به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، عربستان پس از آن که در عرصه سیاست نتوانست به قدرت اول منطقه تبدیل شود حالا چندی است که تلاش می کند در بازار نفتی جای ایران را بگیرد.
این کشور که چندی است به دلیل سیاست های افراطی همچون حمله به یمن دچار خسارت مالی و وضعیت وخیم اقتصادی شده است حالا می کوشد در این زمینه کشوری چون ایران را هم به خسران بکشاند.
بنابراین گزارش، طبق ترجمه ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، سازمان آمار عربستان روز یکشنبه در گزارش ماهیانه خود تاکید کرد که کسری تجاری کالاهای غیر نفتی این کشور نسبت به مدت مشابه سال 2015 از 11.5 به 7.2 میلیارد دلار رسیده است.
کالاهای غیرنفتی عربستان شامل پلاستیک، لاستیک و فرآورده های آنها، تولید شیمیایی، فلزات، وسایل حمل و نقل، تجهیزات و دستگاه های الکترونیکی است که در ریاض مونتاژ می شود.
درآمد حاصل از فروش نفت، عربستان را به عنوان بزرگ ترین صادرکننده این ماده سوختی با بحران مواجه کرده و درآمد آن به شدت کاهش یافته است.
سازمان کل آمار عربستان دوشنبه گذشته نیز در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که نرخ تورم در این کشور در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر) افزایش یافت و به بیش از 3 درصد رسیده است.
از سوی دیگر و براساس گزارش اخیر بخش بانکداری عربستان، سود خالص این بخش در این کشور در سه ماهه سوم سال جاری میلادی حدود 5.2 درصد کاهش یافته و به 9.95 میلیارد ریال سعودی (2.7 میلیارد دلار) رسیده است.
کاهش شدید قیمت نفت که مهم ترین منبع درآمدی عربستان را تشکیل می دهد و هزینه های جنگ یمن، مشکلات اقتصادی این کشور تک محصولی را دو چندان کرده است، به همین دلیل، همه این مسائل دست به دست هم داده تا تکاپوی رهبران ریاض برای برون رفت از تنگناهای مالی پیش روی این کشور شدت گیرد.
در این ارتباط «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان پنجم مهرماه فرمان کاهش حقوق و مزایای وزیران و اعضای مجلس شورا را صادر کرد.
بر اساس این فرمان حقوق کارکنان رده های پایین تر نیز افزایش پیدا نمی کند و سهم اضافه کاری و مرخصی سالانه به همراه حقوق آنها کاهش می یابد.
از دیگر اقدامات ریاضتی سرمداران ریاض برای مقابله با کاهش قیمت نفت، افزایش عوارض ورود و خروج به عربستان است که این امر خود سبب شده تا بسیاری از کشورها از جمله مغرب، مصر و الجزایر سفر عمره گزاران خود به آن کشور را تحریم کنند.
هر دلار آمریکا برابر با 3.75 ریال عربستان است.
به گزارش شبستان، همین امر باعث شده عربستان به خصومت خود در بازار نفت علیه ایران اضافه کند.
در تازه ترین اقدامات خصمانه این کشور علیه اقتصاد ایران مدیرعامل پتروشیمی جم از دامپینگ عربستان ضد محصولات پتروشیمی ایران خبر داده است.
وی همچنین با اعلام اینکه عربستان با دامپینگ در برخی محصولات پتروشیمی قیمت آنها را در بازارهای جهانی به شدت کاهش داده است، گفت: نرخ خوراک ما تا سه برابر خوراک در عربستان است، براین اساس این کشور می تواند قیمت محصولات مختلف پتروشیمی را کاهش دهد به طوری رقابت با آن، سخت شود.
سیدحسین میرافضلی با بیان اینکه علاوه بر قیمت پایین خوراک، ریسک سرمایه گذاری نیز در کشورهای رقیب مانند عربستان بیشتر است، افزود: با توجه به شرایط موجود، جذابیت سرمایه گذاری در ایران برای شرکت های خارجی کاهش می یابد.
نظر شما