همه چیز درباره سد  کارون ۳؛ یکی از برترین سدهای بتنی جهان

خبرگزاری شبستان: سد کارون ۳ یکی از بزرگ‌ترین سدهای ایران دارای نیروگاهی با تولید سالیانه ۴۱۷۲ میلیون کیلووات ساعت انرژی یکی از بزرگترین نیروگاه‌های برق‌آبی کشور است که در بین برترین سدهای بتنی جهان قرار گرفته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سد کارون ۳ یکی از بزرگ‌ترین سدهای ایران است که بر روی رودخانه کارون در شهرستان ایذه شهر دهدز در جنوب غربی ایران احداث شده‌است. نیروگاه این سد در حال حاضر با تولید سالیانه ۴۱۷۲ میلیون کیلووات ساعت انرژی یکی از بزرگترین نیروگاه‌های برق‌آبی کشور است. هدف از احداث سد و نیروگاه کارون ۳، تأمین بخشی از برق مورد نیاز کشور ایران و نیز کنترل سیلاب‌های مخرب است.

 

بنابراین گزارش، ساختگاه سد و نیروگاه کارون ۳، در ۲۸ کیلومتری شرق شهرستان ایذه و در فاصله ۶۱۰ کیلومتری مصب رودخانه کارون در شمال شرقی استان خوزستان است. این طرح در حدود ۱۲۰ کیلومتری بالادست سد شهید عباسپور (کارون ۱) قرار دارد. فاصله هوایی طرح کارون ۳ از اهواز، تقریباً ۱۴۰ کیلومتر است. ارتفاع بدنه سد ۲۰۵ متر و حجم مخزن سد ۳ میلیارد متر مکعب است. عملیات اجرایی این طرح در سال ۱۳۷۳ آغاز و در سال ۱۳۸۳ به پایان رسیده است. از زمان آبگیری سدکارون۳ تاکنون بیش از ۸ سیلاب با دبی بیش از ۲۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه توسط این سد مهار شده است که از آن جمله می‌توان به دو سیلاب ۶۵۰۰ و یک سیلاب ۴۳۰۰ مترمکعب بر ثانیه اشاره کرد. در حال حاضر پروژه سد و نیروگاه کارون 3 به انتخاب برگزارکنندگان دومین همایش بین المللی سدهای بزرگ بتنی، در بین برترین سدهای بتنی جهان قرار گرفته است.

 

این گزارش می افزاید: پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو در این زمینه نوشته است: "براساس اعلام کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، این انتخاب پس از ارزیابی در میان سدهای بزرگ بتنی دنیا صورت گرفت و پروژه کارون 3 به همراه سه پروژه دیگر به عنوان برنده این جایزه انتخاب شده است. براساس ارزیابی به عمل آمده توسط هیات داوران متشکل از 10 متخصص برجسته سدسازی که انجام شده، بیشترین توجه و تمرکز داوران بر شاخص طراحی و اجرای سد بود."

 

یادآور می شود: ساخت سد بتنی دوقوسی به ارتفاع 205 متر برای ذخیره آب، کنترل سیلاب و بالا بردن قدرت تنظیم آب برای مصارف شرب و کشاورزی و ساخت نیروگاه به ظرفیت دو هزار و 280 مگاوات برای تولید سالیانه چهار هزار و 172 گیگاوات ساعت انرژی برق و کنترل فرکانس و افزایش پایداری شبکه برق سراسری، اهداف اصلی این پروژه اند.

کد خبر 582334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha