به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «تصویرپردازی هنری در قرآن با تکیه بر سورههای دهر، مدثر، ق، مرسلات، مطففین» در قالب شش بخش تنظیم شده است، نگارنده در بخش اول کتاب به تبیین مفاهیم و تعاریف مربوط به تصویر و تصویرپردازی و به طور خاص به تصویرپردازی هنری از دیدگاه سید قطب میپردازد، و در پنج بخش بعدی پنج سوره از قرآن کریم (دهر، مدثر، ق، مرسلات و مطففین) را براساس نظریة سید قطب در باب تصویرپردازی هنری، بررسی مینماید.
در این اثر عناصر اصلی تصویرپردازی، یعنی تخییل حسی، تجسیم، تشخیص، هماهنگی هنری، تقابل، و همچنین عناصر فرعی تصویرپردازی هنری یعنی توصیف، حرکت، رنگ، گفتوگو در سورههای منتخب مورد بررسی قرار میگیرند تا از این رهگذر، زیباییهای هنری این سورهها بیش از پیش نمایان و آشکار شود و بهعنوان الگویی برای کاربرد روشمند نظریة سید قطب در بررسی سورههای قرآنی در اختیار قرآنپژوهان قرار گیرد.
در بخشی از مقدمه این اثر می خوانیم:«علمای اعجاز در قرآن در قدیم تناسب را از وجوه اعجاز بیانی قرآن می دانند. در این میان برخی از آنان درباره تناسب لفظی و برخی پیرامون تناسب معنوی پژوهش کرده اند. مثل ابوالحسن رمانی که در رساله« النکت فی اعجاز القرآن» بر تناسب لفظی و صوتی قرآن اهتمام ورزیده و عبد القاهر جرجانی که در کتاب« دلایل اعجاز» ، تناسب معنایی قرآن را بررسی کرده است.
پژوهشگران معاصر نیز در پژوهش هایی که در ارتباط با اعجاز قرآن انجام داده اند، درباره برخی از وجوه تناسب در نظم قرآنی بررسی کرده اند؛ از جمله مصطفی صادق الرافعی در جزء دوم کتاب تاریخ آداب العرب ، به صورت تطبیقی پیرامون ارزش زیباشناسانه تناسب اصوات و حروف و کلمات در قرآن بررسی انجام داده ، ولی به تناسب معانی ، به صورت حاشیه ای در کنار تناسب الفاظ به آن اشاه کرده است...»
انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اثر حاضر را چاپ و روانه بازارنشر کرده است.
نظر شما