به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حمیدرضا قلمکاری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان ظهر شنبه در دهمین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان اظهار داشت: اگرچه رشد صنعت کشاورزی در برنامههای اول تا پنجم توسعه با همت بلند کشاورزان و علی رغم مشکلات و معضلات بسیار روندی صعودی داشته است اما به هرحال جایگاه کنونی صنعت کشاورزی جایگاه ایده آل و اصلی آن نیست .
رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه صادرات محصولات کشاورزی در سال 95 نسبت به سال 94 از لحاظ وزنی و ارزشی کاهش یافته است اظهار داشت : محصولات صادراتی کشاورزی را، محصولاتی آب بر مانند هندوانه تشکیل داده است که این موضوع با در نظر گرفتن مشکلات آبی کشور و مسئله صادرات آب مجازی بسیار جای تامل و بازنگری دارد .
قلمکاری خوداتکایی را از مفاهیم اصلی در اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد : کشاورزی از جمله مهمترین مولفههای اقتصاد مقاومتی است و ما اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی و چشم اندازه 20 ساله کشور را جامه عمل بپوشانیم باید برای صنعت کشاورزی نگاهی جدید و مدیریتی دقیق داشته باشیم .
وی با بیان اینکه مساله آب و محیط زیست دو فاکتور اساسی در دست یابی به امنیت غذایی است تاکید کرد : اگر واقعا به دنبال خوداتکایی، امنیت غذایی و ایجاد اشتغال هستیم باید برای مسائل و معضلات کشاورزان ازجمله آب لازم در این بخش برنامه و مدیریت صحیح داشته باشیم .
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان در تولید برخی از محصولات زراعی، باغی و دامی همیشه جزء استانهای برتر کشور بوده است تصریح کرد: اصفهان یک استان صنعتی است و با رونق کشاورزی میتواند تبدیل به یک استان فراصنعتی با همه ابعاد توسعه پیشین وپسین زنجیره غذایی شود البته این درصورتی است که ابتدا مساله اب و زاینده رود حل شود.
وی اضافه کرد: براین اساس لازم است یک برنامهریزی جامع جهت ایجاد کارگروه ملی «نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب» انجام و به مدیریت های سلیقهای و منطقهای این حوضه ی آبریز پایان دهد .
قلمکاری با طرح این پرسش که مگر چه چیز زاینده رود کمتر از دریاچه ی ارومیه است گفت :زاینده رود فقط برای اصفهان نیست ،زاینده رود قلب تپنده فلات مرکزی است که باید تبدیل به یک رستاخیزو مطالبه ملی شود همچنین میتوان انتظار داشت با همت عالی دولت و با تعیین کارگروه ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب مشابه آنچه در درباچه ارومیه انجام پذیرفته است زاینده رود بار دیگر زنده شود .
نظر شما