به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،نرگس قائمی استاد روانشناسي دانشگاه شهيد بهشتي گفت: وقتی مردم از زندگی خشنود نباشند و سلامت روان کمتری داشته باشند برای تسکین آلام خود و رهایی از تنشها و فشارهای روانی و غلبه بر مشکلات ممکن است به مصرف مواد مخدر و قرصهاي روانگردان پناه ببرند.
اين استاد دانشگاه ، تصريح كرد : کسانی که به یکی از اختلالات روانپزشکی مانند افسردگی، اضطراب و دردهای مزمن بدنی مبتلا هستند، مستعد مصرف مواد مخدر مي شوند.
قائمي ، آموزش و آگاهسازی نوجوانان، جوانان و همه اقشار جامعه در زمینه شناخت اثرات زیانبار داروها و ارتقاء دانش آنان درزمینه مواد مخدر و اعتیادآور و نیز آموزش و تقویت مهارتهای زندگی، مهارتهای فرزند پروری، مهارتهای شغلی و مهارتهای زندگی سالم به عموم مردم، پرورش و ارتقاء رفتارهای تاب آورانه ازجمله بهترین و مهمترین روشهای پیشگیری از مصرف مواد مخدر عنوان كرد.
وي گفت : توانمند كردن و آموزش به والدين در رابطه با مهارتهاي زندگي باعث مي شود آنان فرزندان خود را با اين مهارت ها مسلح كنند تا ميزان انحراف به سمت مصرف مواد مخدر كاهش يابد.
اين استاد دانشگاه ادامه داد:منظور از مهارت های زندگی آن است که فرد در رابطه با خود، جامعه و دیگران مسئولانه برخورد کند و تصمیم گیری های صحیح در مواقع پرخطر از جمله گرايش به سمت مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي داشته باشد.
وي اظهار كرد :فردی که مهارت های زندگی را یاد می گیرد بدون اینکه به خود یا دیگران صدمه بزند مسئولیت پذیر می شود و در برابر مشکلات بهترین عکس العمل را نشان می دهد.
قائمي با بيان اينكه مهمترین مهارت زندگی مهارت خودآگاهی است، ادامه داد: آموزش مهمترين حلقه مفقوده مبارزه با مواد مخدر است ، در این مهارت به فرزندان یاد داده مي شود كه چه ارزش هایی دارند، باید خودشان را دوست داشته باشند و عزت نفس داشته باشند. ، عزت نفس باعث می شود که از مشکلاتی مانند مصرف مواد مخدر جلوگیری شود .
اين روانشناس تاكيد كرد: علاوه بر فرهنگسازی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اجتماعی کردن فرهنگ مبارزه با اعتیاد بسیار سودمند است، در این راستا مشارکت شهروندان ، تقویت و گسترش مراکز اجتماعی و سازمان هاي مردم نهاد، شبکه های ارتباطی محله ای در امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر اهمیت زیادی دارد.
قائمي با بيان اينكه ارتقاء شاخصهای سلامت روان جامعه در امر مقابله با اعتياد در جامعه ضروريست ، گفت : بايد زمينه هاي پیشگیری از بروز تنش های خانوادگی ، اجتماعی و مدیریت آنها، پیشگیری از خشونتهای خانوادگی مانند
همسر آزاری، کودکآزاری و کنترل عوامل خطر مانند خودکشی، خشونت و درمان برخی از مشکلات و بیماری های روانی مانند اختلالات افسردگی و اضطراب نيز ايجاد شود.
اين استاد دانشگاه همچنين رسيدگي به وضعيت معتادان را نيز مهم دانست و اظهار كرد: بايد کسانی که به مصرف مواد مخدر روی آوردهاند را شناسايي و با تشخیص بهموقع بیماری شروع به درمان آنان کرد.
قائمي با اشاره به اينكه با گسترش خدمات توانبخشی آسیبهای ناشی از اعتیاد را به حداقل رساند و از شدت رنج و آلام و آسیب آنان کاست، گفت :گسترش و تقویت مراکز درمان اعتیاد، توسعه مراکز گذری و تیم های سیاری برای کاهش آسیب اعتیاد و آموزش خانوادههای معتادان برای کمک به درمان آنان بسیار سودمند است
نظر شما