چرا حضور سوگواران حسینی در مساجدکمرنگ شده است؟

خبرگزاری شبستان: این روزها سوگواری شهادت امام حسین (ع) با حضور کم رنگ مردم در مساجد همراه است درحالی که ائمه جماعات و علما، مساجد را مهم‌ترین کانون دینی در تمام مناسبت‌ها از جمله سوگواری حسینی می‌دانند.

خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانون‌های مساجد: برپایی مجالس روضه و سوگواری در ماه محرم علاوه بر تعظیم شعائر الهی «وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ» (حج: 32)، نشان‌دهنده پویایی مجالس حسینی پس از 13 سده در جهان امروز است.

 

برپایی این مجالس مانند سایر رویدادهای مذهبی می‌تواند با انحرافات و تحریفاتی همراه شود؛ همانطور که طبق نظر کارشناسان مذهبی، گاهی این وضعیت به دلیل برپایی این مجالس خارج از مساجد و بدون مدیریت ائمه جماعات با آسیب‌هایی همراه بوده است.

 

خبرنگار ما میزان حضور مردم در عزادارهای مساجد را با حضور در چند مسجد بررسی کرده است: مسجد امام حسین (ع) در شهرری، مسجد امام رضا (ع) در خیابان خاوران (تهران)، مسجد جامع حضرت سیدالشهدا (ع) در تهرانپارس و مسجد علوی در خیابان پیروزی.

 

واقعیت میزان حضور مردم در عزاداری‌های این خانه‌های خدا در تصاویری که در ادامه می آیند روشن است. خبرگزاری شبستان طی سلسله گفت‌و‌گوهایی با تعدادی از ائمه جماعات و علمای استان تهران به تبیین اهمیت برجسته‌سازی مساجد در مناسبت‌های مذهبی به ویژه ماه‌های محرم و صفر پرداخته بود و همه مصاحبه شونده‌‌ها خانه‌های خدا را مهم ترین و اصلی ترین مکان سوگواری بیان کردند.

 

در ادامه نظر تعدادی از این افراد می آید.

 

آیتالله سیدرضا حسینی مازندرانی، امام جماعت و مسئول حوزه علمیه امام حسین (ع) شهر ری:

«وی گسترش هیات و حسینیه‌ها را جزو شعائر دین و مهم خواند و افزود: متاسفانه شکل گیری برخی هیات با برپایی چادری در کوچه‌های شهرها موجب دور شدن مردم به ویژه جوانان از مساجد شده است، موضوعی که تاکنون موجب گسترش برخی آفات و تحریفات در عزاداری‌ها شده است.»

 

وی در بخش دیگری از گفت و گو با شبستان، سازمان تبلیغات را مقصر به وجود آمدن این وضعیت خواند و بیان کرد:

«سازمان تبلیغات اسلامی نباید مجوز شکل‌گیری هیات را به هر فرد و دسته‌ای بدهد و با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد اولا موجب تقویت مساجد شود و ثانیا برپایی مجالس متناسب با شان چهارده معصوم (ع) در مساجد و تکایا را فراهم کند».

 

تعدادی از تصاویر سوگواری شهادت حضرت ابا عبدالله (ع) در مسجد امام حسین (ع) شهر ری می‌آید:

 

 

 

 

آیت الله سیدباقر آیت میردامادی؛ امام جماعت مسجد جامع حضرت امام رضا (ع) با اشاره به اینکه مساجد باید پرچمدار و الویت برگزاری برنامه‌های مذهبی باشند، گفت:

«حضور من در جلسات سوگواری محدود به محرم و تاسوعا و عاشورا نیست بلکه در تمام مناسبت‌ها از جمله شهادت حضرت زهرا (س) و امام رضا (ع) نیز همراه مردم در دسته های عزاداری شرکت می کنم.»

 

اما ظاهرا این حضور و همراهی با مردم نیز اثرگذار نبوده است؛ تصاویر که چنین می‌گویند. حضور جمعیت، هنگام نماز جماعت اندک است حال نیم ساعت بعد را تصور کنید.

 

 

 

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سید جلال بنی هاشمی؛ امام جماعت مسجد آشتیانیها نیز با بیان اینکه این مسجد با برگزاری ویژه برنامه‌هایی در مناسبت‌های دینی و انقلابی، موجب گسترش آشنایی مردم با آموزه ها و شعائر دین می‌شود، تصریح کرد:

«مساجد باید کانون و مرکز اصلی و اولیه برگزاری تمام مناسبت های مذهبی باشند زیرا علاوه بر ریشه قرآنی، تحت مدیریت همیشگی یک روحانی و عالم هستند».

 

 

 

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سید احمد ماجدی؛ امام جماعت مسجد صاحب الامر (عج) تهران نیز با مهم‌ دانستن برگزاری برنامه‌های مذهبی  و ملی در مساجد، از سهل انگاری‌های سازمان تبلیغات گفت:

«مساجد مهم‌ترین کانون دینی و عبادی اسلام هستند البته به دلیل سهل انگاری‌های سازمان تبلیغات اسلامی، هر روز شاهد گسترش هیئات کوچک و متوسط و کم توجهی به خانه‌های خدا هستیم. متاسفانه گاهی این سازمان به هیئاتی مجوز فعالیت می‌دهد که توجه حداقلی به ایراد سخنرانی مذهبی و بیان آموزه‌های اسلامی دارند و همین وضعیت موجب افزایش آسیب‌ها و خرافات در عزاداری ها شده است».

 

این هم تصاویری از سوگواری شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) در مسجد علوی واقع در خیابان پیروزی، محله صد دستگاه:

 

 

 

 

حال سوال این است که چرا حضور مردم در سوگواری حسینی به جز شب های ششم تا 12 محرم در مساجد کم رنگ است درحالی که بیشتر حسینیه ها و تکایا مملو از جمعیت هستند؟ آیا تاکید قرآن بر اهمیت مساجد برای پررنگ شدن این حضور بسنده نمی کند؟ خبرنگار ما در آینده نزدیک طی سلسه گزارش ها و گفت و گوهایی پاسخ این سوالات را جستجو می کند.

 

 

کد خبر 583217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha