به گزارش خبرگزارش بستان، به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 28 مهر) مجلس شورای اسلامی با کلیات اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا با 128 رأی موافق، 24 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
این لایحه در ۳۴ ماده تهیه و به مجلس ارائه شده است و در آن به ساز و کارهای مقابله با آلودگی هوا از جمله کنترل صنایع آلاینده، نحوه مقابله با ریزگردها و سایر آلاینده ها می پردازد و مجازات افرادی را که با عدم رعایت این قوانین زمینه آلودگی هوا را فراهم می کنند نیز تعیین کرده است.
پس از سخنان موافقان و مخالفان و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماینده دولت، مجلس با ۱۲۸ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۰ نماینده حاضر در صحن با کلیات این لایحه موافقت کرد و جزئیات آن نیز در جلسات آینده بررسی خواهد شد.
علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درجریان بررسی تصویب کلیات لایحه «اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا»، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی را قرائت کرد و گفت: لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا به شماره چاپ 94 و طرح کاهش آلودگی هوای کشور به شماره چاپ 62 که به این کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع گردیده بود در جلسات متعدد کارگروه و کمیسیون و با حضور نمایندگان محترم دولت و کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بحث، بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. با توجه به تشابه مفاد این لایحه با طرح فوق الاشاره و در اجرای تبصره 1 ماده 147 قانون آیین نامه داخلی و بهدلیل سنخیت موضوع لایحه و طرح، این دو در یکدیگر ادغام و در نهایت در جلسه روز دوشنبه مورخ 8/6/1395 کمیسیون با اصلاحاتی در عنوان و متن به شرح پیوست به تصویب رسید. اینک گزارش آن در اجرای ماده 147 قانون آیین نامه داخلی به مجلس شورای اسلامی تقدیم می گردد. ضمناً گزارش کمیسیون های فرعی اقتصادی، انرژی، برنامه و بودجه و محاسبات، شوراها و امور داخلی کشور، عموران و قضائی و حقوقی تا این تاریخ واصل نشده است.
شاعری با بیان اینکه علت اصلی آلودگی هوا منابع ثابت و متغیر است افزود: این منابع شامل موتورسیکلت، خودروها، واحدهای تجاری و صنعتی می شوند.
نماینده مردم بهشهر، نکا، گلوگاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آلایندههای طبیعی 23 استان کشور را دربرگرفته است، ادامه داد: این آلودگیها منشاء طبیعی داشته و از کشورهای همسایه به داخل انتقال می یابدو برخی که منشاء داخلی دارند ناشی از خشکی تالابها بوده است لذا برای کنترل منابع آلودگی باید از روش های علمی استفاده کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیچ عنصری در جهان برای زیستن انسان به اندازه هوا حیاتی نیست بدون هوا بیش از چند ثانیه نمی توان زنده ماند بنابراین باید حق مردم را جدی گرفت که امیدواریم در مجلس دهم گامی اساسی در جهت توسعه پایدار برداشته شود.
معصومه ابتکار نیز در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا ضمن تشکر از مجلس به دلیل عنایت خاص به مسئله آلودگی هوا که تمامی مردم را تحت تأثیرقرار داده است، گفت: ما درکشوری زندگی می کنیم که به دلایل طبیعی و فعالیت های صنعتی بخش عمده ای از مردم آن مگر در روستاها که گرد و غباربه آن نمی رسد با آلودگی هوا مواجه هستند.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا با همکاری تمامی وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی تنظیم شده است، افزود: در برخی مواد این لایحه از قوانین 20 سال گذشته که در این خصوص وجود داشته استفاده شده است و برخی پدیده ها همچون گرد و غبار که مسئله مهمی برای کشور است نیاز به قوانین جدید داشته که در این لایحه دیده شده است.
ابتکار با اشاره به سیاست های ابلاغی کلی نظام در محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع محیط زیست که در بند یک آن به موضوع آلودگی هوا اشاره شده، امید است مجلس نیز پس از ابلاغ سیاست های کلی به آن پاسخ دهند و این قانون را که جامع و روزآمد بوده با رأی بالا به تصویب رساند.
وی یادآور شد: تصویب این لایحه پیام قوی و مستحکم بین المللی را به جهانیان می رساند که موضوع سلامت و محیط زیست برای ایران و ایرانی اهمیت دارد.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه با توجه به مطالعه صورت گرفته در سال 89 مردم حدود 9 میلیارد دلار سالانه به خاطر مسائل زیست محیطی خسارت دیدند، افزود: میزان این خسارت امروز به حدود 30 میلیارد دلار رسیده است که بر اساس این قانون اگر مصرف سوخت اصلاح شود حجم بسیار زیادی در مصرف سوخت صرفه جویی می شود.
وی ادامه داد: ایران در بخش انرژی 9 برابردنیا مصرف دارد، این میزان مصرف منابع ملی را هدر داده و آلودگی ایجاد می کند.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا تمامی ابعاد زیست محیطی، بهداشتی و اقتصادی را در نظر گرفته است تصریح کرد: لایحه مذکور در راستای اقتصاد مقاومتی تنظیم شده که اگر صنایع روزآمد شوند می توانند در بخش انرژی صرفه جویی کنند که ثمره نخست آن نیز نصیب خودشان می شود این لایحه نه تنها مشکلی برای صنایع ایجاد نمی کند بلکه به صنایع، تولید، اشتغال و سلامت کشور کمک می کند.
نظر شما