این عمل شیطان را طرد می کند!

خبرگزاری شبستان: تامل در آنچه از تاکیدات دین است ثابت می کند به آسانی و گاه با پرهیزهای کوچک می توان آسایش دنیا و آخرت را محقق کرد.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، بنابر آموزه های دینی روایی ما، سکوت از نشانه های خردمندی و کمال عقل است که بهره های فراوان برای آدمی دارد.

پیامبر اکرم (ص) در این باره می فرمایند: «خود را ملزم به سکوت طولانی کن، چرا که این کار موجب طرد شیطان بوده و در کار دین، یاور توست.»

امام رضا (ع) در فضیلت سکوت فرموده اند: «از نشانه های فهم عمیق و درست، بردباری، دانش و سکوت است. سکوت دری از درهای حکمت است. سکوت محبت می آورد و راهنمای هر خیری است.»

حضرت صادق (ع) فرمودند: «صمت و حرف نزدن شعار آن كساني hست كه بررسى و رسيدگى كامل كرد ه‏اند و در حقائقى كه ثابت و محقق است و آن امور و مطالبى كه قابل تغيير و تبديل نيست. در سكوت فوائد و آثارى است:

1-كليد هر گونه راحتى و آسايش دنيوى و اخروى است.                 

2- موجب رضا و خوشنودى پروردگار متعال است.

3- حساب انسان در روز رستاخيز سبك و آسان مى‏شود.

4- از خطا و لغزش و اشتباه محفوظ مى‏ماند.

5- براى شخص جاهل پرده ساتر و براى عالم زينت است.

6- با سكوت هوى ‏ها و هوس هاى نفسانى قطع مى ‏شود.

7- به خاطر سكوت و جلوگيرى از تظاهرات مجاهدت با نفس حاصل مى ‏شود.

8- در اثر قطع هوى و مجاهدت با نفس: توجه به روحانيت و عبادات پيدا شده و حلاوت و لذت عبادت فهميده مى‏ شود.

9- سختى قلب و قساوت دل مرتفع مى ‏شود.

10- براى نفس عفت و حياء و پرهيزكارى حاصل مى ‏شود.

11- در اثر سكوت تدبر و تعقل و سپس مروت و مردانگى حاصل مى ‏شود.

12- موجب تدبر صحيح و سپس موجب فهم و كياست و عقل است.

پس تا مجبور و ناچار نشدى، لب به سخن گفتن مگشاى، و زبان فروبند، مخصوصا اگر شنونده اهل و مناسبى كه براى خدا و در راه خدا باشد مشاهده نكردى.

ربيع بن خثيم كاغذى در پيش خود گذاشته و هر حرفى كه مى‏ زد در آن كاغذ مى ‏نوشت، و هنگام شام قبل از خوابيدن همه آنها را حساب مى‏ كرد كه كدام به نفع او و كدام به ضرر او شده است، و مى ‏گفت: آه آه كه كم گويان و آنان كه حرف نزدند نجات يافتند، و ما گرفتار حرف و سخن هستيم.»

همان حضرت (ع) می فرمایند: «عالم باشى یا جاهل، خاموشى را برگزین تا بردبار به شمار آیى. زیرا خاموشى نزد دانایان زینت و در پیش نادانان پوشش است.»

همچنین، امام کاظم (ع) نیز درباره فواید سکوت و خاموشی می فرمایند: «کم گویی، حکمت بزرگی است، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفیف گناه است.»

منبع:

مصباح الشريعة

مستدرک الوسائل

اصول کافی

کد خبر 582724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha