مهجوریت قرآن در جامعه/ نقش موثر نخبگان قرآنی در ترویج فرهنگ قرآنی

خبرگزاری شبستان: با توجه به مهجور بودن قرآن در جامعه کنونی، نخبگان قرآنی نقش موثری در ترویج فرهنگ این مصحف شریف دارند.

خبرگزاری شبستان_ زیباکنار: یک بررسی مقدماتی در جامعه ما به عنوان یک جامعه مسلمان نشان می دهد آنچنان که شایسته است قرآن مجید در زندگی ما حضور ندارد و این در حالی است که حتی در تلاوت ساده قرآن آثار و فواید ارزشمندی است که ما کمتر بدان آگاه هستیم.

 

بدون شک سبک زندگی دینی مشخصات و شرایط ویژه خود را دارد. شاید یکی از مواردی که در زندگی ما به عنوان یک مسلمان کمتر بدان توجه می شود تلاوت قرآن به عنوان کتاب دینی ما و تعمق در آیات آن است. به همین دلیل است که کمتر این کتاب آسمانی در زندگی ما جا دارد. در حالی که خداوند حكیم در این مورد می فرماید: ای مردم، از سوی پروردگارتان موعظه و اندرزی برای شما آمد، كلامی و قرآنی كه مایه شفای بیماری دل ها و روان ها است و چیزی كه مایه هدایت و راهنمایی است و رحمت برای مومنان است. این پیامبر به مردم بگو به فضل پروردگار و به رحمت بی پایان او و این كتاب بزرگ آسمانی كه جامع همه نعمت ها است باید خشنود بشوند نه به ثروت اندوزی و پست و مقام دنیا و فزونی قوم و قبیله. (سوره یونس آیات 58-57)

 

سطح مسابقات قرآنی بانوان رو به رشد است
فخری کریم زاده، داور بخش صوت در سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از زیباکنار با بیان اینکه از سال 71 تا کنون داوری مسابقات قرآنی را بر عهده دارد، اظهار داشت:به دلیل توجهاتی که در خانواده برای تربیت قرآنی فرزندان انجام شد و با ورود و تحصیل به حوزه علمیه عاملی برای اشتیاق و جذب بیشتر در عرصه قرآن شد.

 

وی با بیان اینکه دروس حوزوی در آن زمان که شامل آشنایی با قرآن در بخش تجوید و ترتیل، تفسیر قرآن، نهج البلاغه بود، تشویقی برای ورود به این عرصه شد، افزود: سطح مسابقات بانوان با توجه به نگاه به گذشته رو به رشد است ولی قطعا کافی نیست.

 

داور بخش صوت در سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه با نگاه به گذشته حرکت رو به رشد را می بینیم، اما وقتی به افق های بالاتری نگاه می کنیم هنوز با آن افق ها در بخش بانوان خیلی فاصله داریم، گفت: وقتی هدفمان فقط قاری پروری باشد قطعا به افق های بالاتر دست نخواهیم یافت.

 

قاریان و حافظان قرآن کریم در ترویج فرهنگ قرآنی تاثیر بسزایی دارند
فاطمه محتشمی، متسابق رشته قرائت تحقیق در سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از فارس با بیان اینکه از کودکی قرائت قرآن را آغاز کرده است، اظهار داشت: دارای خانواده قرآنی است و از این رو وارد عرصه قرآنی شده است.

 

وی با بیان اینکه قرآن به نحوی در زندگی تاثیر می گذارد که قابل بیان نیست، افزود: هر چیزی در زندگی دارد از برکت قرآن است.

 

این متسابق رشته قرائت تحقیق سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه در مسابقات دانش آموزی، بسیج، اوقاف، دانشجویی و ملی شرکت کرده است، گفت: تا کنون حائز 11 مقام کشوری و ملی شده است.

 

محتشمی با بیان اینکه سطح مسابقات اوقاف بسیار بالا است، تصریح کرد: مسئولان توجه ویژه به قرآن داشته باشند تا جو را مثبت نشان دهند و همه جذب شوند.

 

وی با بیان اینکه قاریان و حافظان قرآن کریم در ترویج فرهنگ قرآنی تاثیر بسزایی دارند، خاطرنشان کرد: با برگزاری مسابقات مختلف و ترغیب و تشویق از طریق معلمان قرآنی می توان فرهنگ قرآنی را ترویج کرد.

 

این متسابق رشته قرائت تحقیق سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه قرآن در جامعه امروز مهجور واقع شده است، اظهار داشت: برای اینکه نخبگان قرآنی در جامعه ترویج فرهنگ قرآنی کنند باید اخلاق خوب و قرآنی داشته باشند.

 

مسئولان برای تربیت اساتید و آموزش قرآنی، برنامه ریزی داشته باشند
سحر میرزاخوانی، متسابق رشته قرائت تحقیق از چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه به مدت 5سال است که وارد عرصه قرآنی شده است، افزود: تشویق خانواده و تلاوت هایی که می شنید بر این شد که وارد این عرصه شود.

 

وی با بیان اینکه قرائت قرآن را با صدای عبدالباسط و منشاوی آغاز کرده است، گفت:  قرآن سبب آرامش بیشتر در زندگی و خداشناسی و آشنایی با معارف قرآن شده است.

 

متسابق رشته قرائت تحقیق از چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مسابقات قرآنی هر سال پیشرفته تر از سال های قبل است، تصریح کرد: جوانان در مجالس قرآن بنشینند و کتاب های قرآنی بخوانند و در سایت ها مطالعه کنند.

 

میرزاخوانی با اشاره به نقش مهم صدا وسیما به ترویج فرهنگ قرآنی، خاطرنشان کرد: همه استان ها استاد خوب برای آموزش قرآن ندارند و مسئولان مربوطه باید برنامه ریزی بیشتری در این راستا دارند.

کد خبر 583673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha