به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، اصغر زارعان امروز (1 آبان) در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته ای کشور در دانشگاه بیرجند اظهار داشت: دانشگاه بیرجند یکی از قطب های علمی کشور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در دنیا ثابت شده است که هر کشوری برای رشد باید یک صنعت را به عنوان نمونه انتخاب کند، گفت: ایران نیز صنعت هسته ای را برای رشد سرلوحه خود قرار داد تا بتواند در این عرصه به صورت بومی انرژی پایدار خود را بعد از اتمام انرژی نفت ادامه دهد.
دستیار ارشد رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه ما صنعت هسته ای را برای تولید برق اتمی در دستور کار قرار داریم، افزود: اولین نیروگاه تولید الکتریسیته با استفاده از صنعت هسته ای در بوشهر راه اندازی شده است.
زارعان با اشاره به اینکه جز نادرترین کشورها در عرصه چرخه سوخت بومی هستیم، تصریح کرد: دستیابی به چرخه سوخت بومی افتخار و عزتی برای کشور است و با یافتن حلقههای مفقود صنعت هسته ای برای رسیدن به هدف نهایی تلاش خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در سه بعد فنی، حقوقی و سیاسی پرونده هسته ای دنبال می شود، اظهار داشت: اکنون نقاط مستعد پرتوزایی در سطح کشور را شناسایی کرده ایم.
دستیار ارشد رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با توجه به اینکه در موضوع برجام مسئله آب سنگین اراک بسیار مورد توجه طرف مقابل بود، گفت: کارخانه آب سنگین اراک با ظرفیت 20 تن در سال مشغول به کار است و ظرفیت ثابت برای تولید آب سنگین در اراک 130 تن در سال است.
زارعان با اشاره به اینکه در مذاکرات برجام طرف مقابل درنظر داشت که هیچ راکتوری در ایران وجود نداشته باشد، افزود: مقام معظم رهبری به تیم مذاکره کننده ایران ابلاغ کردند که هیچ وقت تولید آب سنگین اراک نباید کند شود و در نهایت راکتور آب سنگین اراک حفظ شد و راکتور آب سنگین اراک مدرنیزه خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه آب سنگین اراک بیش 95 درصد خلوص دارد، تصریح کرد: کسانی که خلوص آب سنگین اراک را قبول نداشتند اکنون به خرید آن می کنند و امروز آمریکاییها به دنبال این هستند که تنها خودشان آب سنگین را تولید کنند و بسیاری از کشورها را تحت فشار قرار دادند تا از تولید آب سنگین دست بردارند.
دستیار ارشد رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه بعد از برجام هیچ خللی در تولید آب سنگین اراک ایجاد نشده است، گفت: هیچ گونه کاهش در تولید آب سنگین نداشته ایم و با اقتدار به تولید آن ادامه می دهیم.
زارعان با اشاره به اینکه رمز موفقیت کشور ایستادگی، خودباوری و رهنمودهای مقام معظم رهبری است، افزود: با وجود تحریمهای مختلف ایستادگی کردیم و توانستیم اقدامات خوبی را انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه با توسعه فناوری هسته ای سبب دستیابی به علوم جدیدی می شود، اظهار داشت: در صنعت هسته ای کلمه «نمی توانیم» وجود ندارد.
دستیار ارشد رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به دلیل اینکه چرا دشمن نمی خواهد ایران صنعت هسته ای داشته باشد اشاره کرد و گفت: دلیلش این است که صنعت هسته ای می تواند قدرت دیگر صنایع را بالا ببرد و هم سوی قدرت خود بکند.
زارعان با توجه به اینکه یکی از دلایل برگزاری نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته ای تقویت ارتباط با دانشگاهها با صنعت هسته ای است، افزود: با ایجاد پیوند بین دانشگاه و صنعت هسته ای برای دانشجویان پروژههایی تعریف کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تاسیسات هسته ای فردو کابوسی برای دشمنان است، اظهار داشت: تاسیسات هسته ای فردو ضامن نطنز محسوب می شود و درخواست دشمنان در مذاکرات برجام تعطیلی کامل تاسیسات هسته ای فردو بود و توانستیم ضمن حفظ فردو به فعالیتهای هسته ای خود رسمیت بدهیم.
زارعان در پایان خاطرنشان کرد: برای کسب موفقیت بیشتر باید به ظرفیت و پتانسیلهای داخل نگاه کنیم.
نظر شما