به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد مهدی نژادنوری، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز در نشست خبری پیرامون برنامههای هفته پژوهش و فناوری گفت: ویژه برنامه هفته پژوهش به دلیل تقارن با ماه محرم از چهارم تا 9 دی برگزار میشود.
وی از نواختن زنگ پژوهش در مدارس سراسر کشور چهارم دی همزمان با آغاز هفته پژوهش و فناوری خبر داد و افزود: زنگ پژوهش با حضور وزرای علوم و آموزش و پرورش در یکی از مدارس تهران نواخته می شود.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم با بیان اینکه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری همزمان با هفته پژوهش و فناوری در محل مصلای تهران برگزار می شود از برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور در دوشنبه ششم دی با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران خبر داد.
وی یادآور شد: در هر گروه از گروه های پژوهشگر برتر، مدیر پژوهشی برتر، مرکز پژوهشی برتر، فن آور برتر، مدیر فناوری برتر و مرکز فناوری برتر از یک تا سه نفر تجلیل میشود مگر در مدیر پژوهشی که از هفت نفر تقدیر به عمل می آید.
مهدی نژادنوری با اشاره به برنامههای یکساله وزارت علوم تصریح کرد: قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان از جمله برنامههای ما بعد از هفته پژوهش سال گذشته بوده است که پس از تصویب مجلس از سوی رییسجمهور به نهاد های ذیربط ابلاغ شد.
وی افزود: احکامی هم در قانون برنامه پنجم توسعه در زمینه علم و فناوری مصوب شده است که این قوانین عامل مهمی در توسعه علمی و تبدیل علم به ثروت به شمار می رود.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم با اشاره به قانون تأسیس منطقه ویژه علم و فناوری به عنوان یکی دیگر از برنامههای وزارت علوم در طول یک سال اخیر اظهار کرد: این قانون به تأیید هیئت دولت رسیده است و نخستین قانون آن در اصفهان اجرا میشود.
وی یادآور شد: در سال گذشته یک هزار و 320 دانشجو دکترای پژوهان دریافت کردند، همچنین در مورد اولویت پژوهشی کشور نخستین سند توسط شورای عالی عطف تصویب و به دانشگاههای کشور ابلاغ شد.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم با بیان این مطلب که نقشه جامع علمی کشور نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی مراحل پایانی خود را طی میکند، اظهار کرد: این نقشه یک سند بسیار مهم در راستای هدفمندی پژوهشهاست.
وی خاطرنشان کرد: در طول یک سال گذشته وزارت علوم تفاهمنامههایی با وزارتخانههای نیرو، دفاع، نفت، صنایع، جهاد کشاورزی، وزارت ارتباطات و فناوری و وزارت بهداشت امضا کرده و نیازهای پژوهشی آنها نیز اخذ شده است.
مهدی نژادنوری به ابلاغیه جدید اشاره و تصریح کرد: در طول این یک سال نیز به دانشگاهها ابلاغ شده است که حداقل 50 درصد از منابع اعتباری خود را صرف پژوهشهای مورد نیاز دانشگاهها کنند.
وی افزود: فرصت مطالعاتی داخل کشور هم به رسمیت شناخته شده است تا اگر مؤسسهای قصد داشت چند نفر از اساتید را برای موضوع خاصی به سفر مطالعاتی اعزام کنند این مجوز را داشته باشند.
وی به ارایه طرحی به کمیسیون آموزشی مجلس اشاره و اظهارکرد: این طرح پیرامون ارتباط دانشگاه با صنعت ارایه شده که در حال پیگیری است.
به گفته وی توسعه پارکهای علم و فناوری و همچنین تولید علم و مقالات علمی به طور جدی در دستور کار وزارت علوم تحقیقات و فن آوری قرار دارد. همچنین اصلاح آییننامههای پژوهشگاههای دانشگاهی در دانشگاههای واجد شرایط پژوهشگاههای دانشگاهی از دیگر برنامه های این وزارتخانه است .
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه 113 قطب علمی در کشور فعال هستند که وظیفه آنها تولید علم است، تصریح کرد: چهارصد و چهل مجله علمی پژوهشی و 91 مجله علمی ترویجی داریم که تا پایان برنامه پنجم توسعه باید تعداد این مجله ها به دو برابر افزایش پیدا کنند.
وی برگزاری همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری را از اقدامات جدید در هفته پژوهش و فناوری نام برد و گفت: این همایش با انگیزه ترغیب دست اندرکاران علم و فناوری برای بازنگری در رویه هایشان برگزار می شود.
گفتنی است، نشست خبری معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم امروز یکشنبه 28 آذر در سالن شهید مفتح وزارت علوم برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما