دریافت سهم گیشه تماشاخانه ها، سزاوار تئاتر نیست/ ایرج راد به ایرانشهر می آید

خبرگزاری شبستان: مدیر عامل خانه هنرمندان ایران، سهم خواهی تماشاخانه های غیر خصوصی از گروه های نمایشی را غیر اصولی دانست و تاکید کرد: تئاتر برای ادامه حیات، به کمک های جدی نیاز دارد.

مجید رجبی معمار درباره برنامه ریزی اجراهای تماشاخانه ی ایرانشهر به خبرنگار تئاتر شبستان، گفت: طبق هماهنگی های انجام شده میان مدیریت تماشاخانه و گروه های متقاضی اجرا، برنامه ی اجراهای این مجموعه تا پایان سال ۹۶ مشخص و منتشر شده است. این اقدام، حرکتی در راستای همکاری با گروه های تئاتری است تا تکلیف اجراهای نمایش، زمان بندی و سایر شرایط از چندین ماه پیش از نوبت اجرا مشخص باشد.

 

وی افزود: تماشاخانه ی ایرانشهر می تواند یک نمونه در برنامه ریزی برای سالن های تئاتری باشد. اینکه مجموعه ای بتواند برای اجراهای خود برنامه ریزی کرده و آن را اعلام کند، اتفاقی است که باید در تمام سالن های کشور انجام شود. اعلام زودهنگام و حتی به موقع برنامه ی نمایش ها کمک می کند هم علاقه مندان تئاتر بتوانند برنامه ریزی کنند، هم تئاتری هایی که قرار است کارشان روی صحنه برود، تکلیف خود را بدانند.

 

رجبی معمار تاکید کرد: معرفی برنامه های یک تا دو سال آینده، بار اضافی روی دوش مدیریت را کم می کند. چرا که ما ظرفیتی را برای مدیریت مجموعه نگه نمی داریم و چیزی را برای خودمان نخواستیم. تمام ظرفیت مجموعه ی تماشاخانه ی ایرانشهر، در اختیار اهالی تئاتر قرار گرفته است. در کنار این ها، اینکه سالن ها برنامه ی بیش از یک یا دو ماه آینده ی خود را ندانند، در شان هنرمندان و تئاتر کشور نیست.

 

مدیر عامل خانه هنرمندان ایران، همچنین درباره ی حذف بیست درصد سهم تماشاخانه ی ایرانشهر از گیشه ی نمایش ها، تصریح کرد: چشم پوشی از سهم بیست درصدی تماشاخانه از فروش نمایش ها، تحمیل مالی سنگینی به تماشاخانه وارد کرد اما به نفع اهالی تئاتر این فشار مالی را پذیرفتیم. خوشبختانه گروه های تئاتر به فاصله ی دو سه روز از اجراها تمام وجوه حاصل شده از بلیت را دریافت می کنند و درصدی را به ما نمی پردازند. همه می دانیم، قریب به اتفاق گروه های تئاتری از طریق گیشه نمی توانند حتا هزینه های اولیه خود را هم برگردانند. پس در این شرایط اینکه ما بیست درصد را هم از آنها دریغ کنیم، سزاوار تئاتر نیست. این هنر اصلی، برای ادامه ی حیات به کمک های جدی نیاز دارد.

 

وی تاکید کرد: پیشنهاد حذف بیست درصد سهم تماشاخانه از دل شورای سیاست گذاری بیرون آمد، چرا که دوستان باور داشتند تئاتر به حمایت جدی و عملی نیاز دارد. پس از تصمیم گیری شورای سیاست گذاری با حضور حسین پارسایی، بهروز غریب پور، آتیلا پسیانی و حسین مسافرآستانه، ما با دکتر قالیباف صحبت کردیم و از ایشان خواستیم که برای حمایت از تئاتر با حذف سهمیه ی بیست درصدی موافقت کنند. تشکیل شورای سیاست گذاری تماشاخانه به برنامه ریزی و پیشبرد اهداف ما کمک کرده و در این راستا از هفته ی جاری ایرج راد هم به ما اضافه می شود. من از ابتدا خواهان حضور ایشان بودم اما در آن مقطع به دلیل مسئولیت های خانه ی تئاتر نپذیرفتند که همراه ما باشند اما از این پس در شورا از تجربیات ایرج راد بهره مند می شویم.

 

رجبی معمار ادامه داد: سال گذشته، به نام تئاتر نامگذاری شد، اما اهالی تئاتر معتقد بودند که هیچ کمکی از هیچ جایی به آنها نشده است. ما برنامه های حمایتی خود را از فروردین ۹۵ عملی کردیم و خوشبختانه من خبر دارم که بخش های دیگر تئاتر کشور هم در حال برنامه ریزی هستند که آنها هم کمک های عملی به تئاتر داشته باشند.

 

وی همچنین درباره ی برنامه های سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان، توضیح داد: از ابتدای هفته ی گذشته فراخوانی برای اجرای آثار نمایشی سال آینده در تالار انتظامی منتشر کرده ایم و تلاش می کنیم تا ابتدای بهمن ماه، برنامه ی شش ماهه نخست سال 96 این تماشاخانه را اعلام کنیم. علاوه بر این، همزمان با اجرای سه نمایش، تعمیراتی را در نظر گرفته ایم که از صبح تا پیش از اجرای اولین اثر در این سالن انجام می شود. تعمیراتی که به بهبود عملکرد سیستم های صوتی، نور و کف سالن کمک می کند.

کد خبر 584238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha