به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پایگاه روس اتم روز پنجشنبه امروز اعلام کرد که گروهی از کارشناسان ایران محموله سوخت اتمی در نظر گرفته شده برای انتقال به نیروگاه بوشهر را در مجموعه تولید سوخت هسته ای وابسته به روس اتم بررسی کردند.
طبق خبر ایرنا، این پایگاه روسی افزود: کارشناسانی از سازمان انرژی اتمی ایران از مجتمع هسته ای نووسیبریسک در منطقه سیبری یکی از شرکت های اصلی تولید کننده سوخت هسته ای بازدید کردند.
در این گزارش آمده است: براساس برنامه ریزی انجام گرفته، سوخت هسته ای تازه و ویژه بارگیری سوم نیروگاه هسته ای بوشهر از سوی گروه کارشناسی ایران بازرسی شد و مراحل تولید نیز زیر نظر قرار گرفت.
پایگاه خبری روس اتم نوشته است که کارشناسان ایرانی در بازدید انجام شده به مهارت و توان همتایان خود در مجمتع تولید سوخت هسته ای «ته ول» و همچنین پیشرفته بودن فناوری این مرکز اشاره کردند.
بنا به گزارش این پایگاه، میثم شهابی زاده یکی از اعضای گروه کارشناسان ایرانی گفت: در جریان بررسی ها، فرآیندهای تولید سوخت هسته ای اطلاع رسانی شد و کنترل ها نیز مطابق استانداردها انجام می گیرد که امیدواریم همکاری های درازمدتی با شرکت ته ول به عنوان تولید کننده سوخت و کارخانه نووسیبریسک داشته باشیم.
به گزارش شبستان، نیروگاه هستهای بوشهر، یکی از نیروگاههای ایران و اولین نیروگاه هستهای ایران از نوع رآکتور آب فشرده مدل VVER با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات است. شرکت روسی اتمسترویاکسپورت پیمانکار اصلی این نیروگاه است. مراحل ساخت این نیروگاه در فضای سیاسی منحصربفردی انجام شدهاست. ساخت این نیروگاه در سال ۱۳۵۴ توسط شرکتهای آلمانی آغاز شد. پس از انقلاب ساخت آن متوقف شده و در سال ۱۳۷۴ قراردادی میان ایران و روسیه برای تکمیل آن به امضاء رسید. تکمیل نیروگاه تا شهریور ۱۳۹۰ طول کشید. در این سال نیروگاه بوشهر تولید برق را آغاز کرده و با توان ۷۰۰ مگاوات فعالیت میکند.
نیروگاه بوشهر نخستین و تنها نیروگاه هستهای غیرنظامی تولید انرژی در خاورمیانه است.
این در حالی است که تجربه خوب همکاری ایران و روسیه در فاز اول نیروگاه اتمی بوشهر باعث شد فاز دوم و سوم این نیروگاه هم ۲۰ شهریور سال جاری کلنگ بخورد. در كلنگزني احداث نيروگاههاي بوشهر٢ و ٣، اسحاق جهانگيري، معاون اول رييسجمهور به همراه علياكبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي و سرگئي كرينكو، رييس شركت روساتم به بوشهر رفتند و كلنگ احداث اين نيروگاهها زده شد تا آنگونه كه معاون اول رييسجمهور گفت بوشهر به قلب انرژي ايران تبديل شود. با اين حال، نيروگاههاي كلنگزده براساس ارزيابيهاي انجامشده، قرار است واحد ٢ آن در آذرماه سال ١٤٠٣ و ديگري در خردادماه ١٤٠٥ وارد مدار شود و آنگونه كه محمود جعفري، مجري طرح نيروگاه اتمي بوشهر گفته است با تكميل اين دو نيروگاه، ١٠٥٧ مگاوات برق به ظرفيت توليد انرژي كشور اضافه كند و ميتواند موجب صرفهجويي در مصرف ٢٢ ميليون بشكه نفت شود و از توليد ١٤ ميليون تن گاز گلخانهاي جلوگيري كند. از سوي ديگر، شركت اتم استروي اكسپورت روسيه در بيانيهاي اعلام كرد كه واحدهاي جديد نيروگاه بوشهر با استانداردهاي فوق ايمني و جديد اروپايي براساس تجربيات جلوگيري از تكرار حوادث نيروگاه هستهاي فوكوشيما ساخته ميشود و مجوز Eur را دريافت كرده است.
نظر شما