حجت الاسلام و المسلمین سید حسن حسینی، مدیر دفتر امور تربیت اخلاقی معاونت تهذیب حوزههای علمیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، به اهمیت برنامههای اخلاقی و تربیتی در مدارس علمیه اشاره کرد و عنوان کرد: اخلاق و تربیت از جمله ارزشهای انسانی در جامعه است و مدارس علمیه باید اخلاق و تربیت را به صورت نظاممند پیاده و با استفاده از ظرفیتهای بومی در مدارس علمیه نهادینه کنند.
مدیر دفتر امور تربیت اخلاقی معاونت تهذیب حوزههای علمیه اظهار داشت: بررسیهای آسیبشناسی نشان میدهد که نگاه صرفا آموزشی به مسائل اخلاقی و تربیتی موثر و کافی نیست و به مرور زمان ممکن است که باعث بروز مسائلی در زمینه تربیتی اخلاقی طلاب شود.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی گفت: سال گذشته طرح جهاد تربیتی اخلاقی مدیران و اساتید مدارس علمیه کشور آغاز شد که با استقبال زیادی روبرو بود.
وی افزود: این طرح با رویکرد ایجاد خودکفایی و استقلال مدارس علمیه در عرصههای تربیتی و اخلاقی انجام شد و در گام دوم، طرح «شورای تهذیبی» در جهت بهرمندی از ظرفیتهای تربیتی موجود در مدارس از جمله مدیر، معاون تهذیب، استاد و طلاب نخبه و با تأکید بر گسترش اخلاق و معنویت تدوین شد.
مدیر دفتر امور تربیت اخلاقی معاونت تهذیب حوزههای علمیه بیان داشت: شورای تهذیب متشکل از مدیر، معاون تهذیب و جمعی از طلاب نخبه مدارس علمیه هستند که برنامههای تهذیبی حوزه را براساس نیازسنجی تدوین و جهت اجرا در مدرسه به مدیر مدرسه پیشنهاد میدهند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی تصریح کرد: طرح «شورای تهذیب» به منظور ارتقای سطح معنویت و اخلاق طلاب، ایجاد هماهنگی در اجرای برنامههای تهذیبی، رفع مشکلات و موانع تهذیبی، تقویت دغدغههای تهذیبی بین کادر مدیریتی، اساتید و طلبهها تدوین شده است.
وی اضافه کرد: کنترل و پیشگیری نفوذ فرهنگی در حوزههای علمیه، کنترل فضای مجازی، ادامه راه تربیتی علمای سلف، مراقبت ویژه از طلاب و کاهش هزینههای تربیتی در عین افزایش کیفیت و استفاده از پتانسیلهای بومی از دیگر اهداف این طرح است.
مدیر دفتر امور تربیت اخلاقی معاونت تهذیب حوزههای علمیه تصریح کرد: شورای تهذیب مدارس علمیه به بررسی راهکارهای مقابله با آسیبها و رفع نیازهای تربیتی میپردازند و جهت اجرای موثر و هماهنگ برنامههای تهذیبی و رصد مستمر وضعیت تهذیبی مدارس علمیه برنامه ریزی میکند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی با بیان این که اساتیدی جهت اجرای طرح «شورای تهذیب مدارس علمیه» آموزشهای لازم را گذرانده اند، گفت: این طرح در مرحله اول در هر استان در یک مدرسه برگزار میشود و امید است که بتوان در آینده نزدیک در همه مدارس علمیه اجرا شود.
وی یادآور شد: طرح «شورای تهذیبی» برای اولین بار در مدرسه علمیه آقاضیاءالدین واقع در شهر اراک اجرا شده است و در مرحله اول و در مدت سه ماه، در سه مدرسه علمیه کشور اجرا میشود.
مدیر دفتر امور تربیت اخلاقی معاونت تهذیب حوزههای علمیه عنوان کرد: طرح «شورای تهذیب مدارس علمیه» از جمله طرحهای مورد تأکید مدیر حوزههای علمیه کشور است و امید است که با همکاری مسئولان مدارس علمیه اجرایی شود.
نظر شما