بازی حساب شده‌ ایران در مقابل آمریکا/ اظهارات و ادعاهای کلینتون و ترامپ در مورد ایران و منطقه

خبرگزاری شبستان:گزارش تازه احمد شهیددرباره ایران،بازی حساب شده‌ ایران در مقابل آمریکا،دعوت رسمی از ایران برای شرکت در نشست بحران موصل،اظهارات و ادعاهای کلینتون و ترامپ درمورد ایران و منطقه از حلب از جمله سرتیترهای اخبار ایران درجهان در خبرگزاریهابود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: گزارش تازه احمد شهید درباره ایران، بازی حساب شده‌ ایران در مقابل آمریکا، دعوت رسمی از ایران برای شرکت در نشست بحران موصل، اظهارات و ادعاهای کلینتون و ترامپ در مورد ایران و منطقه از حلب از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

احمد شهید در آخرین گزارشش هم ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد

«احمد شهید» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران که ماه پایانی مأموریتش را می‌گذارند، روز چهارشنبه آخرین گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرد.

او در این گزارش هم به سبک گزارش‌های قبلی هرچند نوشته است که گام‌های مثبتی در ایران برداشته شده، اما در عین حال به تفصیل تهران را به نقض حقوق بشر متهم کرده است.

وی در این گزارش 27 صفحه‌ای، مدعی نقض حقوق اقلیت‌ها، روزنامه‌نگاران و زنان در ایران شده و نوشته است که افراد از حق آزادی بیان، حق تجمع و دسترسی عادلانه به دادگاه محروم هستند.

وزیر خارجه سابق مالدیو که در سال 2011 به عنوان نماینده سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران تعیین شد، ماه آینده جای خود را به «عاصمه جهان‌گیر» پاکستانی می‌دهد.

آقای شهید در حالی به مأموریتش پایان می‌دهد که بارها از سوی مقامات ایرانی به اتکا به گزارش‌های ثابت‌نشده مخالفان جمهوری اسلامی، عدم رعایت بی‌طرفی و نادیده گرفتن پروتکل‌های استاندارد گزارش‌دهی متهم شده است.

حوثی‌ها می‌توانند بدون ‌نیاز به ایران، باب المندب را مین‌گذاری کنند

اندیشکده «واشنگتن» در تحلیلی پیرامون وقایع رخ داده اخیر در سواحل یمن و حمله موشکی به ناوهای آمریکا در خلیج عدن و اشاره به برخی توانمندی‌های موشکی ایران چون موشک ضد کشتی «ظفر» نوشت: به یقین حتی خطرناک تر از حملات موشکی گاه به گاه، چشم انداز مین گذاری‌های‌ محدود در مسیرهای تردد دریایی و بین‌المللی است که حوثی‌ها  قادرند آن‌را بدون کمک مستقیم ایران انجام دهند.

بر اساس این گزارش، عملیات ضد مین کشتی جنگی «یو. اس.‌اس پونس» و دیگر کشتی‌های آمریکا می‌تواند به پاکسازی تنگه باب‌المندب کمک کند اما چنین عملیاتی احتمالا تردد کشتی‌ها در این منطقه و اطراف آن‌را برای هفته‌ها مختل می‌کند. اقدامی که همچنین اثرهای روانی نامتعادلی بر بازارهای جهانی می‌گذارد.

این اندیشکده در ادامه نوشت: با توجه به تهدیدهای کنونی و بالقوه، نیاز است تا آمریکا پیامی را  به حوثی‌ها مبنی بر این بفرستد که هرگونه رویارویی در تنگه عدن غیر قابل پذیرش  بوده و واکنش مستحکمی را به همراه خواهد  داشت و شاید فراتر از حمله به ایستگاه‌های راداری آن‌ها باشد.

 در خاتمه این تحلیل آمده است: واشنگتن و مجامع بین‌المللی همزمان باید طرف‌های درگیر را ترغیب به آتش بس ماندگار نمایند زیرا هرگونه دخالت گسترده‌تر آمریکا در این ماجرا وضعیت را بغرنج‌تر کرده و موجب درگیری بی‌سرانجامی خواهد شد.

پنتاگون ایران را به ایفای نقش در حمله به کشتی‌های آمریکایی در دریای سرخ متهم کرد

یک ژنرال عالی‌رتبه ارتش آمریکا روز چهارشنبه ایران را به نقش‌آفرینی در حملات ادعایی به کشتی‌های جنگی این کشور در نزدیکی آب‌های یمن متهم کرد.

به نوشته پایگاه «هیل»، ژنرال «جوزف ووتل» رئیس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا که در مرکز «پیشرفت آمریکایی» صحبت می‌کرد، گفت: «تصور می‌کنم که ایران در برخی از این اقدامات ایفای نقش می‌کند. آن‌ها با حوثی‌ها ارتباط دارند، به همین دلیل تصورم این است که آن‌ها نقشی ایفا می‌کنند.»

هفته گذشته ارتش آمریکا مدعی شد که دستکم در سه مورد از مناطق تحت کنترل انقلابیون یمنی، به سمت ناوچه «میسون» ارتش آمریکا موشک شلیک شده است.

واشنگتن با متهم کردن ارتش یمن و جنبش انصارالله به دست داشتن در این حملات، سه مرکز راداری ارتش یمن را هدف قرار داد.

با این حال ووتل گفت واشنگتن هنوز هم به طور کامل نمی‌داند که این حملات چطور رخ داده است.

وی گفت: «داریم تلاش می‌کنیم که به درستی دریابیم که چه اتفاقی در جریان است و اینکه این حملات چطور رخ می‌دهند و از این مهمتر اینکه تصمیم این حملات چطور اتخاذ می‌شود. در آن صورت می‌توانیم علیه این مسئله اقدام کنیم.»

در یک سال و نیمی که از آغاز عملیات عربستان سعودی در یمن می‌گذرد، واشنگتن به عنوان اصلی‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات ریاض، با سوخت‌رسانی، ارائه اطلاعات و کمک‌های لجستیکی مستقیما در این عملیات مشارکت داشته است.

در حمله دو هفته قبل جنگنده‌های ائتلاف به یک مراسم ختم در صنعا نزدیک به 150 نفر کشته شدند.

دیلی استار:

ایران بازی حساب شده‌ای را مقابل آمریکا به اجرا گذاشته است

نشریه انگلیسی «دیلی استار» در گزارشی با اشاره به برگزاری رزمایش نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در چند روز گذشته و سخنان مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی مبنی بر آمادگی برای هرگونه تقابلی در منطقه، نوشت کارشناسان منطقه‌ای می‌گویند که «لفاظی‌های ایران» بخشی از تلاش این کشور برای تحت فشار گذاشتن آمریکا در گرفتن امتیاز بیشتر از دولت باراک اوباما در آخرین ماه‌های ریاست او است.

 «بهنام بن طالب‌لو» تحلیگر ارشد ایران در اندیشکده «دفاع از دموکراسی‌ها» گفت: «این اظهار نظرها بخشی از قمار حساب شده ایران برای رفع بیشتر تحریم‌ها، بدون تغییر معنی‌دار در رفتار این کشور است.»

وی در ادامه گفت: «ایران با اشاره مدام به موارد ادعایی عدم پایبندی ایالات متحده به تعهداتش، قادر است دوام توافق را تهدید کرده و نشان دهد که گزینه‌های خروج از توافق را در اختیار دارد.»

طالب‌لو در بخش دیگری افزود: «مقام‌های ایرانی ماه‌هاست که مداوم از غرب انتقاد کرده و می‌گویند این کشورها به تعهداتشان مبنی بر رفع موثر تحریم‌ها عمل نکرده‌اند.»

دیلی استار در تحلیلی نوشت: به نظر می‌رسد تلاش‌های ایران نتیجه دادند، زیرا دولت آمریکا برنامه‌های جدیدی را برای افزایش دسترسی این کشور به سامانه‌های مالی جهانی پی‌ریزی کرد.

به گزارش این نشریه انگلیسی، کارشناس ارشد اندیشکده دفاع از دموکراسی‌ها در خاتمه گفت: «جان کری، وزیر خارجه آمریکا اخیرا اذعان داشت که دولت این کشور فراتر از مفاد قرار داد اتمی به پیش رفته است.»

مهر:

اعطای نشان عالی کشور سوریه به سفیر ایران در دمشق

در پایان ماموریت «محمدرضا رئوف شیبانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دمشق، دولت سوریه به وی نشان درجه یک شایستگی اعطا کرد.

این نشان به پیشنهاد «عماد خمیس» نخست وزیر سوریه و موافقت بشار اسد رئیس جمهور این کشور طی مراسمی که شامگاه چهارشنبه برگزار گردید توسط «فیصل مقداد» معاون وزیر امور خارجه سوریه به سفیر ایران در دمشق اهدا شد.

مأموریت پنج ساله سفیر جمهوری اسلامی در سوریه آخر مهرماه به پایان می رسد.

محمدرضا رئوف شیبانی سفیر ایران در سوریه روز یکشنبه در ادامه دیدارهای خداحافظی خود با مقامات سوری، با بشار اسد رییس جمهوری سوریه دیدار کرد.

وی در حالی که اواخر مهرماه سال جاری مدت ماموریت پنج ساله اش در سوریه به اتمام می رسد، پنج شنبه گذشته نیز با «عماد محمد دیب خمیس» نخست وزیر سوریه دیدار کرد.

در این دیدار خداحافظی که با حضور وزیران نفت و اقتصاد و دبیرکل نخست وزیری سوریه برگزار شد، نخست وزیر سوریه از تلاش های سفیر کشورمان در ارتقای سطح همکاری های دوکشور در تمام زمینه ها تقدیر کرد.

عماد خمیس با اشاره به اقدامات گروه های تروریستی و تکفیری در کشورهای منطقه به ویژه در سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار کشورهای مستقل قرار داشته و همواره در خط مقدم مبارزه با گروه های تروریستی و تکفیری قرار دارد.

در ادامه این دیدار سفیر جمهوری اسلامی در سوریه نیز با اشاره به همکاری های راهبردی دو کشور بر حمایت کشورمان از سوریه در مقابل تروریسم تاکید کرد.

در این دیدار نخست وزیر سوریه به منظور قدردانی از تلاش های سفیر جمهوری اسلامی، به رسم یادبود یک شمشیر عربی به وی اهدا کرد.

دعوت رسمی از ایران برای شرکت در نشست بحران موصل

« رومن نادال» سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه از دعوت رسمی مقامات فرانسوی از نمایندگان جمهوری اسلامی ایران برای حضور در نشست بین المللی بحران شهر موصل در عراق خبر داد.

بنا بر این گزارش، نادال همچنین گفت: نشست همکاری فوق در جهت تثبیت شرایط موصل، می بایست تمامی شرکای عراق را در چارچوب ائتلاف ضد تروریستی بر علیه گروه داعش دور هم جمع نماید. در همین راستا از ایران نیز برای حضور در این نشست دعوت به عمل آمده است.

کاخ الیزه برگزاری نشست بین المللی در خصوص بحران موصل را در روزهای ۲۰ تا ۲۵ اکتبر در پایتخت فرانسه تایید نموده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

ایران در نشست پاریس در خصوص آینده موصل شرکت می کند

فرانسه اعلام کرد که ایران در نشست روز پنج شنبه پاریس در خصوص آینده سیاسی موصل، شرکت می کند. در این نشست که با هدف تثبیت شرایط موصل برگزار می شود، کشورهای همسایه و متحدان عراق به ویژه آنهایی که در ائتلاف نظامی بین المللی علیه گروه تروریستی داعش مشارکت کرده اند، حضور می یابند.

بر اساس این گزارش، در نشست پاریس 20 کشور از جمله آمریکا، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپایی شرکت و فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه آن را افتتاح می کند و وزیر امور خارجه فرانسه و همتای عراقی وی ریاست نشست را بر عهده می گیرند.

بر این اساس نبرد برای آزادی استان «نینوا» و بازپس گیری مرکز آن شهر تاریخی موصل در 465 کیلومتری شمال بغداد، از دست داعش، با حرکت ده ها گردان از نیروهای پیاده ارتش عراق، پیشمرگ کُرد و نیروهای مردمی از چندین محور در بامداد روز دوشنبه آغاز شده است.

در این عملیات، نیروهای امنیتی شامل ارتش، «الحشدالشعبی»، پیشمرگ کرد، «پلیس اتحادیه» و نیز نیروهای عشایری و محلی و یگان هایی مانند نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم عراق حضور دارند.

در محور جنوبی 13 رسته از نیروهای مبارزه با تروریسم، گردان نهم زرهی ارتش عراق، پلیس فدرال و لشکر 37 سوار زرهی مشارکت دارند.

امریکن انترپرایز: ایران خلیج فارس را برای ناوهای آمریکایی ناامن کرده‌است

اندیشکده دست راستی «امریکن انترپرایز» در گزارشی به قلم «متیو مکینس» نوشته است که خلیج فارس در حال تبدیل شدن به محلی ناامن برای ناوهای آمریکایی است.

وی ایران را عامل تغییر در وضعیت امنیتی خلیج فارس دانسته و برای این ادعا پنج دلیل مطرح کرده است.

مکینس با اشاره به بالا گرفتن تنش‌های دریایی میان ایران و آمریکا در ماه‌های اخیر، به عنوان اولین دلیل ناامن شدن خلیج فارس برای آمریکا نوشته است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌خواهد به همه نشان دهد که برجام در برنامه‌های منطقه‌ای ایران تغییری ایجاد نکرده است.

این تحلیلگر آمریکایی با بیان اینکه ایران همواره اعلام کرده است که می‌خواهد از خلیج فارس در برابر حضور بازیگران متخاصم دفاع کند، نوشته است: «شاید از دید ما این رفتار آن‌ها غیرحرفه‌ای باشد، اما سپاه پاسداران حضور ما را غیرقانونی دانسته و اساسا احترامی برای آن قائل نیست.»

دومین دلیلی که اندیشکده امریکن انترپرایز مطرح کرده، این است که نیروی دریایی ایران در حال پیشرفت قابل توجه تسلیحاتی و اطلاعاتی است.

نویسنده این گزارش با بیان اینکه ایران تلاش می‌کند مانند چین و روسیه با در پیش گرفتن راهبرد موسوم به منع فضا و دسترسی، گستره و برد تهدید برای نیروهای آمریکایی را هرچه بیشتر افزایش دهد، نوشته است: «نیروی دریایی سپاه پاسداران در خط مقدم این تلاش قرار دارد و روی موشک‌هایی با دقت رو به افزایش که قادر به پوشش تقریبا سرتاسر خلیج (فارس) هستند، مین‌هایی که پیچیدگی‌شان روز به روز بیشتر می‌شود، افزایش تعداد زیردریایی‌های متوسط و حتی اخیرا یک کشتی دوبدنه (کاتاماران) بالگردبر پرسرعت، سرمایه‌گذاری کرده است.»

 مکینس نوشته است که در آینده توان نظارتی و ردیابی ایران هم بیش از پیش تقویت خواهد شد.

به گفته وی، در نتیجه هرچند «تجهیزات دریایی ایالات متحده همچنان می‌توانند در صورت نیاز خارج از خلیج فارس عملکردی موثر داشته باشند، اما منطقه امن آن‌ها مدام بیش از پیش به سمت اقیانوس هند به عقب رانده می‌شود.»

نویسنده این گزارش سپس مدعی شده است که نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه احتمال دارد ایران دکترین صرفا دفاعی را کنار گذاشته باشد.

وی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری که داشتن توان دفاعی و تهاجمی را حق جمهوری اسلامی دانسته‌اند، نوشته است که این یک تغییر قابل ملاحظه در رویکرد ایران پس از انقلاب اسلامی است.

مکینس می‌نویسد: «در گذشته، رویارویی‌های تهاجمی سپاه پاسداران با کشتی‌های ایالات متحده در خلیج فارس، ناشی از دکترین بازدارندگی دفاعی ایران بود. اگر حالا ایران موضعش در منطقه را دارای المان‌های "آفندی" و "پدافندی" در نظر گرفته باشد، واشنگتن باید منتظر مجموعه جدیدی از رفتارهایی از جانب نیروی دریایی ایران باشد که قابلیت تنش‌آفرینی را دارند. پیش‌بینی و مقابله با رفتارهای تحمیلی به جای رفتارهای واکنشی، دشوارتر خواهد بود.»

ایرنا:

اظهارات و ادعاهای کلینتون و ترامپ در مورد ایران و منطقه

نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا در آخرین مناظره انتخاباتی خود در بخش سیاست خارجی بارها دیدگاهها و سیاست های آمریکا در منطقه را از جمله در عراق و سوریه را مورد حملات شدید قرار دادند. ترامپ دراین زمینه گفت که به علت اشتباهات کلینتون و اوباما ، ایران برنده بزرگ در عراق خواهد بود.

هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ در سومین مناظره انتخاباتی خود درباره مسائل عراق و سوریه یکدیگر را به دنبال کردن سیاستهای اشتباه در منطقه متهم کردند.

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره عملیات آزادسازی موصل و اینکه آیا پس از آزادی موصل نیروهای آمریکا را برای پر کردن خلاء وارد می کنید ؟ گفت: ما موصل را داشتیم اما وقتی نیروها را از عراق خارج کردند آن را از دست دادیم و اکنون دوباره برای گرفتن موصل می جنگیم. حدود سه ماه پیش اعلام کردند که می خواهند رهبران داعش را بزنند و موصل را هدف حمله قرار بدهند ، پس اصل غافل گیری چه شد ؛ همه (رهبران داعش) از آنجا رفتند .

ترامپ با متهم کردن کلینتون به مشارکت در خروج نیروهای آمریکایی از عراق،با بیان اینکه 'ما درنهایت موصل را خواهیم گرفت اما نبرد موصل بسیار سخت تر و خطرناک تر از چیزی است که تصور می کنند' ادعا کرد: درنهایت پس از آزادی موصل ایران نامه تشکر برای ما خواهد فرستاد، همانند توافق هسته ای که بسیار به نفع آنها بود، پس از آزادی موصل نیز از ما تشکر خواهند کرد.

ترامپ با لحنی تند مدعی شد: توافق هسته ای احمقانه ترین توافق همه دوران بود که سلاح هسته ای در اختیار ایران خواهد گذاشت و ایران در اینجا نیز یک نامه تشکر دیگر برای ما خواهد فرستاد. سالها پیش گفتم که ایران می خواهد عراق بگیرد و ما این کار را برای آنها بسیار آسان کردیم . این کشور برنده بزرگ در عراق خواهد بود.

ترامپ درباره وضعیت شهر حلب در سوریه نیز گفت: وضعیت حلب یک کابوس و فاجعه انسانی است اما فجایع حلب ناشی از تصمیمات اشتباه کلینتون است.

ترامپ گفت: اسد بسیار قاطع تر و هوشمندتر از کلینتون و اوباما عمل کرد و اکنون با روسیه و ایران نیز متحد شده است و این درحالی است که ما ایران را با دادن 150 میلیارد دلار و 1.7 میلیارد دلار پول نقد بسیار قدرتمند کردیم.

وی افزود: ما از شورشیان حمایت می کنیم اما نمی دانیم شورشیان چه کسانی هستند و اگر اسد را سرنگون می کردیم ممکن بود وضعیتی بدتر از اسد ایجاد شود.

ترامپ گفت: البته اکنون دیگر سرنگونی اسد هم ممکن نیست چون اسد اکنون روس ها و ایرانی ها را دارد و در نتیجه این سیاست اکنون تنها مشکل آوارگان ایجاد شده است و اگر کلینتون هیچ کاری نمی کرد وضع بسیار بهتر بود.

وی افزود: اکنون دهها هزار آواره سوری را وارد آمریکا کرده اند که در بسیاری موارد قطعا متحد داعش هستند و یک اسب تروا هستند و خواهید دید که در سالهای آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

** پاسخ دو نامزد به سیاست های آینده آمریکا در مورد عراق و سوریه

در بخش سیاست خارجی از دونامزد ریاست جمهوری این سوال مطرح شد که اگر نیروهای عراقی بتوانند داعش را از موصل و دیگر مناطق عراق خارج کنند آیا برای بازنگشتن داعش به عراق ، به این کشور نیرو اعزام خواهید کرد؟

-کلینتون : نیرو به عراق اعزام نمی کنم / در سوریه باید منطقه پرواز ممنوع و امن در هوا و زمین ایجاد شود

کلینتون در پاسخ ضمن ابراز مسرت از اینکه تلاش هایی از سوی نیروهای عراقی با کمک دیگر گروه های ائتلاف مانند پیشمرگه های کرد و مشاوره نیروهای آمریکایی برای بازپس گیری موصل درجریان است به صراحت اعلام کرد: من از اعزام سربازان آمریکایی به عراق بعنوان نیروهای اشغالگر حمایت نمی کنم. به این دلیل که فکر نمی کنم این امر به نفع آمریکا و کار عاقلانه ای باشد.

وی در عین حال در مورد سوریه گفت : به دنبال به ایجاد منطقه ممنوع پرواز و ایجاد منطقه ای امن برای غیرنظامیان در این کشور هستم و اهرم فشاری برای روسیه و دولت سوریه باید داشته باشیم تا درنهایت مذاکرات جدی برای پایان بخشیدن به این درگیری صورت گیرد.

وی تاکید کرد :منطقه پرواز ممنوع در هوا و منطقه امن در زمین، خیلی سریع ایجاد نمی شود و این اقدام نیازمند مذاکرات جدی و طولانی است.

مجری برنامه در سوال دیگری از کلینتون این موضوع را مطرح کرد که آیا اگر آنچه شما منطقه ممنوع پرواز (در سوریه) را تحمیل کردید و طرف روسی آنرا نقض کرد، به عنوان رئیس جمهوری آمریکا دستور سرنگون کردن جنگنده های روسی را می دهید؟ که وی پاسخ داد: نخست آنکه منطقه ممنوع پرواز جان انسان ها را نجات می دهد و به درگیری پایان می دهد. البته این طرح یک روزه انجام نمی شود و نیاز به مذاکرات زیادی دارد و باید با دولت روسیه گفت و گو کنیم که منظور از ایجاد منطقه امن بر روی زمین با توجه به آنکه میلیون ها سوری از کشور گریخته اند و میلیون ها نفر دیگر نیز درداخل این کشور آواره و سرگردان هستند، به نفع مردم بوده و آنگاه می توان به سراغ داعش رفت.

-ترامپ : فجایع حلب ناشی از تصمیمات اشتباه کلینتون است

ترامپ درباره وضعیت شهر حلب سوریه نیز گفت: وضعیت حلب یک کابوس و فاجعه انسانی است اما فجایع حلب ناشی از تصمیمات اشتباه کلینتون است.

ترامپ گفت: اسد بسیار قاطع تر و هوشمندتر از کلینتون و اوباما عمل کرد و اکنون با روسیه و ایران نیز متحد شده است و این درحالی است که ما ایران را با دادن 150 میلیارد دلار و 1.7 میلیارد دلار پول نقد بسیار قدرتمند کردیم.

وی افزود: ما از شورشیان حمایت می کنیم اما نمی دانیم شورشیان چه کسانی هستند و اگر اسد را سرنگون می کردیم ممکن بود وضعیتی بدتر ایجاد شود.

ترامپ گفت: البته اکنون دیگر سرنگونی اسد هم ممکن نیست،زیرا اسد روس ها و ایرانی ها را دارد و در نتیجه این سیاست اکنون تنها مشکل آوارگان را ایجاد کرده است؛ اگر کلینتون هیچ کاری نمی کرد اکنون وضع بسیار بهتر بود.

وی افزود: اکنون دهها هزار آواره سوری را وارد آمریکا کرده اند که در بسیاری موارد قطعا متحد داعش هستند و یک اسب تروا هستند و خواهید دید که در سالهای آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

کد خبر 581821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha