به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سید عباس حسینی، فرماندار گرگان در حاشیه بازدید از دهمین دوره نمایشگاه کتاب گلستان با بیان اینکه مردم گرگان به دلیل نزدیکی به نمایشگاه فرصت بهتر و بیشتری برای استفاده از آن دارند، گفت: انجمن کتابخانه های استان برای توسعه فضای کتابخانه ها و فرهنگ کتابخوانی اقداماتی انجام می دهد اما شهرداری هم می تواند درصدی از هزینه هایی که بابت صدور پروانه ها از شهروندان می گیرد را برای توسعه فضای کتاب و کتابخوانی در این شهر هزینه کند.
وی با بیان اینکه باید فضای کتابخوانی را برای جوانان فراهم کرد، افزود: امروز فضای مجازی، وقت زیادی را از افراد به ویژه جوانان می گیرد و شرایط را برای خواندن کتاب های چاپی کمی سخت کرده است با این حال می توانیم مانند دیوار مهربانی، دیوار دانایی را در شهرها راه اندازی کنیم تا شهروندان کتاب هایی را که در خانه های خود دارند و ممکن است حتی یکبار هم آن را مطالعه نکرده باشند، در اختیار همه مردم قرار دهند.
فرماندار گرگان با بیان اینکه باید برای افزایش سرانه مطالعه در جامعه، فرهنگ سازی در اولویت اقدامات قرار گیرد، گفت: یکی از راه های آشنایی و آشتی مردن با کتاب، برگزاری نمایشگاه هاست که فرصت خرید کتاب را هم در اختیار شهروندان قرار می دهد.
وی افزود: با توجه به توسعه فضاهای مجازی و دسترسی در کوتاه ترین زمان ممکن به اطلاعات، باید در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز از این شیوه های نوین بهره برداری کرد. امروز بسیاری از کتاب ها به صورت پی دی اف و یا نرم افزاریست، که فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند آن را در قالب کانال خاصی به مردم معرفی کند.
حسینی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی رابطه مستقیمی با پایین بودن سرانه مطالعه دارد، خاطرنشان کرد: اگر جوانان را به سمت فرهنگ کتابخوانی سوق دهیم بسیاری از آسیب های اجتماعی کاهش پیدا می کند. در حال حاضر که جنگ نرم علیه کشور وجود دارد و استکبار هم از اینکه جامعه ما از شناخت و آگاهی دور باشد، بدش نمی آید، تنها راه برخورد با این تهدیدات توسعه فرهنگ مطالعه است. به طور قطع کسی که به کتاب روی می آورد کمتر به سمت مواد مخدر می رود.
کتاب های تخصصی کاربردی باشند
فرماندار گرگان که عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان است و سه کتاب وی در دهمین نمایشگاه کتاب استان عرضه شده است، تصریح کرد: کتاب های تخصصی نباید فقط برای چاپ شدن باشند بلکه باید آنها را کاربردی کرد.
وی افزود: محتوای این کتاب ها باید به گونه ای باشد که خلا دانش را پر کند که اگر اینگونه باشد، کتاب ها هیچگاه در بایگانی ها و قفسه کتابخانه ها خاک نخواهند خورد.
حسینی با بیان اینکه در نوشتن کتاب، نیاز مخاطب یک موضوع مهم است، گفت: برخی از نویسندگان یا دست اندرکاران این حوزه هنوز شناخت خوبی از مخاطبان خود ندارند. در حالیکه هر قشری نیازمند به کتاب هاییست که متناسب با شرایطش باشد برای همین باید هدفمند بنویسیم تا دیگران هدفمند بخوانند و در این بین وظیفه ارشاد سنگین است.
نظر شما