همایش"نوسازی آموزش علوم انسانی در حوزه و دانشگاه "در مشهد برگزار می شود

همزمان با هفته وحدت حوزه و دانشگاه، همایش "نوسازی آموزش علوم انسانی در حوزه و دانشگاه و نقش علامه عسکری" (2 دی) در مشهد برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی، معاون آموزشی دفتر تبلیغات خراسان رضوی، صبح امروز (29 آذر) در نشست خبری همایش "نوسازی آموزش علوم انسانی در حوزه و دانشگاه و نقش علامه عسکری" گفت: دیدار مقام معظم رهبری با فضلا و نخبگان حوزه های علمیه کشور در آذر 86 نمایندگان حوزویان به ایراد سخن پرداختند؛ یکی از تاکیدات معظم له فراگیر کردن گفتمان تحول و توسعه فرهنگ آزاد اندیشی میان طلاب و اساتید حوزه بود.

 

وی افزود: با توجه به رسالتی که دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه های آموزشی دارد و وظیفه ای که در زمینه تربیت منابع انسانی لازم برای تحقیقات و تبلیغات اسلامی کشور به دوش می کشد، معاونت دفتر تبلیغات خراسان رضوی بخشی از راهبردهای آموزشی و ترویجی خود را به حوزه و تحول آن اختصاص داده و از آن روز 9 همایش در این خصوص برگزار شده که پنجشنبه (2 دی) دهمین همایش را با عنوان"نوسازی آموزش علوم انسانی در حوزه و دانشگاه و نقش علامه عسکری" نیز برگزار می کند.

 

حجت الاسلام الهی خراسانی، تصریح کرد: ارتباط نظام آموزشی با رسالت های نوین حوزه، بحث تحول در علوم اسلامی و حوزوی، تخصص گرایی در آموزش های حوزه، بایسته های تربیت علمی در حوزه، هئیت اجتماعی طلاب و اقتضائات اجتماعی این هویت و...از موضوعات این همایش است.

 

معاون آموزشی دفتر تبلیغات خراسان رضوی، خاطر نشان ساخت: این همایش که در ایام وحدت حوزه و دانشگاه و مقارن با سالگرد شهادت متفکر حوزه و استاد دانشگاه دکتر مفتح همه ساله برگزار می شود موضوعی مشترک بین حوزه و دانشگاه را مورد بحث قرار می دهد.

 

وی به تاکیدات بسیار معظم له بر نوسازی محتوایی آموزش ها که یکی از محورهای فرمایشات ایشان در دیدار با فضلا و نخبگان حوزوی بود اشاره کرد و گفت: همکاری بخش هایی که ماموریت آنها علوم اجتماعی است و به نوعی با موضوع و بحث نوسازی محتوا و متون آموزشی علوم اسلامی در حوزه و دانشگاه هم قرابت دارد لذا قابلیت طرح و تبادل نظر را بین چنین گروه هایی موجود است.

 

حجت الاسلام الهی خراسانی، عنوان کرد: علوم اسلامی که در قرن دوم تاسیس و در قرن های سه و چهار گسترش پیدا کرده تعامل و تحولاتی داشته که آهنگ این تحولات در دهه های اخیر شتاب بیشتری پیدا کرده است.

 

وی ادامه داد: بازخوانی روش ها و متدهای مورد استفاده در حل مسائل علوم اسلامی، توسعه نگاه های مقارن و بین مذهبی در آموزش های اسلامی، تفکیک آموزش های تخصصی از آموزش های عمومی و حرکت به سمت نهضت دایره المعارف نویسی اتفاقاتی است که در دهه های اخیر افتاده و نمی توان به سادگی از کنار آنها گذشت.

 

معاون آموزشی دفتر تبلیغات خراسان رضوی، یادآور شد: از طرفی نیازهای جدیدی با تاسیس انقلاب اسلامی و مسائل تازه ای که فراروی علوم اسلامی قرار گرفت لذا متخصصان این رشته ها خود را موظف به پاسخگویی به این نیازها می دانستند و بحث نوسازی در محتوای آموزشی و اسلامی و بررسی راه های تکمیل شیوه ها، روش ها، برنامه ها و متون آموزشی و دستاوردهای سال های اخیر نیازمند پیگیری جدی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 5841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha