به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در همایش روز ملی روستا و عشایر که در سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به مهمترین مشکلات روستاییان و عشایر گفت: مهمترین مشکلات آنان درآمد ناچیز خانوارهای روستایی است. جوانان فارغ التحصیل نیز شغل درخور شان آنان ندارند.
وی افزود: تبعیض فراوان در ارایه خدمات میان شهریان و روستاییان وجود دارد که این مشکلات را شناسایی کردیم و با راهنمایی گرفتن از خود روستاییان، اساتید دانشگاهی و افراد باتجربه اقدام به برنامه ریزی کردیم.
رضوی بیان کرد: شورای هم افزایی دستگاه های اجرایی و نهادها تشکیل دادیم. وام های کم سود و در مناطق مرزی با سود صفر را به روستاییان و عشایر پرداخت کردیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بیان کرد: در حال حاضر 350 شرکت مشارکتی و روستایی تشکیل شده است و منتظر اعلام ما هستند تا بیش از 85 شرکت را فعال کنیم.
وی با بیان اینکه حجم تقاضای واصله برای اجرای طرح های روستایی و عشایری زیاد است، گفت: سه هزار میلیارد تومان نیاز داریم که این طرح ها را اجرا کنیم اما به دلیل کمبود اعتبارات اجرای آن به تعویق افتاده است.
وی با اشاره به تفاهم نامه با سپاه گفت: در توسعه روستایی هفت استان مرزی مشارکت داشته اند. همچنین بنیاد مستضعفین نیز 20 میلیارد تومان برای پرداخت وام به روستاییان داده است که به حساب بانک سینا واریز می شود و استانداران می توانند دستور توزیع آن را بدهند که نرخ این وام 8 درصد است.
به گفته رضوی، اعتبار 500 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای توسعه 10 روستای محروم اختصاص یافته است.
وی خواستار تشکیل سازمان دهیاری در سطح روستاها، تخصیص 100 درصدی اعتبارات، ردیف بودجه مستقل شد.
وی در پایان نیز بیان کرد: جمعیت روستایی در سال 1383 تا 93 رو به کاهش بوده و از 33 درصد به 28.6 درصد رسیده اما در کشور اروپایی همانند اتریش نرخ جمعیت روستایی 34 درصد بوده است.
نظر شما