افق روابط تجاری ایران و جنوب شرق آسیا

خبرگزاری شبستان: روابط اقتصادی ایران و جنوب شرق آسیا پس از سفر روحانی به این خطه در حال گسترش است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از آن که رئیس جمهور سفری به جنوب شرق آسیا داشت گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایران و این منطقه جانی دوباره گرفت.

در همین رابطه، وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی روز یکشنبه به تهران آمد و با معاون اول رئیس جمهور دیدار کرد.

اسحاق جهانگیری عصر یکشنبه در دیدار «مصطفی محمد» وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی اظهار داشت: مالزی از اهمیت فراوانی برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار است و همواره روابط خوبی میان دو کشور برقرار بوده است.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به سفر اخیر روحانی به کوالالامپور اظهار امیدواری کرد توافقات صورت گرفته میان روسای جمهور دو کشور بتواند به ارتقاء سطح مناسبات اقتصادی میان دو کشور منجر شود.

جهانگیری با اشاره به همکاری های سیاسی خوب میان تهران و کوالالامپور خاطرنشان کرد: ایران و مالزی دو کشور مهم و تاثیرگذار در جهان اسلام هستند و همکاری های سازنده ای در مجامع بین المللی داشته اند و مالزی همواره مروج اسلام اعتدالی بوده است.

معاون اول رییس جمهوری همچنین با یادآوری زمینه های فراوان برای توسعه همکاری های دو کشور، بر لزوم سرعت بخشیدن به روند توسعه همکاری های تهران ـ کوالالامپور تاکید کرد و افزود: مالزی در شرق آسیا و عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) است و ایران نیز در غرب آسیا و آسیای میانه واقع شده و می تواند فرصت های فراوانی را در اختیار شرکت های مالزی قرار دهد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر بازار 80 میلیون نفری از بازار بزرگی در کشورهای همسایه برخوردار است که شرکت های مالزیایی می توانند از این فرصت بهره برداری کنند.

معاون اول رییس جمهوری گفت: پس از لغو تحریم ها و اجرای برجام، به دلیل ظرفیت های فراوان که در ایران وجود دارد، کشورهای مختلف و هیات های اقتصادی فراوانی به ایران سفر کردند و شرایط خوبی برای توسعه همکاری ها بوجود آمده است که در این میان کشورهای آسیایی و بخصوص کشورهای مسلمان از اولویت بیشتری برای ایران برخوردار هستند.

جهانگیری با اشاره به زمینه های همکاری که از گذشته میان دو کشور وجود داشته است، گفت: ایران و مالزی در زمینه های مختلف از جمله نفت، گاز، انرژی، پتروشیمی، صنعت، فناوری اطلاعات و علمی و دانشگاهی همکاری های خوبی داشته اند و می توانند زمینه های جدیدی نیز برای توسعه این همکاری ها تعریف کنند.

معاون اول رییس جمهوری از فعال شدن بخش خصوصی دو کشور بعنوان پیش نیاز دیگر برای توسعه همکاری های میان دو کشور یاد کرد و گفت: بخش خصوصی در ایران در زمینه تجارت و صنعت فعالیت خوبی دارد و علاقمند است با شرکت های مالزیایی همکاری داشه باشد.

جهانگیری همچنین نقش کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و مالزی را نقشی پراهمیت در توسعه مناسبات تجاری ارزیابی کرد و افزود: انتظار داریم این کمیسیون علاوه بر حل موانع احتمالی، نسبت به شناسایی زمینه های جدید همکاری و پیگیری توافقات گذشته فعال تر عمل کند.

وی با قدردانی از حمایت های کشور مالزی برای الحاق جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری آسه آن گفت: ایران و مالزی می توانند علاوه بر همکاری های دو جانبه، مناسبات خود را از طریق همکاری مشترک با کشورهای ثالث در آسیای میانه و منطقه خلیج فارس افزایش دهند.

وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی نیز در این دیدار با اشاره به برنامه کاری سفر خود به تهران، به بازدید از کارخانه تجهیزات پزشکی، انجمن تولیدکنندگان غذا و شرکت فنآوری اطلاعات در ایران اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف این سفر پیگیری تصمیمات اتخاذ شده در سفر دکتر روحانی به مالزی است.

مصطفی محمد بر لزوم افزایش میزان حجم مبادلات تجاری میان دو کشور تاکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم با حل و فصل موانع بانکی حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه همکاری در بخش نفت، گاز و زیرساخت از اولویت های دولت مالزی برای توسعه همکاری ها با ایران است، خاطرنشان کرد: دولت مالزی اشتیاق فراوانی دارد که بتواند مناسباتی که پیش از این میان دو کشور برقرار بوده است را احیا کند.

وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی همچنین با اشاره به دیدار خود با وزرای نفت و صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار داشت: در این دیدارها مذاکرات خوبی با وزرای ایرانی انجام شد و زمینه های همکاری میان دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.

مصطفی محمد افزود: ایران از ظرفیت و فرصت های فراوانی از جمله منابع طبیعی و جایگاه منحصر به فرد جغرافیایی برخوردار است و دولت مالزی معتقد است که آینده روشنی در انتظار ایران خواهد بود و شرکت های مالزی علاقمند هستند فعالیت تجاری خود را نه تنها در ایران بلکه در بازارهای اطراف ایران نیز افزایش دهند.

وی برقراری پرواز مستقیم میان تهران و کوالالامپور را گامی مهم در جهت توسعه مناسبات میان دو کشور ارزیابی کرد و گفت: باید به سمت تبادل هیات های تجاری و بخش خصوصی میان دو کشور برویم و روند همکاری های اقتصادی نباید به بخش دولتی محدود شود.

مصطفی محمد اظهار داشت: مالزی همواره نسبت به ترویج صلح و سعادت در میان ملت های مختلف تلاش کرده و سعی در جهت ترویج اعتدال و ایجاد وحدت در امت اسلامی داشته است.

وی از اهتمام بانک مرکزی مالزی برای حل و فصل موانع پیش روی همکاری های بانکی دو کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد: با رفع این موانع، همکاری های سازنده ای میان دو کشور در حوزه نفت، گاز، خودروسازی و امور علمی و دانشگاهی برقرار شود.

علاوه براین، رئیس کل بانک مرکزی کشورمان و هیات همراه در سنگاپور با رئیس کل بانک مرکزی این دولت شهر جنوب شرق آسیا دیدار و مذاکره کرد.

سیف در این دیدار که 'جواد انصاری' سفیر ایران در سنگاپور نیز حضور داشت با ارائه توضیحاتی در خصوص تحولات انجام شده در حوزه ایجاد روابط کارگزاری با بانک های مختلف بین المللی، آمادگی کامل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را برای حمایت از بانک های دو کشور به منظور شروع همکاری های بانکی با بانک های سنگاپور اعلام کرد.

وی با اشاره به تقاضاهای فزاینده از سوی تجار و فعالان اقتصادی دو کشور برای استفاده از خدمات بانکی به منظور تسویه معاملات تجاری فی مابین، لزوم ارائه خدمات متنوع نظیر گشایش اعتبارات اسنادی و صدور ضمانت نامه های بانکی جهت پرهیز از هرگونه مخاطرات بالقوه برای تجار را اجتناب ناپذیر دانست.

رئیس کل بانک مرکزی کشورمان همچنین اقدامات صورت گرفته در شبکه بانکی جمهوری اسلامی ایران در حوزه شفاف سازی صورت های مالی و اجرای دقیق مصوبات مجلس شورای اسلامی در حوزه های مبارزه با پالشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم را بسیار مفید خواند و بر نظارت کامل بانک مرکزی بر حسن اجرای این مصوبات تاکید کرد.

سیف، فعالیت های بانکداری بین المللی شبکه بانکی ایران را از حیث رعایت استانداردها و مقررات بین المللی بسیار حرفه ای و پیشرفته دانست و اعلام کرد متاسفانه عدم شناخت کامل بانک های بین المللی از وضعیت و عملکرد بانک های ایرانی همواره موجب نگرانی آنها از احتمال بروز مخاطره در مورد همکاری با شبکه بانکی ایران شده است.

وی پیشنهاد کرد بانک های مرکزی ایران و سنگاپور با تعامل سازنده نسبت به رفع این نگرانی ها تلاش کنند.

'راوی منون' رئیس کل بانک مرکزی سنگاپور نیز در این دیدار آمادگی خود و بانک متبوعه را برای شروع روابط بانکی با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.

وی گفت از منظر بانک مرکزی سنگاپور، صرفا اجرای قطعنامه های سازمان ملل در دستور کار قرار دارد و سایر تحریم ها نظیر وزارت خزانه داری آمریکا لازم الاجرا نیست.

رئیس کل بانک مرکزی سنگاپور تصریح کرد: این موضوع به اطلاع شبکه بانکی سنگاپور رسیده است.

وی همچنین درخواست کرد نشست ها و دیدارهای بیشتری بین شبکه بانکی دو کشور با هدف رفع ابهامات و ایجاد روابط بانکی سازنده انجام شود.

سنگاپور بهمن ماه سال گذشته با صدور دستورالعملی به بانک های این کشور بخشنامه تحریم تجارت و هرگونه عملیات بانکی با ایران را که سال 2012 صادر کرده بود، لغو کرد.

'ولی الله سیف' رئیس کل بانک مرکزی ایران روز سه شنبه در نشست با رئیس انجمن بانک های سنگاپور و مدیران ارشد چند بانک مهم این دولت شهر جنوب شرق آسیا، بر حضور فعال شبکه های بانکی دو کشور در تعاملات و همکاری های بانکی به منظور توسعه روابط و همکاری های بازرگانی و اقتصادی تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، این نشست در راستای معرفی شبکه بانکی جمهوری اسلامی ایران با هدف ایجاد و تعمیق روابط کارگزاری بانکی بین شبکه بانکی دو کشور در محل بانک مرکزی سنگاپور برگزار شد.

در این نشست علاوه بر رئیس انجمن بانک های سنگاپور، مدیران ارشد بانک های مهمی چون 'دی.بی.اس'، 'او.سی.بی.سی'، 'بی.تی.ام.یو' و 'یو.او.بی' حضور داشتند.

سیف در این دیدار که هیات همراه و 'جواد انصاری' سفیر ایران در سنگاپور نیز حضور داشتند، با ارائه گزارشی از تحولات صورت گرفته پس از اجرای برجام، ظرفیت های اقتصادی میان دو کشور را مورد اشاره قرار داد و بر حضور فعال شبکه بانکی ایران و سنگاپور در تعاملات و همکاری های بانکی تاکید کرد.

وی انطباق کامل بانک های جمهوری اسلامی ایران اعم از دولتی، خصوصی و تخصصی با موازین و استانداردهای بین المللی به ویژه در حوزه های مربوط به مبارزه با پولشویی، تامین مالی تروریسم و همچنین شفاف سازی صورت های مالی را زمینه ساز برقراری روابط بانکی با بانک های مختلف بین المللی دانست.

رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کرد با هماهنگی انجمن های بانکی دو کشور، مقام های بانک های کارگزاری سنگاپور طی سفری به ایران، از نزدیک با فعالیت های بانکی جمهوری اسلامی ایران آشنا شوند.

وی با اشاره به ساختار امارات متحده عربی که براساس سیاست صادرات مجدد کالا و خدمات شکل گرفته است، گفت که در دیدار با مقام های ذیربط سنگاپوری نیز پیشنهاد ایفای این نقش برای این کشور جنوب شرق آسیا با هدف ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد را مطرح می کند.

سیف گفت: انتظار دارم بانک های سنگاپور نیز با تجهیز ظرفیت ها و پتانسیل های خود، این امر را تسهیل کنند.

مقام های بانکی سنگاپور شرکت کننده در این نشست نیز با استقبال از توسعه روابط بانکی با بانک های ایرانی، به طرح سئوالاتی در خصوص عملکرد شبکه بانکی کشور در فضای پسابرجام پرداختند که رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به آنها پاسخ داد.

در سفر اخیر هیات بانکی 'دی.بی.اس' سنگاپور به ایران، این بانک حساب های مختلفی برای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و شبکه بانکی کشور افتتاح کرد که از منظر تسهیل در روابط تجاری بین دو کشور حائز اهمیت است.

رئیس بانک مرکزی کشورمان که برای شرکت در نخستین نشست سرمایه گذاری در ایران به میزبانی سنگاپور به این کشور سفر کرده است، صبح سه شنبه با 'راوی منون' رئیس کل بانک مرکزی سنگاپور نیز دیدار و دو طرف برای همکاری های بانکی دو کشور به منظور تسهیل و توسعه همکاری های اقتصادی به توافق رسیدند.

نخستین نشست سرمایه گذاری در ایران به میزبانی سنگاپور قرار است روز چهارشنبه برگزار شود.

کد خبر 582977

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha