مدرسه عامل اعتیاد نیست/ آمار دانش آموزان معتاد نامعلوم است

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از تحقیق در زمینه اعتیاد استقبال می کنم، افزود: اعتیاد دانش‌آموزان ممکن است هزار و یک دلیل داشته باشد و هیچ کارشناسی اعلام نمی‌کند که عامل اعتیاد مدرسه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به نقش خبر در جامعه گفت: اگر بتوانیم اخبار را آن‌گونه که هست از مسئولان به جامعه منتقل کنیم، قطعا جامعه به خدمت‌رسانی، رشد، توسعه و پیشرفت نزدیک می‌شود که در همین جا نقش مهم خبرنگاران خودنمایی می کند. در واقع باید مطالب بر اساس واقعیت نوشته شود، نه اینکه وزیر جزو چه گروه و چه حزبی است.

 

رضایت وزیر آموزش و پرورش از خبرنگاران  

وی افزود: در طول دوره‌ای که در خدمت شما بودیم از قریب به اتفاق خبرنگارانی که با ما بودند رضایت دارم، خبرها را واقعی و صادقانه منتشر می‌کردند، این رضایت حاکی از آن است که شما کار خود را صادقانه برای جامعه و نه برای من انجام داده‌اید.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تأثیر خبر در دنیا اظهار کرد: این موضوع آن‌قدر در سطح جهانی مؤثر است که هزاران فرد و مسئول نمی‌توانند اثرات آن را جبران کنند.

 

از تحقیق در زمینه اعتیاد استقبال می کنم

حاجی‌بابایی در مورد وضعیت اعتیاد در میان دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: خبری از آمار و ارقام نداریم، اما اگر تحقیقی در این مورد باشد، استقبال می‌کنیم. تمام دستگاه‌های گوناگون به طور جدی اخبار روز را در این مورد دنبال می‌کنند، اما اینکه نیازمند بیان باشد یا نه خود وزارتخانه می‌داند که بگوید یا نگوید.

 

کدام خانواده حاضر است بگوید چند معتاد دارد؟

وی ادامه داد: برخورد ما با دانش‌آموز معتاد مانند برخورد با دانش‌آموز بیماری است که مبتلا به آنفولانزا شده و فورا باید برای درمان به مراکز بهداشتی منتقل شود، من هیچ‌وقت تکذیب نکردم که دانش‌آموز معتاد نداریم، نظام تعلیم و تربیت جایگاهی دارد و مأمن و جایگاه خانواده‌ها است، اما کدام خانواده حاضر است بگوید چند معتاد دارد.

 

حاجی‌بابایی گفت: کدام پدر و مادری رسما اعلام می‌کند که من چند فرزند معتاد دارم، مگر اینکه آب از سر او گذشته باشد. اعتیاد دانش‌آموزان ممکن است هزار و یک دلیل داشته باشد و هیچ کارشناسی اعلام نمی‌کند که عامل اعتیاد مدرسه است. مسایل اجتماعی، اقتصادی، فردی و شخصیتی و هزاران نکته دیگر در این زمینه وجود دارد تا یک فرآیند شکل بگیرد. بنده همیشه از کسی که آماری در هر زمینه ارائه می‌دهد، دلیل می‌خواهم.

 

زدن برچسب ناامنی همه چیز را از آموزش و پرورش می گیرد

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اگر بگویند مدرسه امن نیست چه چیزی برای آموزش و پرورش باقی می‌ماند. در مدرسه ممکن است همه نوع مشکل به وجود آید، مدرسه هم یک نهاد اجتماعی است، کدام نهاد اجتماعی مشکل ندارد؟

 

کمتر از 7 درصد مدارس در شیفت بعداز ظهر هستند

وی در مورد چرخشی بودن مقطع ابتدایی و مشکلاتی که برای والدین شاغل ایجاد می‌شود، گفت: اصل سیاست ما این است که درس دادن به بچه‌ها در نوبت صبح باشد. در حقیقت درس دادن به آنها در نوبت بعدازظهر ظلم است. سعی ما بر این است که در نوبت بعدازظهر اصلا دانش‌آموز نداشته باشیم.

 

حاجی‌بابایی با بیان اینکه هزاران مدرسه از شیفت بعدازظهر به صبح منتقل شده‌اند، اظهار کرد: انتقال مدارس به نوبت صبح با حفظ خط قرمز تراکم و فضا و امکانات مناسب است. در شهر تهران حدود پنج هزار مدرسه دولتی و غیردولتی وجود دارد. کل مدارسی که در نوبت بعدازظهر هستند 403 مدرسه است که کمتر از 10 درصد یعنی هفت درصد هستند.

 

وی ادامه داد: در نوبت صبح فضا مهم است. اگر دبیرستان و راهنمایی هم می‌توانند به صبح منتقل شوند مانعی ندارد، اما در مواردی که فضای مناسب برای صبح وجود ندارد به همان شیوه سال قبل به فعالیت خود ادامه می دهند.

 

مشکل ساخت مدارس در شهرک ها

حاجی‌بابایی تصریح کرد: در برخی محله‌ها ساختمان‌های بزرگی است که مقطع راهنمایی در شیفت صبح آن مشغول به تحصیل هستند، اما تعداد دانش‌آموزان  با توجه به فضا کافی نیست. حال اگر در این محله سه دبستان در شیفت بعدازظهر باشد به راحتی می‌توان در این مدرسه راهنمایی آنها را به شیفت صبح منتقل کرد، پس می‌توانند مدیران مدارس از این جابجایی استفاده کنند، البته اصل انتقال دانش‌آموز از صبح به بعدازظهر نباید نگرانی‌ای برای والدین ایجاد کند.

 

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از صد درصد مدارس بعدازظهر 80 درصد به شیفت صبح منتقل شده‌اند، تصریح کرد: مدارس نیمه‌کاره که تمام شوند بسیاری از مدارس شیفت ظهر نیز به صبح منتقل می‌شوند، این اصلی است که در کل کشور اجرا می‌شود. همچنین در هر جایی که انجمن اولیا و مربیان توافق داشته باشند، می‌توانند مدرسه را به صورت چرخشی اداره کنند، در غیر این صورت مدارس صبحی باشند.

 

قانونی در زمینه منع تعطیلی پنجشنبه ها در آموزش و پرورش نیست

وی با بیان اینکه قانونی در مورد تعطیل نبودن پنج‌شنبه‌ها وجود ندارد، اظهار کرد: مگر تاکنون قانونی دارید که بگوید دانشگاه‌ها چه روزی درس‌های خود را ارائه دهند. در طول 100 سال تدوین قانونی در کشور قانونی وجود ندارد که بگوید دانش‌آموز در چه روزی درس بخواند و یا اینکه چند ساعت درس داشته باشد. این موضوع از اختیارات شورای عالی آموزش و پرورش است که مجلس شورای اسلامی قانون این شورا را تصویب کرده است.

 

وی ادامه داد: در قانون مدیریت خدمات کشوری آمده است که جز دانشگاه‌ها و ادارات، کار باید شش روز باشد؛ اما برنامه‌ریزی برای پنج روز در مدرسه نیازمند قانون نیست. هم‌اکنون 25 سال است که مدارس شبانه‌روزی در سطح روستا پنج‌شنبه‌ها را تعطیل هستند. همچنین مدارس نمونه دولتی در کشور نیز این روز را تعطیل می‌کنند و هیچ مشکلی برایشان ایجاد نمی‌شود.

 

حاجی‌بابایی در مورد ساخت مدارس اظهار کرد: با توافقاتی که با وزیر مسکن، وزیر کشور و نوسازی مدارس داشتیم، قرار شد در برخی محلات اسکلت ساختمان را وزارت راه و شهرسازی بسازد و ما بقیه مراحل را  ما تکمیل کنیم، اما آموزش و پرورش در ساخت مدارس در شهرک‌ها با مشکل مواجه است و ما به دنبال حل این موضوع هستیم.

 

همکاری بازنشتگان مشکل بیمه طلایی را حل می کند 

وی پیرامون بیمه بازنشستگان و مشکلات آنها اظهار کرد: این مشکل از آنجا است که بازنشستگان فقط شخص خود را بیمه می‌کنند، اما ما در قرارداد با شرکت بیمه یک میلیون و 500 هزار نفر یعنی کل بازنشتگان فرهنگی را با خانواده هایشان تقبل کردیم که با توجه به آمار 650 هزار نفری بازنشستگان فرهنگی و عدم ثبت‌نام خانواده‌های این بازنشستگان، آموزش و پرورش در قرارداد با شرکت بیمه دچار مشکل می‌شود و در نهایت با آماری که به دست ما می‌رسد، می‌بینیم که فقط 650 هزار نفر برای بیمه طلایی بازنشستگان اقدام کردند.

 

وی ادامه داد: از طرف ما هیچ مشکلی در زمینه بیمه طلایی بازنشستگان وجود ندارد و ما نیازمند همکاری دوجانبه با بازنشستگان هستیم.

 

حاجی‌بابایی پیرامون ملاقات با فرزندان شهدا اظهار کرد: ملاقات‌ها تعریف خاص خود را دارند، وزیر در حد توان و وقت مشخص می‌تواند ملاقات کند، اما نمی‌تواند با یک‌یک آنها دیدار داشته باشد، ما در آموزش و پرورش مدیریت کل شاهد و ایثارگران را داریم که این مدیریت به تازگی به یکی از معاونت‌ها تبدیل شده و وظیفه دارد تمام مشکلات این قشر را پی‌گیری کند، اما اینکه همه را بتوانیم زیارت کنیم، امکان پذیر نیست.

 

وی در مورد جمع‌آوری مدارس کپری افزود: جمع‌آوری مدارس کپری با جایگزینی کانکس انجام شده است. در برخی از شهرستان‌های مرزی کشور مدیران کل آموزش و پرورش نسبت به این موضوع احساس نگرانی می‌کنند، اما با در نظر گرفتن کانکس‌های مطلوب برای مدارس زیر 10 دانش‌آموز این مشکل نیز حل شده است. همچنین اگر روستاهایی دو یا سه کلاس می‌خواهند، می‌توانند از مدارس پیش ساخته استفاده کنند تا در صورت نیاز این مدارس را بتوانند به جای دیگر منتقل کنند.

 

گفتنی است، نشست خبری وزیر آموزش و پرورش با اصحاب رسانه دیشب 18 مرداد در باشگاه فرهنگیان برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 58202

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha