خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: بانک صادرات ایران به عنوان یک بانك خصوصی و بصورت سهامی عام با نام «بانک صادرات و معادن ایران» در ١٥ شهريورماه سال ١٣٣١ طبق قوانین آن روزگار با سرمايه اوليه ٢٠ ميليون ریال كه پرداخت نيمی از آن هم با تعهد پرداخت نيمی ديگر، قابل پذيرش اداره ثبت شركتها با شماره ٣٨٣٣ تاسيس گردید. اين سرمايه با خريد ٧٦ سهم توسط دو نفر از اعضای هيأت مؤسسين بانك و سرمايه گذاری بقيه اعضای هيأت مديره تأمين گرديد و سهامداران با واگذاری سفته به هيأت مديره تعهد نمودند ٥٠ درصد بقيه تعهد خود را از محل سود ساليانه پرداخت نمايند.
بنابراین گزارش، بنیانگذاران بانک صادرات ایران با درک صحیح شرايط حاکم بر آن زمان تلاش کردند با جذب حداکثر نقدینگی در دست مردم برای اولین بار در کشور بانکی براساس اصول مشتریمداری تأسیس و در ٢٢ آبان سال ١٣٣١ با ١٣ نفر کارمند شروع به کار کرد درحالیکه خوشبین ترین افراد نیز با وجود بانکهای قدرتمند دولتی پیشرفت و موفقیت آن را پیشبینی نمیکردند. ارایه تسهیلات بانکی بهتر به مردم، ایجاد شبکه گسترده بانکی در سراسر کشور، جلب سرمایههای داخلی و پساندازهای هر چند کوچک، ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در کلیه فعالیتهای اقتصادی ازاهداف اولیه بانک صادرات بود.
این گزارش می افزاید: این بانک در راستای تعهدات و وظایفش با هدف بسترسازی هرچه بیشتر برای رونق اقتصادی، بعد از نامه خردادماه امسال بانک مرکزی، تاکنون بیش از ١٢ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط پرداخت کرده است.روابط عمومی بانک صادرات در این زمینه خبر داده است: "این بانک برای اجرای بخشنامه بانک مرکزی و با هدف ایجاد رونق اقتصادی و بکارگیری ظرفیت و توانمندی بخش های مختلف تولیدی، اختصاص اعتبار به بنگاه های کوچک و متوسط را در دستور کار خود قرار داده است.
از زمان ابلاغ بانک مرکزی در خردادماه امسال تاکنون، ١٢ هزار و ١٩٣ میلیارد ریال به یک هزار و ٢٢٧ بنگاه تسهیلات پرداخت شده است که می تواند در افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در سراسر کشور نقش ایفا کند. این بانک با بکارگیری همه امکانات و تجهیزات و استفاده از ظرفیت های ممکن، برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و اعطای تسهیلات به بخش ها و بنگاه های یاد شده گام برداشته است. از این رو تسهیلات اختصاص یافته این بانک در بخش های مختلف همچون تولیدی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی، در همه استانها پرداخت شده و تداوم این روند همچنان در دستور کار بانک صادرات ایران است."
یادآور می شود: رئیس کل بانک مرکزی نوزدهم خرداد ماه امسال در نامه ای به مدیران عامل بانک ها و موسسه های اعتباری، از آنها خواست نسبت به اختصاص حداقل 10 درصد تسهیلات بانکی به بنگاه های کوچک و متوسط برای ایجاد اشتغال، افزایش تولید و رونق اقتصادی اقدان کنند. براساس نامه بانک مرکزی، قرار است برای ایجاد اشتغال و افزایش تولید و رونق اقتصادی، هفت هزار و 500 واحد تولیدی و صنعتی که محصولات آنها دارای بازار فروش است، شناسایی شوند و از تسهیلات بانکی برای تامین سرمایه در گردش استفاده کنند.
نظر شما