علیرضا سبط احمدی، تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره وجود مافیای اکران در سینمای ایران گفت: اول از همه نباید نام مافیا را برای سینمای ایران به کار برد چون دخل و خرج سینمای ایران آنقدر نجومی نیست که مانند آمریکا یا هند مافیای واقعی بخواهد در آن کار کند، سینمای ما به نسبت بسیاری از کشورها سینمای ارزانی نیست و گردش مالی ندارد که هرگونه جذابیتی برای عوامل خارجی داشته باشد.
این تهیه کننده افزود: ما سینمایی داریم که با تولید حدود سالی 60 تا 70 فیلم جزو ده کشور برتر دنیا از نظر تولید هستیم اما متاسفانه میزان سالن های سینمای ما به نسبت این تولید بسیار کم است و مشکل دیگر نیز میزان جمعیت سینما رو در کشور ماست.
سبط احمدی تصریح کرد: ما در تولید هیچ مشکلی نداریم اما باید نگاه کرد، خروجی ما در اکران چقدر است به دلیل محدود بودن تماشاگر و سالن خواه ناخواه عرصه نمایش به طرف انحصاری شدن پیش رفته به علت مشکلات اقتصادی بسیاری از مردم فرصتی برای تفریح ندارند و صاحب سینما نیز به خاطر دخل و خرج سینمای خود مجبور است آثاری را اکران کند که فروش بالایی داشته باشد و درآمد آن هزینه سینما را جبران کند به همین خاطر است که بعضی از گروه های پخش فیلم تقریباً به شکل انحصاری آثار خود را اکران می کند.
سبط احمدی در ادامه با اشاره به کاهش تعداد سینماها در 50 سال اخیر گفت: در سال 40 حدوداً سالی سی فیلم تولید می شد و 400 سالن سینما در تهران وجود داشت امروز با دو برابر شدن تولیدات سینمایی می بینیم که میزان سالن های سینما حدود 10 درصد کاهش یافته است و این در حالی است که جمعیت کشور ما نیز چندبرابر شده وقتی این جمعیت چندبرابر نیز ساعات کمتری را به تفریح و کارهای فرهنگی می پردازند قطعاً میزان افراد سینمارو نیز کمتر شده و این موضوع به مشکل اکران در سینمای ما دامن می زند.
این تهیه کننده با اشاره به لزوم تشویق مردم برای رفتن به سینما گفت: وقتی سینما رو زیاد باشد، بخشی از سرمایه گذاری های مختلف کشور که به بخش های صنعتی یا ساخت برج های تجاری و مسکونی اختصاص پیدا می کند، می تواند به سمت سینماسازی برود و بخش خصوصی در این زمینه فعال باشد. سیاستگذار دولتی نیز می تواند پخش کنندگان یا صاحبان سالن سینما را مکلف کنند که وقتی فیلم های تجاری اکران می کنند، در کنار آن یک فیلم فرهنگی نیز در سینمای خود نمایش دهند تا تمام سلیقه های جامعه بتوانند فیلم موردنظر خود را در سینما ببینند و تعداد سینماروها افزایش پیدا کند و سلیقه مخاطب نیز بالا برود.
وی در پایان تصریح کرد: خوب است همانگونه که سبدهای حمایتی برای خانواده ها با اقلامی نظیر حبوبات و برنج و ... توزیع می شود، سبدهای حمایتی فرهنگی نیز با بلیط سینما یا تئاتر سی دی و کتاب عرضه شود تا هم از سینما حمایت شود و هم فرهنگ پیشرفت کند.
پایان پیام/
نظر شما