به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، نشست اخلاقی با موضوع آثار و برکات ادب و احترام طلبه نسبت به استاد با حضور استاد ولی الله جعفری و جمعی از طلاب خواهر مدرسه علمیه الزهرا(س) چادگان برگزار شد.
استاد ولی اله جعفری در ابتدای این نشست چهار کار اساسی لازم در حوزه های علمیه را تحصیل، تدریس، تحقیق و تبلیغ معرفی کرد و پیشمطالعه، کلاس، پیش مباحثه، مباحثه و جزوه نویسی را از ابزار موفقیت در امر تحصیل برشمرد.
وی به تشریح آنها پرداخت و گفت: پیش مطالعه یعنی بحث را قبل از استاد مطالعه کنیم، یعنی خوب درس را بخوانیم نه اینکه تنها نگاه اجمالی به بحث داشته باشیم به گونهای که علامه طباطبایی می فرمودند :«من به کلاسی نرفتم مگر برای رفع اشکال».
وی همچنین تصریح کرد: در کلاس نیز طلبه باید کاملا از بحث علمی استاد بهره ببرد و مهم تر از آن باید احترام استاد را نیز رعایت کند، چراکه احترام به استاد برکت علم را زیاد کرده و بر کیفیت آن اثر میگذارد.
استاد جعفری در ادامه برخی آداب میان استاد و شاگرد را برشمرد و گفت: از آداب میان استاد و شاگرد این است که همیشه استاد بر شاگرد وارد شود و شاگرد در حضور استاد تکیه ندهد، شاگرد سعی کند عیوب استاد را بپوشاند، در غیاب او به غیبتش نپردازد و هنگام راه رفتن شبها جلوتر از استاد و روزها پشت استاد حرکت کند.
وی همچنین با اشاره به پیش مباحثه به عنوان یکی از کارهای لازم در حوزه، مباحثه دو الی سه نفره را ضروری ترین کار حوزه معرفی کرد گفت: امروزه مباحثه یا هماندیشی از معتبرترین روش های موجود در دانشگاههای دنیاست.
استاد جعفری با اشاره به لزوم جزوه نویسی تأکید کرد: درسهای حوزه را اگر تطبیقی کار نکنیم فایدهای ندارد، لذا لازم است برای قوی شدن در بحث ادبیات عرب باید تجزیه و ترکیب قرآن را با دقت و رفع اشکال در دستور کار خود قرار دهید.
وی در ادامه اثر تدریس در حوزه را مانند کیمیا دانست و به طلاب توصیه کرد: به تحقیق و پژوهش در رابطه با موضوعات مورد علاقه که توانایی و استعداد لازم در آن را داشته باشند، بپردازند.
جعفری افزود: هدف از تحصیل در حوزههای علمیه این است که دین را خوب بفهمیم و به دیگران بیاموزیم و در واقع مسئله اساسی در حوزه انجام وظیفه است چراکه اگر وظیفه را انجام دهید، حتما به نتیجه خواهید رسید.
وی در پایان از طلاب خواست به دید کسب و کار به حوزه نگاه نکنند و سعی کنند، کنار درسها از قرآن جدا نشوند.
نظر شما