خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بوده و در کریدور شمال – جنوب نقش مهمی ایفاد می کند. این بندر در مسیر ترانزیتی شرق – غرب قرار گرفته و فوریتهای مختلف اقتصادی و جغرافیایی در زمینه ترانزیت و ترانشیب است. بندر چابهار که در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقع شده است به دلیل استقرار در کنار دریای عمان از دیر باز کانون داد و ستد و تجارت و دریانوردی بوده است.
بنابراین گزارش، در سال 1352 طرح جامع تاسیس بندر چابهار مطرح و قراردادهای تاسیس با پیمانکار آن مربوطه منعقد شد و پس از انقلاب اسلامی به دلیل کمبود منابع مالی بخشی از طرح به تعویق افتاد و بخشی از طرح شامل اسکله نصب سریع و موج شکن آغاز و به انجام رسید. عملیات اجرایی بندر شهید کلانتری که یکی از دو بندر مهم چابهار است از سال 62 بطور جدی آغاز و با تکمیل 4 پست اسکله فلزی در سال 62 به بهره برداری رسید و بندر شهید بهشتی نیز به عنوان دومین بندر مهم چابهار در سال 61 با توجه به شرایط خاص حاکم بر خلیج فارس ( جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران ) و با تاکید دولت بر لزوم داشتن بندر در خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس احداث شد.
این گزارش می افزاید: کشور افغانستان برنامه ریزی هایی را با کشورمان برای توسعه این بندر در دستورکار قرار داده است و در این میان فرانشوی ها نیز تمایل و آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در چابهار اعلام کرده اند. ایرنا در این زمینه به نقل از پیکر اوسک، مدیر پروژه بخش حمل ونقل و لجستیک شرکت بلوره فرانسه نوشته است: "پاریس برای سرمایه گذاری در زمینه حمل و نقل، لجستیک و انرژی در این منطقه آماده است. پس از بررسی های لازم تصمیم جدی برای حضور بیشتر در ایران بویژه در چابهار را داریم تا در زمینه حمل و نقل، لجستیک و انرژی سرمایه گذاری کنیم. انتظار نداشتیم که بندری با این وسعت در چابهار و امکانات رفاهی و هتل های مجهز برای اسکان و پذیرایی وجود داشته باشد."
بنابراین گزارش، شرکت بلوره از سال 1822 در فرانسه فعالیت خود را آغاز کرده است و هم اینک در چهار حوزه بنادر، راه آهن، انرژی، لجستیک و حمل و نقل فعالیت می کند. این شرکت دارای ترمینال های بندری متعددی در نقاط مختلف جهان از جمله آفریقا، فرانسه و هند است.
یادآور می شود: چابهار علاوه بر توسعه سواحل مکران از فرصت های سرمایه گذاری بی شماری برای سرمایه گذاران برخوردار است که اکنون پروژه های متعددی در این شهرستان در حال اجرایی شدن است. این منطقه به عنوان قطب سوم پتروشیمی و خودروسازی کشور تعیین شده است. چابهار برای تولید 50 میلیون تن کالا در پتروشیمی و 10 میلیون تن فولاد نیازمند ایجاد بندر تخصصی و مجهز است.
نظر شما