شناخت عظمت خداوند عامل تواضع انسان است

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت اصفهان تاکید کرد: کامل‌ترین تواضع‌ها، زمانی است که انسان خدای متعال و عظمت و هیبت او را خوب بشناسد و بفهمد که خداوند متعال یگانه موجود کاملی است که کمالش از خودش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اصفهان در جمع سوگواران حسینی گفت: انسان باید توجه کند که از خود هیچ ندارد و این نقطه، سرآغاز تواضع انسان در برابر خداوندمتعال و دین خدا و انبیای الهی(علیهم‌السلام) است.

 

وی تبیین کرد: آنکه این حقیقت عظیم را با تمام وجود دریابد، در مقابل مردم عادی و حتی حیوانات هم متواضع است و خود را کمتر از همه چیز و همه کس می‌داند، اگر کسی به این مقام رسید، سلمان فارسی می‌شود.

 

وی گفت: به سلمان فارسی گفتند: «ریش تو بهتر است یا دُم سگ؟» یعنی می‌خواستند با مقایسه‌کردن محاسن او با کم‌ارزش‌ترین عضو سگ، به او توهین کنند؛ ولی ایشان در پاسخ فرمودند: «اگر از پل صراط بگذرم، ریش من بهتر است؛ و الّا دُم سگ»!

 

امام جمعه موقت اصفهان بیان داشت: از عواملی که باعث می‌شود انسان متواضع شود، آن است که خدای خود را به عظمت و هیبت و جلالت بشناسد.

 

وی تصریح کرد: زمانی‌که انسان این عظمت را خوب درک کند، با تمام وجود اقرار می‌کند که بزرگی برازنده‌ خداست و بس، امام‌صادق(ع) در این باره می‌فرمایند: «أصلُ التَّواضُعِ مِن جَلالِ اللهِ وَ هَیبَتِهِ وَ عَظَمَتِهِ» ریشه  تواضع، یعنی کامل‌ترین تواضع‌ها، زمانی است که انسان خدای متعال و عظمت و هیبت او را خوب بشناسد و بفهمد که خداوند متعال یگانه موجود کاملی است که کمالش از خودش است.
 

وی با اشاره به اینکه متکبر دیگران را مسخره می‌کند و با القاب سبُک و زشت صحبت می‌کند و دیگران را با نام کوچک صدا می‌زند افزود:  گاهی هم برای تمسخر دیگران، ادای آنها را در می‌آورد که به فتوای رهبر معظم انقلاب  این کار حرام است.

 

استاد اخلاق حوزه علميه اصفهان  اظهار داشت: اگر کسی خواست خودش تزکیه‌کنندۀ خودش باشد، دو ایراد عمده وجود دارد که او را به اشتباه می‌اندازد، ایراد اول این است که انسان از زوایای نفس خودش اطلاع ندارد و ممکن است فریب نفسش را بخورد؛ بدین صورت که نفس، اعمال بدش را خوب جلوه بدهد.

 

وی ادامه داد: ایراد دوم این است که معمولاً انسان حبّ نفس دارد و اگر بخواهد خود را با وجود این حبّ نفس تزکیه کند، ممکن است خود را بالاتر از آنچه هست بداند.

 

آیت الله مهدوی گفت: انسان در هنگام توصیف کردن خویش، معمولاً خود را بهتر از آنچه هست توصیف می‌کند؛ اما به عمل که می‌رسد، معمولاً عقب‌تر حرکت می‌کند.

 

کد خبر 584107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha