به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمدتقی ایرانی، معاون سیاسی، امنیتی استاندار خراسان شمالی، امروز 9 آبان ماه جاری در جلسه ستاد اجرایی هفته کتاب و کتابخوانی استان بیان کرد: وضعیت فرهنگی و سرانه کم مطالعه در جامعه از دغدغه های رهبری، همچنین دولت است.
وی افزود: اکنون شبیخون فرهنگی را تجربه می کنیم که سالهاست استکبار جهانی علیه کشور و برای ایجاد خلل در اعتقادات مردم شکل داده است.
وی با اشاره به اینکه انقلاب ما عقیدتی و فرهنگی بود که اکنون دشمن عقیده، ایمان و فرهنگ ملت را نشانه گرفته است، اظهار کرد: برنامه ریزی، وحدت و انسجام در این حوزه برای مقابله با توطئه دشمن ضروری است.
ایرانی با ابراز تاسف از این که وضعیت کتاب و کتابخوانی در کشور مناسب نیست، گفت: نسبت به کشورهای در حال توسعه در بحث کتاب و کتابخوانی وضع خوبی نداریم و در سبد خانواده ها جایی برای خرید کتاب در نظر گرفته نمی شود.
وی با اشاره به اینکه در حالیکه در چین برای رسیدن به سالن کتابخانه ها شاهد صف های طولانی هستیم، تصریح کرد: ما در کشور روزنامه ها را برچیدیم و تیراژ روزنامه های سراسری را به چند ده هزار رسانده ایم که این برای جامعه زنگ خطر است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی بیان کرد: برای تغییر رویه در راستای بهبود وضعیت مطالعه نیازمند عزم ملی هستیم چرا که پایین بودن سرانه مطالعه در کشوری که بیشتر افراد آن با سواد و عالم هستند، زیبنده نیست.
ایرانی با تاکید بر اینکه برای توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید کتابخانه های مدرن در مرکز شهرها و روستاها دایر شود، گفت: ما مسئولان هم عامل به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیستیم، به این ترتیب از مدیری که بدون آگاهی از فضای جلسه و علم روز، اخبار سوخته ارائه می دهد، نمی توان انتظار داشت که در راستای توسعه فرهنگ مطالعه اثرگذار باشد.
وی با انتقاد از اینکه هدیه ها در خانواده ها و جامعه چیزی غیر از کتاب است، اظهار داشت: زمانیکه پدر و مادر، فرزند را برای خرید کتاب دلخواه به عنوان هدیه کار خوبش به کتابفروشی نمی برند، انتظار نهادینه شدن و ترویج فرهنگ مطالعه در فرزندان، محقق نخواهد شد.
وی تصریح کرد: فرهنگ جامعه به گونه ای شده است که هدیه کتاب، توهین محسوب می شود، در حالیکه بزرگترین احترام به انسان ها دعوت آنها به فکر کردن، با خواندن کتاب است.
ایرانی، مدرک گرایی را بلای جان کشور و عامل به فلاکت کشیدن علم و فرهنگ دانست و افزود: پشتوانه مدرک باید علم و دانش باشد اما متاسفانه با یک جزوه مدرک می گیرند و فضا طوری هدایت شده است که اگر استاد و معلمی به وظیفه عمل کند، بدهکار می شود.
وی با تاکید بر اینکه سبک زندگی ما در علم، نخبه پروری بود نه مدرک پروری، گفت: بسیاری از عرف های نانوشته که متعلق به جامعه ما نیست، اکنون به فرهنگ تبدیل شده است و در انجام آن از یکدیگر سبقت می گیریم و با حل مشکل خود برای دیگران و جامعه مشکل ساز می شویم.
وی با اشاره به اینکه جامعه، ساختار به هم تنیده است و همه در ارتباط باهم هستیم افزود: فردی که کارش را درست انجام ندهد، مانند دومینو، یکی یکی افراد جامعه را می اندازد و جامعه و فرهنگ آن دچار مشکل می شود.
معاون استاندار خراسان شمالی با انتقاد از اینکه نباید تمام مسئولیت ها را بر عهده حکومت گذاشت، عنوان کرد: در دیگر کشورها بیشتر امور جامعه بر عهده مردم است، این در حالی است که نظام و قانون اساسی ما، همچنین دین مبین اسلام بر مشارکت تاکید دارند.
نظر شما