خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری
به مناسبت ایام شهادت چهارمین پیشوای شیعیان جهان و بزرگترین شاهد واقعه عظیم عاشورا، حضرت امام سجاد (علیه السلام) بر آن شدیم تا میزان ارتباط و آشنایی مردم ولایتمدار استان چهارمحال و بختیاری با زندگی سراسر مظلومیت این امام همام را بررسی کنیم.
تاریخ شهادت حضرت امام علی ابن الحسین زین العابدین (علیه السلام) به روایتی ۱۲ ماه محرم الحرام و به روایتی ۲۵ ماه محرم الحرام سال ۹۵ هجری قمری در مدینه منوره بیان شده است که به همین مناسبت؛ همزمان با دهه دوم محرم الحرام و در سالروز شهادت سید الساجدین (علیه السلام)، دسته جات سینه زنی و زنجیرزنی در نقاط مختلف استان چهارمحال و بختیاری با حضور اقشار مختلف، ارادتمندان حریم امامت، ولایت برگزار و سخنرانان به بیان فضایل و مناقب این امام عزیز و مصیبت های بعد از واقعه عاشورا می پردازند.
حضرت امام سجاد (علیه السلام) بیش از 35 سال بعد از واقعه کربلا پرچم رهبری و امامت شیعه را در سخت ترین شرایط بر عهده داشت.
اعزام یکهزار مبلغ دینی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی در مناسبت های ویژه محرم و ماه مبارک رمضان به نقاط مختلف بام ایران، فرصتی بسیار بزرگتر برای تبیین سیره ائمه معصومین (علیهم السلام) می باشد.
روحانیت معزز و مبلغان دینی در منابر ویژه ماه محرم به تبیین پیام های عاشورا و تشریح نقش یاران وفادار حضرت امام حسین (علیه السلام) در ایجاد حماسه بزرگ حسینی و همچنین عوامل ماندگاری این قیام سرنوشت ساز می پردازند.
بیان سیره زندگی امام سجاد علیه السلام در دهه دوم محرم و برگزاری نشست های بصیرتی از سوی پایگاه های مقاومت بسیج مساجد و محلات از دیگر اقدامات و فعالیت های مردم ولایتمدار استان چهارمحال و بختیاری در راستای تبیین و تشریح سیره زندگی معصومین (علیهم السلام) می باشد.
حجت الاسلام سید محمد بخشایش پور، امام جمعه فلارد گفت: به تعبیر برخی از مورخین هیچ زمانی بر شیعه به اندازه زمان امام سجاد (علیه السلام) سخت نگذشت، در این 250 سال که 11 امام در بین مردم حضور داشتند، تا سال 260 هجری قمری که امام حسن عسکری (علیه السلام) به شهادت رسیدند، سخت ترین دوران همین بوده است.
وی ادامه داد: ذهنیت نسبت به حضرت امام سجاد (علیه السلام) به شکلی بود که چون پدر بزرگوارش به همراه اصحاب و یارانش در کربلا به شهادت رسیده بودند، مراقب بودند که مبادا آن حضرت به خونخواهی پدر قیام کند.
امام جمعه فلارد گفت:40 سال علیه عترت و اهلبیت (علیهم السلام )کارشده بود و امام سجاد (علیه السلام) باید آن نگاه منفی را تغییر می دادند، در آن زمان کسی اجازه نمی داد احادیث پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله و سلّم) وحضرت علی (علیه السلام) بیان شود.
حمیدرضا توسلی، مدیر اجرایی هیئت رزمندگان اسلام چهارمحال و بختیاری با اشاره به تأسیس این هیئت در شهرکرد، گفت: هیئت رزمندگان اسلام استان از سال 1372 با حضور آحاد مردم ولایتمدار و عضو هیئت رئیسه مرکز و حاج صادق آهنگران، مداح اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) با قرائت دعای پرفیض کمیل در مسجد جامع شهرکرد، کار خود را بهصورت رسمی آغاز کرد.
وی افزود: استقبال پرشور آحاد مردم ولایتمدار و مومن استان از برنامه های هیئت های مذهبی و اقدمات هیئت رزمندگان اسلام در زمینه دعوت از سخنرانان و مداحان برجسته کشوری، توانست اقشار مختلف مردم را جذب کند و محافل باشکوهی را در اقصی نقاط استان به مناسبت های مختلف شهادت و ولادت ائمه معصومین (علیهم السلام) برگزار کند.
توسلی به راه اندازی سایر هیئت های رزمندگان در شهرستان های استان از جمله واحد پیروان عترت خواهران و نوجوانان عاشورایی نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به برنامه های ویژه هرکدام از زیر مجموعه های هیئت استان، درحال حاضر 24 هیئت رزمندگان اسلام در شهرستان های مختلف فعالیت دارند که نه هیئت به خواهران اختصاص دارد که یکی از فعالیت های این هیئت ها برگزاری مراسم سوگواری برای شهادت امام سجاد (علیه السلام) با حضور سخنران، مداح، و دعاخوان است.
رئیس کانون مداحان و شعرای آئینی استان همچنین از فعالیت یک هزار و 400 هیئت مذهبی در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: راه اندازی دسته جات عزاداری زنجیرزنی و سینه زنی از دیگر برنامه های گرامیداشت سالروز شهادت چهارمین امام شیعیان جهان در بام ایران به شمار می رود.
حجت الله کیانی، رئیس سازمان بسیج مداحان استان چهارمحال و بختیاری گفت: نشست های بصیرتی در کانون های مقاومت بسیج پیرامون تبیین علت اصلی پیروزی و راز ماندگاری عاشورا، که در تدبیر امام حسین (علیه السلام) و روشنگری فرمایشات حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) و حضرت امام سجاد (علیه السلام) نهفته است و همچنین نشست های بصیرتی ویژه مداحان خواهر و برادر از سوی سازمان بسیج مداحان استان چهارمحال و بختیاری، از دیگر برنامه های گرامیداشت سالروز شهادت امام چهارم شیعیان در استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.
مراسم سوگواری دهه اول محرم با حضور باشکوه و پرشور حسینی افزون بر یکهزار و 400 هیات مذهبی در استان چهارمحال و بختیاری برگزار می شود، که بسیاری از این هیئات مذهبی در دهه دوم نیز دسته جات عزاداری سینه زنی، زنجیرزنی و وعظ و خطابه را در مساجد، بقاع متبرکه، حسینیه ها و ... به مناسبت روز شهادت سید الساجدین، حضرت امام علی بن الحسین علیه السلام برگزار می کنند.
سازمان های تبلیغی و فرهنگی می توانند در کنار جشنواره ها و سوگواره های متعدد،مسابقاتی از صحیفه سجادیه و سیره چهارمین اختر سپهر امامت و ولایت حضرت امام سجاد (علیه السلام) را در برنامه سالانه ، بویژه ماه محرم پیش بینی کنند،تا زوایای مختلف زندگی این امام مظلوم و نقش ایشان در زنده ماندن قیام عاشورا بیش از پیش برای همگان روشن شود.
نظر شما