قاهره به تهران و مسکو نزدیک شد/پذیرش دعوت روحانی از سوی رئیس جمهور مجارستان

خبرگزاری شبستان:قاهره به تهران و مسکو نزدیک شد، تقویت مواضع ایران در مذاکرات سوریه، توضیح سفیر ترکیه درباره احضارش به وزارت امور خارجه ایران، پذیرش دعوت روحانی از سوی رئیس جمهور مجارستان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: قاهره به تهران و مسکو نزدیک شد، تقویت مواضع ایران در مذاکرات سوریه، توضیح سفیر ترکیه درباره احضارش به وزارت امور خارجه ایران، پذیرش دعوت روحانی از سوی رئیس جمهور مجارستان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

رئیس جمهور مجارستان دعوت روحانی برای سفر به ایران را پذیرفت

رئیس جمهور مجارستان با ابراز آمادگی کشورش برای همکاری با ایران در همه زمینه‌ها، دعوت حسن روحانی برای سفر به جمهوری اسلامی را پذیرفت.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «غلامعلی رجبی یزدی» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در بوداپست در دیدار با «یانوش ادر» رئیس جمهور مجارستان، استوارنامه خود را به وی تقدیم کرد و ضمن ابلاغ سلام‌های گرم رئیس جمهور کشورمان، از وی برای سفر به ایران دعوت کرد که مورد قبول رئیس جمهور مجارستان قرار گرفت.

در این ملاقات رئیس جمهور مجارستان با اشاره به تعداد قابل توجه دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های کشورش اظهار داشت: حضور این تعداد دانشجوی ایرانی در مجارستان بستر مناسبی را برای افزایش همکاری‌های دو کشور در بخش‌های مختلف فراهم ساخته و لذا بوداپست و تهران می‌توانند علاوه بر همکاری در بخش‌های پزشکی، در زمینه‌های کشاورزی، مهندسی و تکنولوژی اطلاعات نیز همکاری‌های خود را ارتقاء و توسعه دهند.

یانوش ادر با اشاره به توانایی‌های کشورش در زمینه مدیریت آب اعلام آمادگی کرد که مجارستان تجارب خود در بخش مدیریت آب و همچنین روش‌های کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و مبارزه با تغییرات آب و هوایی را در اختیار ایران قرار دهد.

در این ملاقات سفیر کشورمان در مجارستان با اشاره به اینکه ایران در منطقه‌ای کم آب قرار گرفته، از سخنان رئیس جمهور مجارستان برای انتقال تجارب این کشور در زمینه مدیریت آب به ایران استقبال کرد و اظهار داشت: اراده سیاسی مقامات دو کشور برای توسعه همکاری‌های دوجانبه در تمام بخش‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی این نوید را می‌دهد که در آینده شاهد گسترش روابط تهران و بوداپست به صورت فراگیر باشیم.

رجبی یزدی با اشاره به سفر سال گذشته ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان به تهران و دیدارهای انجام شده با مقامات عالیرتبه کشورمان که منجر به امضای ده یادداشت تفاهم همکاری بین دو کشور شد، تاکید کرد که در سال جاری باید تمام تلاش خود را برای اجرایی کردن این قراردادها به کار بسته و زمینه را برای عملیاتی کردن آنها فراهم سازیم.

سفیر کشورمان در بوداپست به اشاره به اهمیت همکاری‌های پارلمانی بین دو کشور به سفر رئیس پارلمان مجارستان به تهران در آینده نزدیک اشاره کرد و افزایش رفت و آمدهای سیاسی و اقتصادی بین مقامات دو کشور و همچنین همکاری‌های بانکی و نفتی بین جمهوری اسلامی ایران و مجارستان را مهم ارزیابی کرده و خواهان افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور شد که با موافقت رئیس جمهور مجارستان روبرو شد.

شایان توجه است که بعد از مراسم تقدیم استوارنامه، سفیر کشورمان در بوداپست با حضور در مقبره سرباز گمنام ضمن تقدیم دسته گل بر مزار سرباز گمنام، ادای احترام کرد. این مراسم که با حضور دیپلمات‌های سفارت کشورمان در بوداپست؛ مسئولان تشریفات وزارت امور خارجه مجارستان و گارد احترام ارتش همراه بود با نواختن مارش نظامی به پایان رسید.

مهر:

مراسم یادبود مقاومت ملت ایران در جنگ تحمیلی در بیروت

مراسم یادبود مقاومت ملت ایران در برابر جنگ تحمیلی دیشب در بیروت پایتخت لبنان برگزار شد. بر اساس این گزارش این مراسم به دعوت مشاور نظامی سفارت جمهوری اسلامی ایران و با حضور و سخنرانی «محمد فتحعلی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سالن همایش های هتل فینیسیا منعقد شد.

مستشاران نظامی سفارتهای مختلف در بیروت، در این مراسم حضور یافتند. وابسته های نظامی سفارتهای کانادا، آمریکا، و عربستان، تنها غایبان این مراسم بودند.

همچنین سفرای سوریه، اندونزی، مالزی و فلسطین، نماینده فرمانده ارتش لبنان، نماینده مدیرکل نیروهای انتظامی لبنان، رییس یگان حراست از سفارتخانه ها، نماینده مدیرکل نیروهای امنیت داخلی، نماینده مدیرکل سازمان امنیت دولت و بسیاری از شخصیتهای خارجی و لبنانی حضور داشتند.

به همین مناسبت سفیر محترم سخنرانی نمود و اعلام کرد: این جنگ با هدف نابودی انقلاب اسلامی و ارزشهای آن یعنی استقلال و آزادی به ملت ایران تحمیل شد.

وی در سخنانش تاکید کرد ایران پشتیبان واقعی و عمق استراتژیک برای ملتهای آزاده در برابر اشغالگران صهیونیست و تروریستهای تکفیری خواهد ماند و تلاش می کند دنیایی مملو از صلح و استقرار که بر اساس کرامت انسانی و اعتدال و پرهیز از تندروی است بسازد.

فتحعلی تاکید کرد در کنار ملت مظلوم فلسطین و مقاومت شریف و قهرمان آن در برابر اشغالگران صهیونیست، و ملت مظلوم یمن ایستاده ایم و در برابر توطئه بین المللی که مواضع سوریه را مورد هجوم قرار داده می ایستیم و خواهان توقف پشتیبانی از تروریستها می باشیم و می خواهیم راه حل سیاسی برای جلوگیری از خونریزی پیدا شود.

وی به پشتیبانی ایران از ملت، حکومت،ارتش و مقاومت لبنان اشاره کرد و تاکید کرد وحدت ملی لبنان برنده ترین سلاح در برابر دشمن صهیونیستی و تمام خطرهای پیش رو است و به آنچه فرزندان این میهن دورش گرد می آیند احترام می گذاریم.

باشگاه خبرنگاران جوان:

توضیح سفیر ترکیه درباره احضارش به وزارت امور خارجه ایران

"رضا هاکان تکین،" سفیر ترکیه در ایران، درباره ادعای احضارش به وزارت امور خارجه ایران با اشاره به بیانیه مشترکی که سیزدهم اکتبر (22 مهر) در نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه در ریاض صادر شد، اظهار داشت: وزارت امور خارجه ایران شنبه  گذشته مرا در ارتباط با این موضوع دعوت و مقامات ایرانی دیدگاهشان را درباره این موضوع با من در میان گذاشتند.

وی گفت : من روز یکشنبه به وزارت امور خارجه ایران رفتم و در این باره توضیحاتی را به مقامات ایرانی ارائه کردم.

تکین افزود: رسانه های ایران این گونه وانمود کردند که من به علت اظهارات برخی دولتمردان ترکیه درباره ایران و موصل به وزارت امور خارجه ایران احضار شده ام.

وی تأکید کرد،‌ دیدار من با مقامات وزارت امور خارجه ایران ارتباطی با این موضوع نداشت.

گاردین: قاهره به تهران و مسکو نزدیک شد/تقویت مواضع ایران در مذاکرات سوریه

روزنامه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی نوشت: «محمد جواد ظریف،» وزیر امور خارجه ایران، شخصا خواستار حضور مصر در مذاکرات مهم آخر هفته گذشته در ارتباط با سوریه شد، اقدامی که سبب بروز نگرانی‌هایی در این باره شد که قاهره در حال فاصله گرفتن از موضع سنتی خود در حمایت از غرب در منطقه است.

مذاکراتی که «جان کری،» وزیر امور خارجه آمریکا، شنبه گذشته در لوزان سوئیس برگزار کرد نتوانست سبب رسیدن به راهبردی مشترک با روسیه به منظور پایان دادن به نزاع در سوریه شود که شش سال است ادامه دارد.

روزنامه گاردین در جریان ایمیل هایی قرار گرفته است که نشان می دهد ظریف از کری خواست تیم قاهره نیز در مذاکرات لوزان حضور داشته باشند. زمانی که وزیر امور خارجه آمریکا پیشنهاد مذاکرات با حضور شش کشور را مطرح کرد تا «ببیند آیا یک منطق جدید می تواند» در ارتباط با سوریه کمک کننده باشد، ظریف پاسخ داد: «چرا مصر نتواند در این روند حضور باشد؟»

در ادامه گزارش آمده است: ایران تنها زمانی با حضور در نشست لوزان موافقت کرد که حضور وزرای امور خارجه مصر و عراق نیز در آن گفتگوها قطعی شد. هر دو کشور از موضع ایران در پشتیبانی از اسد حمایت می کنند،‌ اما موضع مصر در این میان مهم است زیرا این کشور پرجمعیت ترین کشور عربی سنی در غرب آسیا محسوب می شود.

اعمال نفوذ برای حضور مقامات مصری در مذاکرات لوزان چند روز قبل از آن آغاز شد که مصر با رأی دادن در حمایت از روسیه در رد پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در ارتباط با سوریه سبب شوکه شدن عربستان سعودی -حمایت کننده مالی‌اش- شد. در سازمان ملل متحد، نماینده عربستان سعودی تصمیم مصر را «دردناک» توصیف کرد. یک روز پس از آن، ریاض ارائه کمک های نفتی خود را به مصر به حالت تعلیق در آورد؛ کمک‌هایی که حجم ماهانه آن هفت‌صد هزار تن فرآورده‌های نفتی تخمین زده می‌شود.

نگارنده گزارش در ادامه می‌افزاید: این نخستین مناقشه آشکار بین مصر و عربستان سعودی از زمانی محسوب می‌شود که «عبدالفتاح السیسی،» رئیس جمهور مصر، در سال دو هزار و سیزده محمد مرسی از اخوان المسلمین را برکنار کرد. از آن زمان، عربستان سعودی میلیاردها دلار در اختیار مصر قرار داد که به سر پا نگه داشته شدن اقتصاد شکننده این کشور کمک کرده است.

از نظر تهران، مصر یکی از قطب های فرهنگی جهان عرب محسوب می شود. بیش از یک چهارم جمعیت عرب در این کشور زندگی می کنند. قاهره می‌تواند یک عامل توازن در مقابل خصومت عربستان سعودی در دیپلماسی پر خطر بر سر وضعیت سوریه در آینده باشد.

با این حال، مصر و ایران بر سر حمایت از نظام اسد در سوریه و استقبال از همکاری های نظامی با روسیه به یکدیگر نزدیک‌تر شده اند.

برخی کارشناسان سیاسی معتقدند اقدامات مصر کاملا ماهیت تاکتیکی دارند. «اچ ای هلیِر،» کارشناس شورای آتلانتیک و موسسه خدمات واحد سلطنتی لندن، در این خصوص گفت:‌ «مصر چشم انداز خاص خود را درباره سوریه دارد که با رویکرد ایران هم گرایی دارد.»

مصر خواهان وجود یک سوریه باثبات است و همچنین درباره گروه‌های تروریستی و تندروها ابراز نگرانی می کند که نگرانی بجایی است. از سوی دیگر، مصر اغلب به روس‌ها نزدیک می شود و به نظر می‌رسد قاهره می‌خواهد به غرب نشان دهد گزینه‌هایی برای خود دارد.

ایرنا:

موسسه امور بین الملل استرالیا : کانبرا می تواند میانجی ایران و عربستان باشد

کوالالامپور – ایرنا – تارنمای موسسه امور بین الملل استرالیا روز شنبه نوشت که کانبرا با توجه به موضعی که در خاورمیانه و در ارتباط با کشورهای منطقه دارد، می تواند میانجیگر مناسبی برای حل تنش های ایران و عربستان باشد.

یک استاد سیاست آسیای مرکزی و خاورمیانه در دانشگاهی در استرالیا طی مقاله ای در تارنمای این موسسه نوشت: استرالیا روابط خوبی با عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و همچنین ایران دارد. حسن نیت زیادی نسبت به استرالیا در سراسر منطقه وجود دارد، اما از این سرمایه به اندازۀ واقعی استفاده نشده و استرالیا کمتر از وزن واقعی خود مورد استفاده قرار گرفته است.

در این مقاله آمده است: 'استیون سیوبو' وزیر سرمایه گذاری، گردشگری و تجارت استرالیا اواخر ماه سپتامبربا هدف بازسازی پیمان های تجاری خود در راس هیاتی تجاری عازم ایران شد. به نشانه سطح تعهدات و انتظارات، این وزیر استرالیایی دفتر این کشور در ایران را که در سال 2010 به دلیل تحریم های تحمیل شده بین المللی علیه ایران تعطیل شده بود، بازگشایی کرد.

'شهرام اکبرزاده' استاد سیاست آسیای مرکزی و خاورمیانه در دانشگاه دیکین نوشت: استرالیا در جستجوی فرصت های جدید در بازار پرسود خاورمیانه است. با لغو تحریم ها علیه ایران، تهران نیز در جستجوی صادرات بیشتر به استرالیا است. با این وجود همچنان خطرات جدی برای سرمایه گذاری و منافع استرالیا در آینده وجود دارد.

وی نوشت: علاوه بر برخی خط قرمزها، شمار زیادی از مسائل بی ثبات کننده منطقه ای وجود دارد که منافع استرالیا را در خطر می اندازند. استرالیا نمی تواند در حاشیه بنشیند و نظاره گر گسترش هرج و مرج در منطقه باشد.

بر اساس این مقاله، تنش های بین ایران و عربستان سعودی به سطح بی سابقه ای رسیده است. دولت ها، یکدیگر را متهم به ارتکاب اشتباه می کنند و در جستجوی قرار دادن متحدان خود در مقابل دیگری هستند، مانند دو ارتش مخالف که قصد حمله به یکدیگر را دارند. آخرین مورد افزایش تنش ها بین دو کشور را می توان در تصمیم عربستان سعودی در ممنوعیت ورود زائران ایرانی حج امسال مشاهده کرد. این تنش ها خود را به صورت یک جنگ لفظی آشکار نشان داده است.

تارنمای موسسه امور بین الملل استرالیا در ادامه به ارائه بخش هایی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی و 'محمد جواد ظریف' وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران علیه عربستان و همچنین سخنان برخی از مقامات سعودی علیه ایران پرداخت.

به اعتقاد نویسنده این مقاله، این شرایط نمی تواند برای هیچ فردی خوب باشد، نه برای مردمی که در عراق و سوریه زندگی خود را از دست می دهند، نه برای دولت های منطقه که قصد دارند آتش تنفرهای فرقه ای را خاموش کنند و نه برای همکاری های بین المللی که تجارت آنها در خطر قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه هیچ گروهی، حتی ایران و عربستان، از افزایش تنش های نفع نمی برند، نوشت: با وجود این شرایط تاکنون تلاشی برای کاهش تنش ها انجام نشده است.

نویسنده این مقاله با توجه به این شرایط نوشت: اکنون نیازی برای یک میانجی صادق وجود دارد، نقشی که نمی توان آن را به روسیه یا آمریکا سپرد، زیرا هر یک از این دو کشور یا از ایران و یا از عربستان سعودی حمایت می کنند. لذا، این یک فرصت برای استرالیا به وجود آورده است.

وی یادآور شد: استرالیا با عربستان سعودی و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روابط خوبی دارد و همچنین جزو نخستین کشورهایی بود که از توافق هسته ای ایران استقبال کرد و برای آغاز روابط دوجانبه تجاری تلاش کرد.

به اعتقاد نویسنده این مقاله، استرالیا نیاز است تا حوزه دید خود را وسعت بخشد و طرح بلندپروازانه تری داشته باشد. حمایت از توافق بین ایران و عربستان سعودی یک هدف بلندپروازانه و باارزش است و استرالیا می تواند در این زمینه پیشرو باشد و باعث ارتقاء جایگاه خود شود.

کد خبر 582071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha