حجت الاسلام محمدحسن نبوی، معاون تبلیغ حوزه های علمیه سراسر کشور در بازدید از غرفه خبرگزاری شبستان در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در پاسخ به این سوال که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تحول در حوزه های علیمه تا چه اندازه در این مسیر گام برداشته شده است به خبرنگار شبستان گفت: در زمینه تحول در حوزه های علمیه نیازمند بررسی وضعیت موجود هستیم.
وی با بیان اینکه با وضعیت موجود، آسیب ها و کاستی های حوزه های علمیه را برآورد کرده ایم، اظهار کرد: ما در بررسی هایمان حوزه ای را به نام حوزه سفیران هدایت طراحی کرده ایم و سعی کردیم آسیب های کلان حوزه ها را کنترل و به صفر برسانیم. در حال حاضر حوزه سفیران هدایت فعال شده است و 48 مدرسه در ایران دارد که نخستین شعبه آن ابتدا در قم و سپس در سراسر شهرهای کشور ایجاد شد.
حجت الاسلام نبوی تعداد فارغ التحصیلان این حوزه را هزار نفر ذکر کرد و افزود: ضریب موفقیت فارغ التحصیلان این حوزه قابل تحسین است و امیدواریم این زمینه ای برای تحول در بقیه مدارس کشور شود.
معاون تبلیغ حوزه های علمیه کشور با تاکید بر اینکه ایجاد تغییرات در حوزه خیلی سریع تر، قوی تر و عمیق تر از دانشگاه ها اتفاق افتاده است، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی بدنبال یک انقلاب بر دانشگاه بود، من نمی گویم موفق نبوده است ولی هنوز از طراحی دانشگاه کامل بومی بدون آسیب در کشور ما خبری نیست.
وی ادامه داد: در زمینه علوم انسانی هم رهبر معظم انقلاب اسلامی و هم دلسوزان نظام همواره تاکیداتی را دارند اما متاسفانه ما هنوز یک دانشگاه که با مدل جدیدی طراحی شود، نداریم این در حالی است که ما در حوزه های علمیه بحث حوزه سفیران هدایت را طراحی کرده ایم و در حال حاضر 48 مدرسه علمیه در این زمینه ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه باید مدام فعالیت های این حوزه ها بررسی و نقاط ضعف و قوت آنها شناسایی شود گفت: برای اینکه این طراحی ما در حوزه های علمیه به صورت یک حرکت عمیق جای خود را پیدا کند ما ناچار هر سال بازخورد برنامه های انجام شده در این حوزه ها را داشته باشیم تا با بررسی نقاط ضعف، این نقاط را کاهش دهیم.
معاون تبلیغ حوزه های علمیه کشور با تاکید بر ورود قرآن به زندگی مردم و اثرات مثبت آن در جامعه و خانواده ها یاد آور شد: برای ورود قرآن به عرصه زندگی مردم حوزه های علمیه جایگاه ارزشمند و خاصی دارند و بایستی بطور جدی حوزه ها به این امر اهتمام بورزند. و کار مبلغ و روحانی نیز همین است.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها، صدا و سیما و آموزش و پرورش نیز در این زمینه نقش اساسی دارند، گفت: لازم ورود قرآن به زندگی مردم این است که همه بخش ها، سازمان ها و دلسوزان نظام طرح جامع ای را طراحی کنند و سهم هر سازمان در اجرای این طرح مشخص کنند و پس از اجرای این طرح از این سازمان بازخواست داشته باشند.
حجت الاسلام نبوی با انتقاد از این که در کشور در کارهای فرهنگی یک دهم کارهای اقتصادی بازخواست صورت نمی گیرد تصریح کرد: در بخش فرهنگ بازرسی، کنترل، ارزش گذاری و ارج نهادن به کارهای خوب و همچنین توبیخ و تنبیه کارهای ضعیف در دستور کار نیست و از همین جهت افراد به عنوان متولی فرهنگ میلیاردها تومان خسارت به کشور وارد می کنند و چون به لحاظ اقتصادی خسارتشان قابل ارزیابی نیست هیچ کس آنها را مذمت نمی کنند.
وی ادامه داد: می بینیم مدیرانی در کشور خدمات بسیار مفیدی در عرصه فرهنگ دارند که خدمات آنها با هیچ عدد و رقمی قابل ارزیابی نیست اما خدمات آنها نه ارج گذاری می شود و نه گفته می شود و جای این امر در کشور خالی است. ما باید در کشور به جایی برسیم که مسئولانی که خودشان در این زمینه متعهد می دانند وارد عرصه شوند و به فعالیت بپردازند.
پایان پیام/
نظر شما