به گزارش خبرنگار شبستان، دومین نشست تجربه نگاری همایش سواد رسانه ای که در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور برگزاری شد؛ به معرفی و نقد اپلیکیشن بنگاه آخرین خبر اختصاص داشت.
در ابتدای این نشست محمدصادق افراسیابی، دبیرکل همایش سواد رسانه ای درباره انگیزه برپایی این نشست ها گفت: معرفی محصولات موفق فرهنگی -رسانه ای از این منظر که در چارچوب سواد رسانه ای با مخاطبان خود ارتباط برقرار کرده اند، صورت می گیرد.
وی ادامه داد: برخی محصولات پرمخاطب فضای مجازی از هیجانات منفی مخاطبان خود سوء استفاده می کنند اما آخرین خبر تا ۸۰ درصد منطبق بر مفاهیم سواد رسانه ای است و ۲۰ درصد باقیمانده نیز شاید اندکی زرد باشد اما مستهجن نیست.
در ادامه ایت نشست سیداحمد موسوی، مدیر کارگاه های همایش سواد رسانه ای با بیان این که هدف برگزاری نشست های تجربه نگاری مدیریت دانش است، افزود: تاکنون نمونه های موفق فرهنگی داشته ایم که مستند نشده اند. از سوی دیگر بهره گیری از نمونه های موفق برای ثروت آفرینی مغفول مانده است.
سیدعلی علوی سردبیر روزنامه خراسان و موسس بنگاه آخرین خبر سخنران بعدی این نشست بود.
وی با اشاره به مطالعات سال های گذشته در اتاق فکر روزنامه خراسان درباره تجربه مدیاهای تازه گفت: در ابتدا تصمیم گرفتیم یاهوی ایرانی اسلامی را راه اندازی کنیم ولی در آستانه فاز اجرایی، شاهد گسترش اسمارت فون ها بودیم تا آن جا که پیش بینی ها از همه گیر شدن این نوع جدید مدیا خبرمی داد. بنابراین فاز مطالعات و اجرای اپلیکیشن آخرین خبر کلید خورد.
علوی ادامه داد: تجربیات ما نشان می داد استفاده صرف از هوش ماشینی برای اپلیکیشن کافی نیست بنابراین یک تحریریه از ۶ صبح تا یک بامداد در دو شیفت مشغول فعالیت شد.
موسس آخرین خبر گفت: نزدیک به دوهزار محتوا به صورت روزانه با اولویت بازنشر و به شیوه دربازبانی خبر در اپلیکیشن ما منتشر می شود که برای این محتواها ۶۰۰ منبع خبری از سایت و وبلاگ و شبکه اجتماعی چک می شود. از سوی دیگر جامعیت در دیدگاه ها در چارچوب نظام و جامعیت در پاسخ به نیازهای مخاطبان با تمرکز ویژه بر سبک زندگی مورد توجه ماست.
علوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: موسسه خراسان به لحاظ مالی مجموعه ای مستقل از دولت و نظام است و این به بی طرفی ما نسبت به جناح های سیاسی کمک می کند، البته رسانه بی طرف به معنای دقیق کلمه امکان پذیر نیست ولی هنر رسانه در انتقال غیرمستقیم مفاهیم است.
وی درباره چالش های پیش روی این فعالیت نیز گفت: یکی از چالش های ما مدیریت big data ها و big trafic هاست که هنوز در ایران دانش لازم آن را نداریم. همچنین هنوز سازوکاری برای حذف کاربران فیک نداریم.
سردبیر روزنامه خراسان درباره حضور آخرین خبر در شبکه های اجتماعی نیز گفت: در شبکه تلگرام با پنج کانال بیش از یک میلیون عضو داریم و آخرین خبر یازدهمین کانال پرمخاطب تلگرام است.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون آسیب های فضای زیاد مخاطبان در مجازی گفت: ما در حال ورود به جامعه شبکه ای هستیم. مخاطبان ما از حالت انفعال در مواجهه با رسانه ها خارج شده اند و خود تولیدکننده محتوا شده اند. باید پذیرفت که در حال گذار هستیم و باید اجازه داد مردم مقداری تجربه کنند تا ایرادات فضای مجازی را نیز بشناسند و خود رویه را اصلاح کنند. چک لیست های شهریورماه ما نشان دهنده میانگین ۷ صفحه و حدود ۷ دقیقه حضور روزانه هر مخاطب در آخرین خبر است که این ارقام بسیار متعادل و مطلوب ارزیابی می شود.
علوی در پایان افق آینده این بنگاه را تبدیل شدن به فراگیرترین بنگاه رسانه ای ایران و تحقق درآمدزایی در سال ۹۶ عنوان کرد.
گفتنی است در ادامه این نشست حاضران نشست به اظهارنطر درباره آپلیکیشن آخرین خبر پرداختند و علوی نیز به پرسش های آن ها پاسخ گفت.
نظر شما