دکتر حسین زحمتکش زنجانی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه یکی از مؤلفههای جدی «طلبه امروزی» مسئله پژوهش و فعالیت های علمی پژوهشی است، گفت: بر این اساس معاونت پژوهش حوزه علمیه تهران چند سالی است با برگزاری جشنواره علامه شعرانی(ره) اقدامات مؤثری را برای ارتقاء جایگاه پژوهش در بین طلاب و اساتید و بیان اهمیت آن در نظام آموزشی حوزهها به ثمر رسانده است.
وی افزود: مهمترین شاخصه جشنواره علامه شعرانی، اختصاص آن به اساتید و فضلای حوزه علمیه تهران است. احساس میشد که این پتانسیل در تهران، ناشناخته مانده است، با همین ملاحظه بود که به سمت برگزاری جشنوارهای با محوریت حوزه علمیه تهران رفتیم.
دبیر علمی جشنواره علامه شعرانی(ره) با بیان اینکه جشنواره امسال نسبت به دوره اول، تغییرات چشمگیری داشته است، تصریح کرد: البته این تغییرات به لحاظ وسعت پهنه جشنواره در ظاهر و ساختار و همچنین افزایش مخاطبین و درگیر کردن خیل بیشتری از پژوهشگران حوزوی در جشنواره، تغییراتی رو به جلوست که بهطور خاص، نشاندهنده پیشرفت جشنواره است.
وی با بیان اینکه ارزیابی آثار ارسالی با دقت بیشتر، حساسیت کامل و بر اساس الگوهای تعریف شده انجام خواهد شد، اظهار داشت: ارزیابی آثار ارسالی، همزمان با ارسال آثار توسط پژوهشگران آغاز خواهد شد. هیئت داوران جشنواره، ترکیبی از اساتید فاضل، پژوهشگر و صاحب قلم است که هر کدام در رشتهای خاص، تخصّص دارند.
دبیر علمی جشنواره علامه شعرانی ادامه داد: برای اینکه در ارزیابی آثار، عدالت را رعایت کنیم، برنامه ما این است که هر یک از داوران، اثری را که در آن تخصّص دارند، ارزیابی کند. این کار، موجب پایین آمدن درصد خطای جشنواره تا حداقلِ ممکن میشود.
زحمتکش با بیان اینکه تمامی آثار در دو مرحله اجمالی و تفصیلی، به طور مساوی، مورد ارزیابی قرار میگیرند، خاطرنشان کرد: البته برای هر یک از مراحل ارزیابیِ اجمالی و تفصیلی هم فرمهای جداگانهای طرّاحی شده است. آثار در مرحله ارزیابی تفصیلی، در دو مدل صوری و محتوایی، ارزیابی میشوند که هر یک، فرمهای مخصوص به خود را دارد.
وی ادامه داد: منظور از ارزیابی صوری، ارزیابی اثر به لحاظ ادبیات و آراستگی زبان و نیز رعایت ساختار ظاهری اثر است و مراد از ارزیابی محتوایی، ارزیابی اثر از نظر محتوا، تحلیل و نظریهپردازی است.
دبیر علمی دومین جشنواره علامه شعرانی افزود: مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان در هفته پژوهش و در آذرماه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به شاخصه های یک پژوهشگر موفق، گفت: حوزه علمیه به عنوان متولّی دیانت و مذهب، در پاسخگویی به سؤالات و شبهات، وظیفه سنگینی بر دوش دارد که این وظیفه جز با پژوهش، به انجام نمیرسد. یک پژوهشگر حوزوی باید خوب درس بخواند و دوشا دوش اساتید و علما، از تنگناها و پیچ و خم مسائل علمی عبور کند. مسائل و اقتضائات جامعه خویش و حتی جامعه جهانی را بهخوبی دریابد و تلاش کند از هیچ مسئلهای، بهراحتی عبور نکند.
زحمتکش در پایان با اشاره به تمدید مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره پژوهشی علامه شعرانی(ره)، خاطر نشان کرد: این تصمیم به دلیل استقبال پرشور اساتید و نیز درخواستهای مکرّر آنها مبنی بر تمدید جشنواره، صورت گرفته است. بر این اساس، اساتید، کادر مدارس و همچنین طلاب بالای 31 سال که مشغول به تحصیل در پایه 9 و بالاتر هستند، تنها تا 20 آبان فرصت دارند تا آثار خود را در قالب مقاله، کتاب، پایاننامه، تقریر، متن درسی، طرحنامه و یا ایده پژوهشی، به دومین جشنواره پژوهشی علامه شعرانی ارسال کنند.
نظر شما