به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سید ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه موقت اهواز، در چهارمین برنامه از سلسله نشست های «در محضر صحیفه سجادیه» که با موضوع نقش امام سجاد(ع) در بازسازی هویت فرهنگی شیعیان در مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار شد، گفت: این امام بزرگوار در مدت 34 سال امامت خود که از سال 61 تا 94 هجری قمری است دو کار عمده را برای حفظ فرهنگ تشیع انجام داد.
وی با بیان اینکه اولین کار، حفظ قیام امام حسین(ع) در برابر تحریفات بود که ایشان در مسیر کوفه تا شام و شام تا مدینه به خوبی از قیام سیدالشهدا(ع) محافظت کردند و اجازه ندادند این قیام دستخوش تحریف شود، افزود: دشمنان اسلام پس از کربلا کارهای مختلفی را انجام دادند تا واقعیت آن را تحریف کنند و اجازه ندهند مردم در جریان واقعیت قرار گیرد.
آیت الله حسن زاده، اظهار کرد: برای نمونه پس از کربلا چهار مسجد توسط کسانی که به امام حسین(ع) نامه نوشتند که به سوی کوفه عزیمت کند، در چهار نقطه شهر کوفه ساخته شد و اعلام کردند این مساجد به شکرانه پیروزی بر حسین بن علی(ع) ساخته شده که روشن است هدف از ساختن این مساجد تحریف قیام امام حسین(ع) بود.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با این تحریف، با رهبری امام سجاد(ع) و نقش آفرینی حضرت زینب(س) انجام شد، اضافه کرد: 12 محرم وقتی خاندان اهل بیت(ع) در جمع مردم کوفه قرار گرفتند، حضرت زینب(س)، امام زین العابدین(ع)، ام کلثوم خواهر امام حسین(ع) و فاطمه دختر امام حسین(ع) سخنرانی کردند و این چهار خطبه پایه گذار نهضت توابین شد.
امام جمعه موقت اهواز، با بیان اینکه چهار سال بعد سلیمان بن صُرد خزاعی و پس از آن مختار قیام کرد، اذعان داشت: این خطبه ها تنها برای انتقام از خون سیدالشهدا(ع) ایراد نشد؛ بلکه برای آن بود که شیعیان هویت خود را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) در شام که 40 سال در اختیار معاویه بود هم نقش آفرینی کرد، ادامه داد: در آن مدت آنچه از دین در اختیار مردم قرار داشت اسلام اموی بود که شاخصه آن دشمنی نسبت به اهل بیت(ع) است و عمده تأثیر کاروان اسرا در شام، خطبه امام زین العابدین(ع) در میان عموم مردم بود که در اثر آن مردم به شدت به یزید اعتراض کردند.
وی با تاکید بر اینکه حضرت زینب(س) در دارالخلافه یزید خطبه خود را ایراد کرد و هر دو مؤثر بودند، ابراز کرد: قیام سیدالشهدا(ع) باعث ایجاد هویتی برای شیعیان شد به طوری که تا امروز هیچ چیز مانند عاشورا شیعیان را دور هم جمع نکرده و در تمام نقاط دنیا سوگواری بر سیدالشهدا(ع) به شیعیان هویتی متمایز بخشیده است.
آیت الله حسن زاده، خاطر نشان کرد: در تاریخ تشیع قیام های زیادی علیه حکام ظام صورت گرفت که اطلاعات کمی از آنها موجود است ولی عاشورا یک حادثه زنده و تأثیرگذار در تاریخ شیعه است و این مرهون حرکت امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) است که نگذاشتند قیام سیدالشهدا(ع) مانند دیگر قیام ها به فراموشی سپرده شود.
وی با اشاره به اینکه کار دومی که امام سجاد(ع) انجام داد، طرح مباحث امامت بود، بیان کرد: ما شیعیان در مباحث اعتقادی از جمله در امامت قوی ترین استدلال ها را داریم و امام سجاد(ع) در دعای 47 صحیفه سجادیه از مقام ائمه(ع) سخن می گوید که نشان می دهد ائمه اطهار(ع) برای عمل به دستورات الهی انتخاب شده اند.
امام جمعه موقت اهواز، اشاره به اینکه امام سجاد(ع)، ائمه اظهار(ع) را مخزن علوم الهی معرفی می کند، گفت: خداوند متعال تا اراده نکند هیچ بنده ای صاحب علم نمی شود و تمام علم رسول خدا(ص) افاضه حق تعالی است و پس از ایشان علم کامل از طریق رسول خدا(ص) به جانشینان ایشان داده شد.
وی افزود: امام سجاد(ع) از اهل بیت(ع) به حافظان و نگاهبانان دین یاد می کند و آنها را وسیله ای به سوی خداوند می داند، افزود: باید به تشیع خود افتخار کنیم که در این راه تنها ادعای تشیع کافی نیست بلکه در عمل هم باید پیرو این بزرگان باشیم و رفتار و سخن و مواضع ما باید مطابق روش اهل بیت(ع) باشد.
نظر شما