خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بیپی، شرکت نفت و گاز بریتانیایی و چندملیتی است که دفتر مرکزی آن در شهر لندن قرار دارد. بی پی در سال ۲۰۱۱ بهعنوان چهارمین شرکت جهان بر پایه میزان درآمد و سومین تأمینکننده بزرگ انرژی در جهان، شناخته شد. شرکت بیپی بهمراه شرکتهای رویال داچ شل، شورون، اکسانموبیل و توتال، پنج شرکت بزرگ نفتی جهان بشمار میآیند، که تحت عنوان "سوپرمیجر" طبقهبندی میشوند.
بنابراین گزارش، حوزه فعالیت شرکت بیپی کلیه بخشهای عملیاتی صنایع نفت و گاز را در بر میگیرد. این شرکت در زمینه اکتشاف و استخراج، پالایش، توزیع و بازاریابی نفت خام، گاز طبیعی و میعانات گازی، همچنین تولید محصولات پتروشیمی و طیف وسیعی از مواد شیمیایی فعالیت مینماید. بیپی همچنین، دارای فعالیت در حوزه تولید انرژیهای تجدیدپذیر، سوختهای زیستی و تولید برق با استفاده از انرژی بادی و خورشیدی است. بیپی دارای واحد عملیات، در بیش از ۸۰ کشور بوده و درحال حاضر، روزانه بطور متوسط معادل ۳٫۴ میلیون بشکه، نفت تولید مینماید. این شرکت، دارای ۲۱٫۸۰۰ ایستگاه خدماتی، در سرتاسر جهان است.
این گزارش می افزاید: بزرگترین شعبه بینالمللی بی پی در ایالات متحده مستقر است و این بخش از بیپی، بهعنوان دومین تولیدکننده نفت خام و گاز طبیعی در ایالات متحده محسوب میشود. شرکت بیپی، (LSE: BP ،NYSE: BP) در فهرست اولیه بازار بورس لندن قرار دارد و در تاریخ ۶ ژوئیه ۲۰۱۲ با ارزش بازار ۸۱٫۴ میلیارد پوند در رتبه چهارم از بزرگترین شرکتهای فهرست شده در بازار بورس لندن، قرار گرفت. سهام این شرکت همچنین در بازار بورس نیویورک و بورس فرانکفورت معامله میشود.
بنابراین گزارش، پس از رفع تحریم های نفتی ایران در دیماه پارسال و همزمان با اجرا شدن برجام، مشتریان سنتی نفت ایران دوباره برای خرید مراجعه کردند و رد حال حاضر نیز بریتیش پترولیوم تقاضای خرید نفت ایران را دارد. باشگاه خبرنگاران جوان در این زمینه به نقل از بلومبرگ نوشته است: "شرکت توتال فرانسه از نخستین شرکت های اروپایی بود که اقدام به امضای قرارداد خرید روزانه 160 هزار بشکه نفت از ایران کرد. سپس «سپسای اسپانیا»، «ساراس ایتالیا»، «هلنیک یونان»، «لوتوس لهستان»، «ترافیگورای سوئیس» و «ام.او.ال مجارستان» نیز خرید محموله های نفتی از ایران را آغاز کردند. به تدریج، غول های نفتی انگلیس نیز تمایل خود برای خرید نفت از ایران را نشان دادند؛ در گام نخست، شرکت شل انگلیس در تیرماه امسال اقدام به خرید یک محموله نفتی کرد و سپس بریتیش پترولیوم (بی.پی) مذاکره برای خرید نفت را انجام داد که به خرید یک محموله میعانات گازی منجر شد. "
یادآور می شود: وزارت نفت نیز به نقل از شبکه بلومبرگ اعلام کرده بود که ایران برای نخستین بار پس از پایان تحریم، یک محموله میعانات نفتی را به شرکت انگلیسی بی.پی فروخت. ایران یک محموله میعانات نفتی تولید شده در پارس جنوبی را برای تحویل در ماههای سپتامبر (شهریور- مهر) تا اکتبر (مهر-آبان) امسال به بی.پی فروخته است. بی.پی ممکن است این محموله را در یکی از پالایشگاههای خود استفاده کند و یا آن را به شرکت دیگری بفروشد. پیش از این، دیگر شرکتهای بزرگ اروپایی همچون شرکت انگلیسی-هلندی شل، شرکت فرانسوی توتال و شرکت معاملهگر سوئیسی «ترافیگورا» خرید نفت از ایران را در دوران پساتحریم از سر گرفته بودند."
نظر شما