بهره برداری از ۳۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی تا ۲۲ بهمن

خبرگزاری شبستان:نیروگاه سیکل ترکیبی در واقع ترکیبی از توربین بخار و توربین گازی است در حال حاضر با برنامه ریزی منسجم برای افزایش تعداد نیروگاه های سیکل ترکیبی؛ تاکنون ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی و سیکل ترکیبی در سال ۹۵ به بهره برداری رسیده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نیروگاه سیکل ترکیبی در واقع ترکیبی از توربین بخار و توربین گازی می باشد به نحوی که ژنراتور توربین گازی برق را تولید می کند، درعین حال انرژی حرارتی تلف شده از توربین گاز ( توسط محصولات احتراق) برای تولید بخار مورد نیاز توربین بخار مورد استفاده قرار می گیرد و به این طریق برق اضافی تولید می شود. با ترکیب کردن این دو سیکل بهره بری از نیروگاه افزایش پیدا می کند. بازده الکتریکی از یک چرخه ساده کارخانه نیروگاه برق بدون استفاده از اتلاف گرما به طور معمول راندمانی بین 25 تا 40 درصد دارد، در حالی که همان نیروگاه با سیکل ترکیبی راندمان الکتریکی حدود  60 درصد را دارد. همانطور که گفته شد این نیروگاه ها از ترکیب توربین های بخار و گاز ساخته می شوند و بسته به نوع توربین ها ، دیگ های بازیافت گرما ، و دستگاه های بازیابی انواع متعددی دارند.

 

بنابراین گزارش، با به کار گیری توربین های گازی در چرخه های ترکیبی می توان پایین بودن بازده آن را بر طرف کرد و در نتیجه آن را برای تامین بار پایه به کار گرفت، در عین حال از مزایای دیگر آن نیز مانند راه اندازی  سریع و انعطاف پذیری  آن در محدوده ی گسترده ای از بار بهره مند شد. با برنامه ریزی منسجم برای افزایش تعداد نیروگاه های سیکل ترکیبی؛ تاکنون هزار و 500 مگاوات نیروگاه حرارتی و سیکل ترکیبی در سال 95 به بهره برداری رسیده و بقیه 300 مگاوات پیش بینی شده نیز تا 22 بهمن ماه آماده افتتاح می شود.

 

این گزارش می افزاید: هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در این باره به ایرنا گفته است: "دسته نخست این طرح ها، نیروگاه هایی است که باید تا پایان امسال عملیات اجرایی آنها به پایان برسند. مقرر بود تا پایان امسال یک هزار و 800 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و حرارتی جدید وارد مدار شود که با گذشت 6 ماه از سال، یک هزار و 500 مگاوات آن به بهره برداری رسیده و بقیه نیز بطور قطع تا 22 بهمن ماه آماده افتتاح خواهد شد. دسته دوم پروژه ها، مربوط به آغاز عملیات اجرایی بخش بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی است که مطابق برنامه ریزی های انجام شده، بهره برداری از هفت هزار مگاوات به این منظور برنامه ریزی شده است. تاکنون عملیات اجرایی در برخی سایت ها آغاز و براساس آن مقرر شده است در مدت سه سال، بازده 17 هزار مگاوات نیروگاه های گازی موجود از 32 به 47 درصد افزایش یابد.

 

انتظار می رود واحد نخست نیروگاه سیکل ترکیبی پرند در تابستان سال آینده به بهره برداری برسد و به تدریج بخش بخار نیروگاه های شیروان، جهرم، کاشان، چابهار و ارومیه وارد مدار شوند. دسته سوم پروژه ها، کاهش تلفات برق را هدفگذاری کرده اند؛ در سه سال گذشته تلفات انرژی برق از حدود 15 به 10.5 درصد کاهش یافته و مطابق برنامه ریزی ها مقرر است تا پایان امسال به کمتر از 10 درصد کاهش یابد. استفاده از کنتورهای هوشمند برق در گروه بعدی پروژه های اقتصاد مقاومتی وزارت نیرو دسته بندی شده است که امسال، اولویت با مشترکان دیماندی (انشعاب 30 کیلوات و بیشتر) و تعویض تعداد 400 هزار کنتور این مشترکان در سطح کشور خواهد بود."

 

یادآور می شود: طبق برنامه های وزارت نیرو برای تشویق سرمایه گذاران و بالا بردن انگیزه آنان برای سرمایه گذاری در نیروگاه های تجدیدپذیر، زمان خرید تضمینی برق از پنج به 20 سال افزایش یافت تا در طول برنامه ششم توسعه ظرفیت تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر به پنج هزار مگاوات افزایش یابد. برای تامین رشد روزافزون تقاضای برق ظرفیت نصب شده نیروگاه های کشور به بیش از 74 هزار مگاوات در سال 2015 رسید که این رقم در پنج سال آینده با ساخت انواع نیروگاه های جدید بیش از 100 هزار مگاوات می شود.

 

تمرکز وزارت نیرو در سال های آینده به طور عمده معطوف به تکمیل نیروگاه های گاز موجود و اضافه کردن بخش بخار به نیروگاه ها، ساخت واحدهای سیکل ترکیبی جدید، بازتوانی نیروگاه های بخاری و افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر و تولید پراکنده خواهد بود. به منظور افزایش بازده نیروگاه های تولید برق و کاهش تلفات انتقال توزیع و بهینه سازی مصرف برق، میزان تلفات برق و شبکه توزیع از 14.8 درصد به حدود 11 درصد کاهش یافته و مقرر است تلفات انرژی در شبکه های توزیع برق تا پایان برنامه ششم توسعه به 8.7 درصد برسد.

کد خبر 582613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha