اهمیت تجربه نگاری برای پیشرفت کشور

خبرگزاری شبستان: برای مقابله با فریب کاری برخی فضاهای رسانه ای بایست سواد رسانه ای مردم را افزایش داد و تولیدکنندگان محتوا هم در این مورد مسئولانه عمل کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، کارگاه تجربه نگاری سواد رسانه ای، پیش از ظهر امروز با حضور مرتضی موسویان؛ رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، علی زرافشان؛ معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، مجید رعنایی؛ معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزشیابی شورای عالی آموزش و پرورش، محمد امانی تهرانی؛ رییس سازمان تالیف کتب درسی و میترا دانشور؛ رئیس گروه تفکر دفتر تألیف کتاب‌های درسی ابتدایی و متوسطه نظری و جمعی از صاحب نظران و اساتید دانشگاه برگزار شد.

 

در این جلسه از سلسه نشست های تجربه نگاری سواد رسانه ای، کتاب تازه تالیف «تفکر و سواد رسانه ای» مورد بررسی قرار گرفت. کتابی که در سال تحصیلی جدید مورد استفاده ی دانش آموزان مقطع متوسطه قرار می گیرد. نشستی که نخست در محل سالن شورای فرهنگ عمومی برگزار شد و در ادامه به دلیل ازدحام شرکت کنندگان به سالن امور سینمایی وزارت ارشاد منتقل شد.

 

در ابتدای این نشست، محمدصادق افراسيابی دبیرکل همایش ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی، با بیان اینکه آموزش و پرورش، مهمترین وزارتخانه برای تعلیم نسلی مسئول در آینده ی کشور است، گفت: آقای زرافشان با زحمت بسیار کتاب «تفکر و سواد رسانه ای» را به کتاب های درسی اضافه کرده اند و گام موثری برای ترویج سواد رسانه ای در کشور برداشته اند، اما تعابیر عجیبی از ایمن کتاب در برخی محیط های دانشگاهی به گوش ما رسیده است که جای تاسف دارد. وقتی حرکت تازه ای انجام می شود، با رعایت اخلاق حرفه ای باید آن را نقد کرد اما در نقد هم رعایت اخلاق حرفه ای لازم است.

 

وی ادامه داد: سوال عمده ای که مدرسان سواد رسانه ای در مدارس دارند، این است که چطور باید این درس را تدریس کرد؟ سئوالی که قصد داریم در این جلسه با حضور مولف و مدیران آموزش و پرورش به آن پاسخ دهیم. برای آنکه سواد رسانه ای در کشور رشد کند، باید همه دست در دست هم بدهیم و برای بهبود اوضاع آینده ی کشور مسئولیت قبول کنیم. ما در جهانی زندگی می کنیم که رسانه ها آن را احاطه کرده اند و اگر سواد رسانه ای نداشته باشیم، در برابر سیل اتفاقات منفعل خواهیم بود.

 

افراسیابی با بیان اینکه متاسفانه برخی رسانه ها گمان می کنند مردم ما سواد رسانه ای ندارند، اضافه کرد: رسانه ها گاها به افکار مردم جهت می دهند تا نتیجه گیری مورد نظرشان بدست بیاید. گاهی روش هایی که به کار می بندند، اساسا فریب کارانه است. برای مقابله با این حربه ها، اولاً باید سواد رسانه ای را افزایش دهیم تا قدرت تشخیص مردم بالاتر برود و منفعل نباشند و دوم اینکه تولیدکنندگان محتوا به سواد رسانه ای متعهد باشند و در تولید اثر، فرض را بر نادانستگی مردم نگذارند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش به مقالات رسیده درباره ی سواد رسانه ای به دبیرخانه ی همایش اشاره کرد و گفت: ما ۳۲۲ چکیده مقاله دریافت کردیم که از این میان، ۲۵۶ چکیده مقاله برای داوری انتخاب شدند و در نهایت ۱۷۰ چکیده مقاله برای چاپ در کتاب چکیده مقالات همایش برگزیده شدند. مقالات موضوعات مختلفی را دربر می گیرند اما بیش از یک دهم آن را، موضوعات مربوط به آموزش و پرورش در بر گرفته است.

 

دبیرکل همایش ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی، در پایان ابراز امیدواری کرد: اگر دوستان حاضر در نشست، تجربه ی درس سواد رسانه ای خود را مکتوب کنند اتفاقات خوبی در این حوزه خواهد افتاد. ما از هرگونه تجربه نگاری حمایت می کنیم چرا که یکی از مشکلات کشور عدم انتقال تجربیات ما به همدیگر است. وقتی تجربیات مان مکتوب نمی شود، هر بار نفر بعدی باید از نقطه ی صفر کارش را آغاز کند.

 

وی یادآور شد: انجمن سواد رسانه ای ایران در حال شکل گیری است و پس از آن به طور جدی از تجربه نگاری ها در این حوزه حمایت خواهد شد. در همایش امسال هم ما به تجربه نگاری ها توجه ویژه داشتیم و چندین جایزه را به این بخش اختصاص دادیم.

کد خبر 584554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha