به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمد حسنی، رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز (2 آبان) در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری دومین همایش تبلیغ و هنر با آیت الله سعیدی، عنوان کرد: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه پس از انقلاب اسلامی، فعالیتهای هنری و فرهنگی را تحت عنوان مرکز فرهنگی هنری انجام میدهد و بحثهای تولید، جشنواره ای، حوزههای تجسمی و ... را تحت پوشش قرار میدهد.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: بحث هنر و امر تبلیغ دین از جمله برنامههایی است که توسط مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی دنبال میشود، در این راستا، همایش هنر و تبلیغ با موضوع کتاب آرایی دینی در فرهنگ و تمدن اسلامی برگزار میشود.
حسنی یادآور شد: با توجه به گسترش رسانهها و به ویژه فضای مجازی، دسترسیهای آسان به رسانه، بحث مطالعه و فرهنگ مطالعه را مورد تهدید قرار داده است و مقام معظم رهبری (مدظله) به این مسأله تأکید زیادی داشتند.
وی تصریح کرد: رسانهها باید در تبلیغ کتابخوانی ورود داشته باشند و اهمیت حوزه کتاب و کتابخوانی و تأثیرگذاری کتاب و کتابخوانی بر فرهنگ عمومی جامعه بر کسی پوشیده نیست.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی بیان داشت: دیرپا ترین هنر دینی و اسلامی، هنر کتاب آرایی بوده است و کتاب آرایی ابعاد تمدنی در تمدن اسلامی و به ویژه تمدن شیعی دارد؛ خوشنویسی، جلدسازی به ویژه در قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفته است.
حسنی با بیان این که نقش شیعه در کتاب آرایی دینی در فرهنگ و تمدن اسلامی برجسته تر بوده است، گفت: ضرورت روز و قدمت تمدن کتاب آرایی اهمیت برگزاری جشنواره کتاب آرایی دینی را نشان میدهد.
وی بیان کرد: نقش کتاب آرایی در فرهنگ و تمدن سازی اسلامی وجود داشته است و مجموعه دینی حوزه علمیه به این امر توجه داشته است و آن را مورد تأمل قرار داده است و چالشها و ظرفیتهای این بحث مورد بررسی قرار داده است.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی یادآور شد: فراخوان دومین جشنواره تبلیغ و هنر از ابتدای سال صورت گرفت؛ تا کنون در حوزههای نظری و پژوهشی نزدیک 50 مقاله به دبیرخانه ارسال شده است اما در حوزه تجسمی نزدیک 500 اثر دریافت شده است و با توجه به آثاری که دبیرخانه در حال گردآوری است، در مجموع، هزار عنوان در حوزه تجسمی خواهیم داشت.
حسنی تصریح کرد: در این جشنواره، از پیشکسوتان حوزه تجلیل میشود؛ در بحث کتاب و کتابخوانی به ویژه کسانی که محتوا محور هستند، کمتر به صحاف، ناشر، صفحه آرا توجه کرده اند، به طور معمول در محافل صنفی به این قشر توجه میشود، اما در اکثر مجموعهها به محتوا توجه بیشتری شده است و به ابعاد هنری معماری کتاب توجه جدی نشده است و در این جشنواره این اتفاق افتاده است.
وی با بیان این که معماری کتاب باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: آستان مقدس حضرت معصومه (س) در این جشنواره همکاری دارد و ما از آستان مقدس سپاسگزاریم، به ویژه حرمهای مقدس در بحث کتاب آرایی دینی و مخازن کتابهای دینی پیشرو هستند.
نظر شما