به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، حميدرضا عشريه، رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مركز مازندران امروز(9آبان) در نشست برنامه ريزي و هماهنگي برپايي بيست و چهارمين نمايشگاه كتاب ساري، عنوان داشت: همه ساله همزمان با هفته جهاني كتاب برنامه هاي متنوع و جذابي با هدف ترويج و تبيين فرهنگ مطالعه و كتابخواني در سطح شهرستان برگزار مي شود.
وي به هفته جهاني كتاب24-30آبان ماه جاري اشاره كرد و گفت: با توجه به تقارن اربعين حسيني با اين ايام، تلاش شده نمايشگاه كتاب ساري از23-29آبان برگزار مي شود.
عشريه با اشاره به اهميت كتاب در متون اسلامي، افزود: پیامبر اسلام حضرت محمد(صلي الله عليه وآله) رسالتش را با فرمان «خواندن» از سوی خداوند آغاز میکند و در همین فرهنگ مقدس است که خدا به قلم سوگند یاد میکند و معجزه آخرین فرستادهاش را یک کتاب قرار داده است.
وي با بيان اينكه قرآن بيشترين تيراژ را در كشور به خود اختصاص داده، ادامه داد: قرآن عالي ترين و باارزش ترين كتاب در دنيا است و بايستي با توجه بيش از پيش به آيات الهي نسبت به كتابخواني و ترويج اين مهم اهتمام داشت.
عشريه به نقش كتاب در توسعه فرهنگي اشاره كرد و گفت: ميزان سرانه مطالعه، تيراژ كتاب و ابزارهاي فرهنگي از جمله نشانه هاي توسعه كشورها بشمار مي رود.
وي ضمن برشمردن شيوه هاي انتقال فرهنگ شامل شفاهي، استفاده از ابزارهاي ارتباط جمعي و فضاي مجازي و اينترنت، اظهار داشت: علي رغم بروز و ظهور ابزارهاي ارتباطي و تكنولوژي نوين اما هيچ ابزاري هنوز نتوانسته جايگزين مناسبي براي كتاب باشد.
عشريه با بيان اينكه كتاب و كتابخواني شكوفايي استعدادها و تحول اقتصادي و سياسي و فرهنگي را همراه دارد، خاطرنشان كرد: نبايد از تشويق، مسايل انگيزشي وتبليغات و اطلاع رساني در امر ترويج كتابخواني غافل شد.
وي به نقش خانواده بعنوان مهمترين هسته اجتماعي در ترويج كتابخواني اشاره كرد و گفت: آموزش و پرورش نيز نقش مهمي در جذب دانش آموزان به كتاب دارد.
عشريه با بيان اينكه امسال نمايشگاه استاني كتاب به جهت كمبود امكانات در مازندران برگزار نمي شود، يادآورشد: بيست و چهارمين نمايشگاه كتاب ساري ازساعت 9صبح تا ساعت20در مجتمع فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران واقع در ميدان امام خميني(رحمت الله عليه) مركز استان پذيراي عموم علاقه مندان است.
وي، رونمايي كتاب، جانمايي سراي اهل قلم و نقد و بررسي، عضوگيري رايگان در 11كتابخانه عمومي ساري، اهداي كتاب رايگان به مدارس نواحي 1و2مركز استان و برپايي ايستگاه نقاشي ويژه كودكان را از جمله برنامه هاي جنبي اين نمايشگاه برشمرد.
عشريه افزود: تجليل از ناشرين و فعالان حوزه نشر، افتتاح كتابخانه در كانون هاي فرهنگي هنري مساجد ساري، برپايي جشن امضاي كتاب و عصري باشعر از ديگر برنامه هاي نمايشگاه بيست و چهارم است.
وي به اهميت برنامه ريزي براي قرار گرفتن در جمع شهرهاي پايتخت كتاب يونسكو اشاره كرد و از مسئولين دستگاه هاي اجرايي مركز استان خواستار هماهنگي و ارائه نقطه نظرات براي ترويج و همگاني شدن كتابخواني در ساري شد.
نظر شما