طاهره امینی، کارشناس علوم اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان اظهارداشت: گسترش شبکه های اجتماعی علاوه بر دستاوردهای انکارناپذیر مثبت، پیامدهای ناخوشایندی نیز برای زندگی افراد جامعه به همراه داشته است.
وی با اشاره به انواع نرم افزارهای شبکه های اجتماعی مورد استفاده افراد جامعه خاطرنشان کرد: استفاده از نرم افزارهای شبکه های اجتماعی به ویژه در میان جوانان همه گیر شده است و حتی در مواقعی بیشترین ساعات از شبانه روز خود را در فضای مجازی صرف می کنند.
امینی با اشاره به پیامدهای شبکه های اجتماعی در زندگی فردی و اجتماعی اظهارداشت: با توجه به اینکه فناوری شبکه های مجازی از جوامعی وارد کشور شده اند که تفاوت فرهنگی و مذهبی زیادی با کشورمان دارند باعث می شود تا در تغییر سبک زندگی افراد جامعه تاثیر بگذارد.
وی با بیان اینکه کم توجهی به خانواده، انزوا، آسیب های روحی، افسردگی از دستاوردهای حضور نامتعارف در شبکه های اجتماعی است، خاطرنشان کرد: از طرفی تفاوت های فرهنگی موجود در طراحی شبکه های مجازی و فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی باعث دور شدن جوانان از محیط خانواده و عادی سازی برخی مباحث و مسائل نامتعارف در جامعه می شود.
کارشناس علوم اجتماعی ادامه داد: دور شدن اعضای خانواده از هم، از بین رفتن ارتباط چهره به چهره، کاهش میزان خلاقیت، گوشه گیری، شب بیداری های زیاد، کم توجهی به مسائل پیرامونی، مختل شدن ارتباطات انسانی و سلامت فکری و جسمی افراد جامعه از دیگر پیامدهای منفی شبکه های اجتماعی است.
وی با بیان اینکه جوانان بیشترین میزان کاربران شبکه های اجتماعی در ایران را تشکیل می دهند، خاطرنشان کرد: تغییر سبک زندگی از دیگر آسیب های شبکه های اجتماعی است که در قالب فضای مجازی می کوشند در سبک زندگی و فرهنگ تغییرات بنیادین ایجاد کنند و بر الگوی روابط خانوادگی افراد تاثیر بگذارند.
وی با اشاره به راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی استفاده از شبکه های مجازی، اذعان داشت: فرهنگسازی استفاده درست از وسایل ارتباط جمعی از جمله شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، طراحی و بومی سازی شبکه های اجتماعی متناسب با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی یکی از راهکارهای اصلی برای مقابله با آسیب هاست.
نظر شما