به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «اخلاق و حقوق کیفری»، به عنوان پنجاه و یکمین کتاب گروه فقه و حقوق پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه، با هدف چیستی نظریههای تاثیرگذار بر حقوق کیفری روانه بازار شد.
حقوق كيفري به عنوان يكي از زيرشاخههاي علم حقوق، بر زيربناهايي مبتنـي است كه شناخت، چگونگي تأثيرگذاري و تأثيرپذيري ميان آن روبناها با زيربناهایشان، امري حياتي و بسيار مهم اسـت؛ زيـرا داراي نتـايج عملـي و نظـري فراوانـي ميباشد.
"اخلاق و حقوق کیفری" به قلم آقای محسن برهانی، محقق گروه فقه و حقوق پژوهشگاه در سه فصل به شرح زیر سامان یافته است:
فصل اول: مبانی و مفاهیم نظری موضوع
فصل دوم:تأثیر غیر مستقیم نظریههای اخلاقی بر حقوق کیفری
فصل سوم: تأثیر مستقیم نظریههای اخلاقی بر حقوق کیفری
برهانی در بخشی از مقدمهی کتاب خود چنین نوشته است:
فلسفه حقوق را ميتوان به دو شاخه تحليلـي و ارزشـي تقسـيم كرد؛ در بخش تحليلي، محور اصـلي بحـث چيسـتي حقـوق و نسـبت آن بـا حوزههاي همجوار ماننـد سياسـت، اقتصـاد، اخـلاق و جامعـهشناسـي اسـت؛ بدينمعنا كه مباحث فلسفه تحليلي حقوق، به ويژگي اصلي حقـوق بـه عنـوان يك نظام هنجاري و وجه تمايز آن از ديگر نظامهاي هنجاري نـاظر اسـت. در اين شاخه، بحث اصلي بر اين محور است كـه آنچـه يـك قاعـده را قاعـدهاي حقوقي ميسازد، چيست؟ در طول تاريخ تئوريپردازي حقـوقي، سـه مكتـب عمده يعنـي مكاتـب حقـوق طبيعـي، اثبـاتگرايـي حقـوقي و تفسـيرگرايـي (هرمنوتيك) حقوقي شـكل گرفتـهانـد و البتـه ديگـر مكاتـب حقـوقي، ماننـد واقعگرايي حقوقي، حقوق و اقتصاد، مطالعات حقوقي انتقادي، فمنيسم حقوقي و پسامدرنيسم حقوقي نيز با برخي همپوشانيها با يك يا دو يا هر سه مكتـب يادشده، پا به عرصه وجود نهادهاند. ميتوان گفت فلسفه تحليلي حقوق، عرصه بروز تئوریهای رغیب میباشد و شاخه دوم فلسفه ارزشی است.
گفتنی است، کتاب اخلاق و حقوق کیفری،به قلم محسن برهانی، با قيمت 25،000 تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نظر شما