند.
مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری با تاكید بر اینكه نیازمند حركت محكم هنری با ساختار درست و دقیق هستیم، عنوان كرد: اگر بخواهیم به شیوه سنتی پیش برویم، كار تولید آثار خلاقانه و تازه تجسمی در این حوزه پیش نمی رود. این مضمون سرداری به نام امام حسین (ع) دارد و كسانی كه زیر این خیمه آمده اند، با پای خود نیامده اند، بلكه توفیق و انگیزهای باعث شده كه این افراد امروز در سوگواره هنر عاشورایی شركت كنند و باید این توفیقات را ببینیم و خواهشم این است كه دوستان با تعمق بیشتر مطالعات خود را برای رسیدن به بیانی نوین از حادثه عاشورا گسترده تر كنند.
وی همچنین گفت: نیازمند هر دو بال تخصص و مفهوم هستیم. هنرمندان تجسمی برای خلق آثار خود باید از طرفی مطالعات تخصصی رشته هنری خود را دنبال كنند و از سوی دیگر به حوزه مفهوم و مضمونی كه به دنبالش هستند، فكر كنند و در این رابطه نیز تحقیق و پژوهش داشته باشند. اگر قرار است در افق عاشورا كار كنیم و ماجرای كربلا در كربلا نماند و با نسلهای بعد هم همكاری داشته باشیم، یكی از تذكرات این است كه مفاهیم را با ابزار خود برسانیم.
مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری با بیان اینكه در آثار گرافیك این دوره از سوگواره هنر عاشورا جز چهار یا پنج اثر، آثاری كه مفهوم عاشورا را به دوره جدید آورده باشد ندیده است، اظهار كرد: اگر قرار باشد در آثار هنری هم همان علم و پرچم و ... را با تركیبات جدید ارائه كنیم، بی فایده است. نمیتوان از عاشورا گفت و چشم بر روی یمن و سوریه و ... بست. عهدی كه امام حسین (ع) با ما دارد، عهد باوری در دوره جدید است. اگر پیام عاشورا را در اثر ضعیف ارائه كنیم، در واقع به موضوع عاشورا آسیب زدهایم.
گودرزی دیباج با بیان اینكه حال خوب ایام عاشورا را باید در طول سال نگه داشت، گفت: باید از همین امروز برای جشنواره سال آینده كار كنیم و اثر تولید كنیم. در كنار كار برای عاشورا، اگر هر شب ذكر كوچكی را بگوییم، می بینیم كه چه بركاتی در آثارمان و زندگی مان پدیدار می شود.
در این مراسم از هنرمندان بین المللی حاضر در سوگواره همچون حسین یونس، حسن عبید و محمد عیاش از لبنان و احمدعماد عزیز به نمایندگی از مركز فرهنگی خط عربی عراق تقدیر و تشكر به عمل آمد.
همچنین احمدعماد عزیز به نمایندگی از مركز فرهنگی خط عربی عراق لوح تقدیری تقدیم مرتضی گودرزی دیباج كرد.
در حاشیهی این مراسم؛ هنرمندان تجسمی به خلق آثاری با موضوع عاشورا و امام حسین (ع) پرداختند و از ویژگیهای این برنامه خطاطی هنرمندان لبنانی و عراقی شركت كننده در این سوگواره در حضور علاقهمندان بود.
نظر شما