خبرگزاری شبستان- گیلان، امروز سوم آبان مصادف با برگزاری نوزدهمین دوره انتخابات شوراهای دانش آموزی سراسر کشور است.
شورای دانش آموزی در آئين نامههای اجرايی مدارس به عنوان يکی از ارکان مدرسه مورد توجه برنامه ريزان و سياستگزاران قرار گرفته است.
شوراهای دانش آموزی يک نهاد صنفی است که به منظور مشارکت مسئوليت پذيری دانش آموزان در فعاليتهای اعتقادی، علمی، اجتماعی، فرهنگی مدرسه تشکيل میشود و بايد تلاش شود که از هر اقدام جناحی و گروهی مصطلح در جامعه و هم چنين از ايجاد رقابت های ناسالم و مخرب در فعاليت های دانش آموزی پرهيز شود.
تمامی تصميمات شوراهای دانش آموزی می بايد در چار چوب قوانين و مقررات آموزش و پرورش باشد و از طريق مدير مدرسه و مسئولين ذيربط پی گيری و دنبال می شود.
شورای دانش آموزی در مدارس نقش مشورتی و اجرايی دارد و در زمينه امور اجرايی، قبل از هر اقدامی لازم است که هماهنگی لازم با مدير و ساير مسئولين مدرسه به عمل آيد.
همچنین به استناد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در بخش «ويژگي های كمی مدرسه مطلوب در افق چشم انداز» مدرسه مطلوب را مدرسه ای متکی به شوراهای فعال و پويا و پشتيبان و نظارتی و با حضور كليه ذی نفعان شامل معلمان، دانشآموزان و... می داند و در آن بر «افزايش کارآمدی شوراهای درون مدرسه (شورای معلمان، انجمن اولياء و مربيان، شورای دانشآموزان، شورای مدرسه) با رعايت اصول تربيتي»، تاکید شده است.
خبرنگار خبرگزاری شبستان امروز با مراجعه به دبیرستان ماندگار شهید بهشتی رشت در جریان برگزاری این انتخابات گفتگویی را انجام داده است که می خوانید؛
شورای دانش آموزی بازوی مشورتی خوبی در مدرسه است
علیرضا جعفری، مدیر مدرسه ماندگار شهید بهشتی با بیان اینکه امروز 548 دانش آموز در پایه دهم نظام جدید و پایه سوم و چهارم قدیم حائز رای دادن هستند، گفت: از بین این تعداد 10 نفر عضو اصلی و دو نفر به عنوان علی البدل به مدت یکسال به عنوان اعضای شورای دانش آموزی این مدرسه انتخاب میشوند.
وی با اشاره به اینکه در این دوره، 43 نفر از دانش آموزان به مدت کمتر از یک هفته با تبلیغات محیطی در مدرسه خود را به سایر دانش آموزان معرفی و برنامه های خود را اعلام کردند، افزود: شورای دانش آموزی در هر موردی که مربوط به دانش آموزان در بخش های آموزشی، بهداشتی، رفاهی، پرورشی و ... می شود باید رسیدگی کرده و پیگیر امور آنان باشند.
جعفری تصریح کرد: پس از مطرح کردن مصوبات در شورا یک نسخه را به مدیر مدرسه داده تا مدیر در شورای دبیران، شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان و نیز هیات امنای مدرسه مطرح کند تا مصوبات خوبی را برای دانش آموزان دریافت کند.
وی با تاکید بر اینکه شورای دانش آموزی یک بازوی مشورتی خوب در مدرسه برای مدیر و سایر همکاران هستند، بیان کرد: با نیازسنجی که از این طریق صورت می گیرد می توان شاهد بازخورد فعالیت های خوبی با شناخت نقاط ضعف و قدرت در دانش آموزان و مسائل مربوط به مدرسه باشیم.
شوراهای دانش آموزی باید با مسئولین خارج از مدرسه نیز ارتباط برقرار کنند
علی شاهین آزاد، دانش آموز مقطع چهارم دبیرستان که ناظر بر این انتخابات است، به خبرنگار شبستان گفت: اعضای شورای دانش آموزی می تواند پیام و خواسته های سایر دانش آموزان را به اطلاع مدیر و مسئولین آموزش و پرورش برسانند.
وی با اشاره به اینکه بی شک با وجود شوراهای دانش آموزی که از جنس همین دانش آموزان هستند تغییراتی در جهت بهتر شدن امورات مدرسه برداشته می شود، افزود: باید کاستی ها را شناخت و برای آینده بهتر زمینه را با مشورت و مشارکت بهتر کرد.
شاهین آزاد، همچنین اظهار کرد: اگر همین اعضای شورای دانش آموزی که امروز منتخب ما دانش آموزان هستند فردا در جامعه نیز پای کار باشند بهتر می توانند مفید عمل کنند چرا که از دوران دانش آموزی خود با روند اداری و مشورتی آشنا شدهاند.
وی خواستار ارتباط گیری اعضای شورای دانش آموزی با مدیران و مسئولین خارج از مدارس به جهت کمک به مدرسه شد و ادامه داد: امیدوارم کسی انتخاب شود که بتواند واقعا کاری برای بالا بردن سطح مدرسه و دانش آموزان خود انجام دهد.
شاهین آزاد، همچنین بالا رفتن مسئولیت پذیری و انجام تعهداتی که کاندیداها در زمان انتخابات خود مطرح کرده اند را درسی برای آینده فردای دانش آموزان عنوان کرد.
دغدغه برای انجام کارهای مشارکتی و گروهی بسیار بالا است
امیرعباس طهماسبی نیز دانش آموز سال چهارم رشته تجربی است که در حال عکاسی از برگزاری این انتخابات بود که به خبرنگار شبستان گفت: این انتخابات می تواند پیش زمینه ای برای فردای بهتر ما، باشد.
وی افزود: دانش آموزان با تجزیه و تحلیل حرف ها، نظرات و پیشنهادهای که کاندیداها بیان کردند میتوانند بهتر تصمیم بگیرند که رای به چه کسی بدهند.
طهماسبی با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته زمان برای تبلیغات کم بود، بیان کرد: اینکه سر صف در برنامه صبحگاه و گاهی با حضور در کلاس ها دانش آموزان کاندیدا سعی در معرفی و برنامه های خود داشتند نشان می دهد که دغدغه برای انجام کارهای مشارکتی و گروهی بسیار بالا است.
وی تصریح کرد: دانش آموزان فکر باز و خلاقی دارند و میتوانند در توسعه مدرسه و پیشرفت همدیگر نقش مهمی داشته باشند و شوراهای دانش آموزی این راه را برای آنان فراهم می کند.
شناخت نقاط ضعف و قدرت در مدرسه می تواند به اعضای شورای دانش آموزی کمک کند
محمدجواد کاظمی، دانش آموز سوم دبیرستان که در رشته ریاضی مشغول به تحصیل است نیز به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: شور امروز در مشارکت برای رای دادن به اعضای منتخب به جهت آبادانی هر چه بهتر مدرسه است.
وی با بیان اینکه اعضای شورای دانش آموزی خودشان نیز در همین مدرسه تحصیل می کنند که بهترین دغدغه برای تلاش بیشتر آنان خواهد بود، افزود: آشنایی به حال و هوای مدرسه و شناخت نقاط ضعف و قدرت آن می تواند به منتخبین برای رسیدن به وظایفی که بر عهده گرفته اند، کمک کند.
کاظمی رسیدگی به مسائل بهداشتی و آموزشی را دو مورد مهم و قابل توجه اعضای شورای دانش آموزی عنوان کرد و افزود: فرهنگ سازی در این دو مسئله می تواند آینده بهتری را برای سلامت دانش آموزان به همراه داشته باشد.
وی پویایی جامعه را داشتن نسلی شاداب، موفق و باورپذیر توصیف کرد و ادامه داد: شوراهای دانش آموزی با قبول مسئولیت و اجرای کامل و موفق برنامه های خود می توانند این زمینه را بهتر فراهم کرده و حتی در آینده وظایف سنگین تری را بر عهده بگیرند.
به گزارش شبستان، شورای دانش آموزی به منظور جلب مشارکت دانش آموزان در امور گوناگون مدرسه، تقويت روحيه مسئوليت پذيری و شرکت آحاد دانش آموزان در فرايند تصميم گيری مدرسه، کميتههای قرآن و معارف، فرهنگی ادبی، سياسی اجتماعی، ورزشی، علمی، آموزشی، پشتيبانی، مالی – اداری، هنری تبليغی، انضباطی، تعاون و بهداشت و... را تشکيل می دهند که هر يک از اعضای شورا مسئوليت يک يا چند کميته را به عهده خواهند داشت و اين کميته ها به منظور اجرای بهتر وظايف خود لازم است با ساير تشکل ها و گروه های دانش آموزی موجود در مدرسه هماهنگی داشته باشند.
نظر شما