آیا ایران به صادرات ۶۹ میلیارد دلاری می رسد؟

خبرگزاری شبستان: طبق هدف گذاری های انجام شده قرار است جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۵، به آمار صادرات ۶۹ میلیارد دلاری دست یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران را از قدیم الایام به محصولاتش می شناسند چه محصولات صنایع دستی و چه تولیدات غذایی و چه نفت و گاز خدادادی. پس این کشور و این خطه علاوه بر مصارف داخلی قسمتی از این محصولاتش را در اختیار جهانیان هم قرار داده که همه آن را این گونه می شناسند و این نشان دهنده قدمت صادرات در ایران زمین است و برهمین اساس از سال ۱۳۷۶ تاریخ ۲۹ مهر به نام روز ملی صادرات نام نهاده شد تا توجه ایران به جایگاه صادرات در اقتصاد کشور نشان دهد.

زمانی که صادرات معنایی خاص نیافته بود مردمان ایران کهن داشته هایشان را در هر سفری در معرض دید و استفاده مردمان سرزمین های دور قرار می دادند و حالا که صادرات یکی از مولفه های رشد اقتصادی هر کشوری در جهان مطرح می شود ایران طبق رسومات قدیمی در تلاش است جایگاهی مناسب در بین صادرکنندگان جهانی به خود اختصاص دهد.

در سال های گذشته تحریم های ظالمانه دست ایران را برای صدور کالاهای ارزنده خود به بازارهای جهانی بسته بود اما از دی ماه ۹۴ که برجام اجرایی شد ایران شاهراه های جهانی را آزاد یافت تا بتواند کالاهای خود را در اختیار جهانیان قرار دهد. در همین خصوص می توان انتظار داشت که طبق آمارهای منتشر شده میزان صادرات در سال ۹۵ تا کنون بیش از چند سال اخیر باشد.

بنابراین گزارش، هدف‌گذاری صادراتی در سال 95 نشان می‌دهد، ستون‌های جدیدی برای تجارت خارجی ایران دیده شده است. به‌طوری‌که از مجموع حدود 69 میلیارد دلار هدف‌گذاری شده برای صادرات، تنها 22 میلیارد دلار به صادرات پتروشیمی و میعانات گازی اختصاص یافته و مابقی مربوط به بخش‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی است.

براساس اهداف کمی پیش‌بینی شده صادرات کالا و خدمات در سال 1395، رقم 50 میلیارد دلار برای صادرات کالا در نظر گرفته شده که از مجموع این رقم پیش‌بینی شده، 38 میلیارد دلار در بخش صنایع و معدن، 7 میلیارد دلار صادرات در بخش میعانات گازی و 5 میلیارد دلار نیز برای بخش کشاورزی پیش‌بینی شده است. همچنین از مجموع 68 میلیارد و 775 میلیون دلار رقم پیش‌بینی شده برای کلیه بخش‌ها، سهم بخش خدمات که 5 گروه کالایی را در بر می‌گیرد، 18 میلیارد و 775 میلیون دلار است.

برپایه این گزارش، 17 گروه کالایی منتخب در بخش صنایع و معادن برای سال 95 از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شده که رقم پیش‌بینی شده برای هر ردیف کالایی به این شرح است: صنایع فلزی و لوازم خانگی به میزان 600 میلیون دلار، انواع خودرو و قطعات 500 میلیون دلار، ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی 800 میلیون دلار، صنایع برق و الکترونیک 350 میلیون دلار، فرش دستباف 400 میلیون دلار، صنایع نساجی، پوشاک، چرم و کفش یک میلیارد و 250 میلیون دلار، صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی 3 میلیارد دلار، مواد و محصولات پتروشیمی 16 میلیارد دلار، معدن و صنایع معدنی 7 و 500 میلیون دلار، قیر یک میلیارد و 400 میلیون دلار، مواد شیمیایی یک میلیارد و 200 میلیون دلار، مصنوعات پلاستیکی یک میلیارد دلار، روغن صنعتی و پارافین 300 میلیون دلار، رنگ، رزین و چسب 200 میلیون دلار، سایر محصولات شیمیایی 600 میلیون دلار، صنایع دستی 300 میلیون دلار و سایر کالاهای غیرنفتی نیز 600 میلیون دلار پیش‌بینی شده که مجموع رقم پیش‌بینی شده برای صادرات در بخش صنعت و معدن، 38 میلیارد دلار است. همچنین بر پایه این گزارش، 5 گروه کالایی منتخب در بخش خدمات برای سال 95 اعلام شده که رقم پیش‌بینی شده برای هر ردیف کالایی در این بخش به این شرح است: خدمات رایانه‌ای و اطلاعاتی 200 میلیون دلار، خدمات ارتباطی 75 میلیون دلار، خدمات حمل‌ونقل 4 میلیارد دلار، خدمات گردشگری 12 میلیارد و خدمات فنی و مهندسی 2میلیارد و 500 میلیون دلار هدف‌گذاری شده که رقم کل پیش‌بینی شده برای بخش خدمات، 18 میلیارد دلار و 775 میلیون دلار از مجموع 68 میلیارد دلار و 775 میلیون دلار است.

 

 

کد خبر 581840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha