به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حسن رحیمپور ازغدی عصر امروز(19 مرداد) در مراسم ضیافت اندیشه استادان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در دانشکده حقوق علوم سیاسی و زبان های خارجه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: استاد در رشته های مختلف بهتر و موثرتر می تواند نگاه دینی به علم و به معلوم یعنی هستی را به ذهن دانشجو منتقل کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اگر 10 عامل برای تاثیرپذیری در دانشجو وجود داشته باشد، 9مورد آن از طریق استاد و آخرین مورد آن توسط کتاب انجام میشود.
وی جدایی دین از علم را نادرست دانست و گفت: این جدایی در حوزه علوم اجتماعی و انسانشناسی وضوح بیشتری دارد اما در رشتههای علوم تجربی شدت اثر آن واضح نیست و منابع معرفت وحی، شهود درونی و عقل است و نزاع بین عقل و وحی یک اصل موضوعه در دانشگاههای جهان شده است که این نوعی نگاه غلط در عرصه معرفتشناسی است.
رحیمپور ازغدی در مورد جریانهای شکل گرفته در قرون اخیر اذعان داشت: تا قرن 18 و 19 میلادی هیچ مکتب و فلسفه منسجم الحادی در دنیا نبود و استدلالها انفرادی و به صورت پراکنده و یک مکتب منسجم برای اثبات عقل و دین وجود نداشت.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در قرن نوزدهم میلادی اروپائیان سعی در منسجم کردن آن داشتهاند و هرکس برهان میآورد آن را سکولار میدانستند و معتقد به تساوی سکولاریسم با عقلانیت بودهاند، تصریح کرد: این تفکر سابقه تاریخی ندارد و عدهای جعل تاریخی کرده و آنها ابنسینا را ماتریالیسم دانستهاند چرا که معتقد بودند او بحث عقلی و علمی میکرد و در نتیجه کسی که بحث علمی و عقلی میکند از دین فاصله گرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: آنچه که امروزه در فضای دانشگاهها رایج شده است، مسئله جداسازی تفکر علمی از تفکر دینی است و اساتید دانشگاه باید حداکثر تلاش خود را برای تفهیم برقراری ارتباط بین این دو تفکر به دانشجویان انجام دهند.
وی عقل و نقل را دو حجت دینی خدا دانست و افزود: این دو حجت روشی برای رسیدن به مفاد دین خداست و معرفت دینی روی این دو پایه ایستاده است و در کل بیان نسبت بین عقل و دین اشتباه است.
رحیم پور ازغدی گفت: جریان شکل گرفته بعدی اصالت محض دادن به تجربه حسی است و نظریهپردازان این جریان معتقد بودند هرآنچه که به عنوان ارزشهای انسانی شناخته میشود، غیر علمی است و تنها آن چیزی علم است که در آزمایشگاه حس و تجربه میشود.
وی ادامه داد: این تفکر، انسانیت را زیر سؤال برده است و این در حالی است که معقولات به اندازه محسوسات و حتی بالاتر از آن علمی هستند و چنین تفکری که علم حضوری را زیر سؤال میبرد، تمام علوم انسانی را زیر سؤال برده است.
گفتنی است، طرح ضیافت اندیشه اساتید دانشگاه های استان خراسان رضوی در دو محور تعلیم و تربیت و علم دینی با همفکری و هم اندیشی ارزنده اساتید استان از 16 مرداد ماه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد آغاز شده است و تا 26 مرداد ماه ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما