به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد جوروند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، امروز(9 آبان) در نشست شورای فرهنگ عمومی استان، گفت: 14 آبان روز فرهنگ عمومی است و بر این اساس برنامه هایی را تدارک دیده ایم.
وی با بیان اینکه همایش ملی سبک زندگی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اجرای سیاست های فرهنگی کشور را نیز برگزار می کنیم، افزود: برخی از شوراهایی که می توانستند در فرهنگ عمومی خوزستان تأثیرگذار باشند، مغفول ماندند از این رو باید به سرعت خودمان را به این جلسات برسانیم تا پیشرفت نسبی داشته باشیم.
جوروند، اضافه کرد: اولویت بندی و بومی سازی شاخص های کلان فرهنگ عمومی یکی از مصوبات جلسه قبل بود که فقط فرمانده انتظامی خوزستان پاسخ داد و در آن تهدیدات فضای مجازی و تأثیر آن بر امنیت استان، راهکارهای تقویت فرهنگ ملی و خودکنترلی با هدف کاهش گرایش به فرهنگ غربی مطرح شده بود.
وی با تاکید بر اینکه گفتمان سازی فرهنگ اقتصاد مقاومتی در دستور کار این شورا قرار گیرد، خاطر نشان کرد: لازم است سایر شوراهای فرهنگی تشکیل شود چرا که تبعات آن به خودمان بر می گردد از جمله با تشکیل نشدن شورای قرآنی و عدم انعکاس فعالیت ها، خوزستان در بین استان ها رتبه 30 را به دست آورد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با اشاره به اینکه این امر باعث می شود بسیاری از اعتباراتی که باید به این بخش تخصیص می یافت، اختصاص داده نشود، یاد آور شد: تاریخ جلسات شورای فرهنگ عمومی را تا پایان سال به دستگاه های مرتبط ارسال کرده ایم تا بتوانند اقدامات لازم را در خصوص حضور در جلسات انجام دهند.
جامعه ما با سرعت شتابنده ای در حال فاصله گرفتن از از ارزش های اسلامی است
دکتر عبدالرضا نواح، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، هم در این نشست به ارائه پژوهشی با موضوع بررسی سبک زندگی مردم خوزستان با توجه به دیدگاه 20 سؤالی مقام معظم رهبری، پرداخت و اظهار کرد: سبک زندگی از مفاهیم جا افتاده جامعه شناسی است که در نیمه دوم قرن بیستم در اروپا اهمیت پیدا کرد.
وی ابراز کرد: در ایران از دهه 80 مسئله سبک زندگی با توجه به تغییرات احساس شده توسط جامعه شناسان مورد توجه قرار گرفت و تحقیقات متعددی در این زمینه انجام شد اما از مدت ها پیش مقام معظم رهبری پیرامون تهاجم فرهنگی تذکراتی داده بودند و این نشان می دهد ایشان نسبت به فرهنگ نگاه آسیب شناسانه تری دارند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری 20 مورد را در خصوص سبک زندگی مطرح کرده اند که در این تحقیق به 18 مورد پرداخته شده، اذعان داشت: رفتار در خانواده، تحصیل، مصرف، کسب و کار، ازدواج، کوشش، تفریح، سفر، بهداشت، کار جمعی، خدمات، دخل و خرج، دوستی، معماری، خودسازی، رفتار در جامعه، رسانه و مناجات از جمله این موارد است.
نواح، ادامه داد: در این زمینه هشت فرضیه بر اساس منویات مقام معظم رهبری در نظر گرفته شد و پرسشنامه هایی در پنج شهر خوزستان اهواز، آبادان، دزفول، ایذه و مسجدسلیمان به عنوان نمونه توزیع کردیم که نتیجه ای که به دست آوردیم این است که جامعه ما با سرعت شتابنده ای در حال فاصله گرفتن از از ارزش های اسلامی است که این اصلا صورت خوبی ندارد.
وی با اشاره به اینکه در اروپا هم سبک زندگی تغییر کرده ولی اخلاق تغییر نکرده و آسیب ها آنقدر فراگیر نبوده، تصریح کرد: در هیچ کدام از این شاخص ها که حدودا 20 متغیر هستند داده ها خوب نیست و این نتایج با آنچه مدنظر مقام معظم رهبری بوده فاصله دارد که در این زمینه باید کارهای جدی در کوتاه ترین زمان ممکن با بیشترین تاثیرگذاری و ماندگاری صورت بگیرد.
نظر شما